YouTube video insluiten embed WordPress website Gutenberg blok

Als je een YouTube video in een WordPress bericht of pagina wilt invoegen met de nieuwe WordPress Guternberg editor, laat ik 3 manieren zien.

Methode 1: Een YouTube video op de eenvoudige manier insluiten

De eenvoudigste manier om een YouTube video in te sluiten is door gebruik te maken van kopiëren en plakken.

STAP 1: KOPIEER DE URL VAN DE YOUTUBE VIDEO

Om een YouTube video in je bericht of pagina in te sluiten, moet je de URL van de video weten.

Eén manier om dit te vinden is door te klikken op de ‘Deel’ knop die onder elke YouTube video staat, die dan een box zal laden die de video URL weergeeft. Je kunt ook gewoon de URL van de video uit je browser kopiëren.

STAP 2: DE URL VAN DE YOUTUBE VIDEO VERPLAATSEN

Een van de beste dingen van de nieuwe WordPress editor is dat het proces van content toevoegen eenvoudiger is geworden.

Wanneer u een nieuwe post of pagina in WordPress toevoegt, ziet u een bericht om ‘Begin met schrijven of typ / om een blok te kiezen’. (Als de pagina al inhoud heeft, wordt dit bericht onderaan het canvasgebied weergegeven).

U weet misschien al dat als u begint te typen in dit veld, WordPress automatisch een ‘Paragraaf‘ blok zal aanmaken. Wat u misschien niet weet, is dat u op deze manier ook gemakkelijk een YouTube video kunt insluiten.

Het enige wat je hoeft te doen om een YouTube video in te sluiten is de URL van je YouTube video in het vak ‘Begin met schrijven’ te plakken.

WordPress zal automatisch een nieuw YouTube inhoudsblok maken met de video URL die je in het inhoudsgebied hebt geplakt.

Dit is de snelste manier om YouTube video’s in te sluiten in een WordPress bericht of pagina, maar er zijn alternatieve methoden.

Methode 2: Een YouTube video insluiten met behulp van het YouTube blok

YouTube video’s kunnen ook worden ingevoegd in berichten en pagina’s met behulp van het YouTube blok.

STAP 1: KOPIEER DE URL van de YOUTUBE VIDEO

Kopieer de URL van je YouTube video, die je kan vinden in je browser of door de ‘Share’ knop te gebruiken die onder elke YouTube video staat.

STAP 2. KLIK OP DE ‘(+) BLOK TOEVOEGEN’-KNOP

Klik in de WordPress editor op het (+) symbool linksboven op de pagina. Dit laadt alle beschikbare inhoudsblokken.

STAP 3. HET YOUTUBE-BLOK SELECTEREN

Selecteer het YouTube blok uit de ‘Embeds’ sectie van de blokken, of zoek het door te zoeken naar ‘YouTube’ in de zoekbox bovenaan de blokkenlijst.


Veel Gestelde Vragen over YouTube en WordPress

Wat over het embed blok?

Het embed blok werkt op dezelfde manier als het YouTube blok – het vraagt gewoon de URL van je YouTube video op en maakt er dan een YouTube blok van.

Welke methode om youtube videos te embedden is het beste?

Geen van deze methoden is beter dan de andere – elke methode maakt een YouTube-blok van de video-URL, dus de manier waarop je het blok maakt is niet relevant.

Hoe voeg je een onderschrift toe?

Een bijschrift kan worden ingevoerd onder je video. De tekst kan op een aantal manieren worden opgemaakt – u kunt vet, cursief, code en doorhalen gebruiken. Tekst kan ook worden omgezet in links, en je kunt inline afbeeldingen invoegen.

Hoe verander je de uitlijning en breedte van video’s?

Wanneer u op het YouTube blok klikt, worden er een aantal knoppen voor uitlijning en breedte weergegeven bovenin de WordPress editor. Vanaf hier kunt u de video links, in het midden of rechts uitlijnen. Video’s kunnen ook breed of volledig breed worden gemaakt.

Kan ik de url van de youtube video wijzigen?

Ja, dat kan. Het enige wat u hoeft te doen is het YouTube blok te selecteren, en dan op het potlood icoontje te klikken bovenaan de WordPress editor. Dit zal u toelaten om de video URL opnieuw in te geven.

Meer YouTube handleidingen