Strato | Review wordpress website webhosting beoordeling

Strato is een grote webhoster die redelijke webhosting levert voor je wordpress website. Lees de review voor de WordPress webhosting.

Over Strato webhosting

Strato is de op één na grootste aanbieder van webhostingdiensten in Europa en biedt onder andere all-inclusive home page pakketten, hoogwaardige dedicated en virtuele servers, online opslag en professionele webshops.
Strato biedt webhostingpakketten die geschikt zijn voor zowel beginners als professionele gebruikers met hoge eisen. Webhosting is beschikbaar in de volgende pakketten:

Strato Basic Webhosting voor beginners

Met het voordelige basiswebhosting-pakket kan iedereen snel en eenvoudig aan de slag en zijn eigen website bouwen. Het BasicWeb pakket bevat een domeinnaam, een gigabyte aan webruimte, de sitebuilder LivePages en de STRATO Communicator, de flexibele nieuwe webmailer met vele nieuwe functies. Het PowerWeb pakket bevat ook een domeinnaam, slechts 2 GB webruimte, PHP, 5 FTP-toegang en tot 100 e-mailaccounts.

Strato expertpakketten

De expertpakketten bieden professionele webhosting met hoge prestaties en krachtige functies voor gevorderde gebruikers die hoge eisen stellen aan hun webhosting. Er zijn twee verschillende webhostingpakketten:
AdvancedWeb en EnterpriseWeb. Dit is webhosting voor zowel bedrijven als experts. De webhostingpakketten voor professionele gebruikers bevatten tot drie domeinnamen en 10 GB webruimte, tot 10 MySQL-databases, SSL-encryptie, back-up en de nieuwe Strato Communicator tot 500 e-mailaccounts. Deze webmailer maakt deel uit van alle Strato webhostingpakketten. Met de Communicator kunt u eenvoudig e-mails, gegevens, contactpersonen en uw agenda beheren via een centraal online communicatiedashboard. Ook onderweg met mobiele apparaten. U kunt verschillende mailboxen op een domein aanmaken, e-mailadressen van andere aanbieders integreren en sociale netwerken zoals Facebook en LinkedIn centraal beheren.

Review Strato webhosting

Strato is voordelig. Goed voor hobbymatige websites, maar ik zou er geen hi-end WooCommerce webshop laten draaien. Op basis van onze ervaring met Strato en die van onze klanten en cursisten is dit de beoordeling van Strato:

Beoordeling/review Strato: 6

 • Veiligheid 7

  Prima.
  Lees meer over beveiliging van WordPress websites

 • Snelheid 7

  Goed.
  Lees meer over snelheid van WordPress websites

 • Serverinstellingen en klantenpaneel 6

  Matig. Zit niet logisch in elkaar. Functies ontbreken die je bij betere webhosters wel hebt.
  Lees meer over snelheid van WordPress websites

 • Klantenservice 5

  Strato stunt nogal eens met prijzen. Bij klantenservice merk je waarom. De hulp is heel matig. Voor kleine simpele vragen is men nog redelijk in staat te helpen. Zodra je een groter probleem hebt, blijf je eindeloos support tickets sturen. Al met al kost dit veel tijd, en wellicht stress. Je WordPress website van een testomgeving naar live zetten is lastig.

 • Schijfruimte 6

  Goed voor 1 WordPress website. Bij uitbreiding wordt het al snel prijziger.

 • Prijs 7

  Het grootste pluspunt. Af en toe hebben ze een aanbieding. Dat kan handig zijn. Verwacht alleen weinig service.

 • Prijs-kwaliteitsverhouding 7

  Redelijk door prijsaanbiedingen.


Meer weten over WordPress webhosting

De criteria voor de bovenstaande beoordeling is gebaseerd op een aantal punten, zoals veiligheid, snelheid, service en support, klantenpaneel, schijfruimte en prijs. Lees meer hierover op webhosting voor WordPress:
Beste Webhosting voor je WordPress website.


Cursus volgen voor Strato wordpress websites

Wil je een WordPress cursus of training volgen voor een website die bij Strato gehost wordt? Dat kan. Je kan bijvoorbeeld één van de onderstaande WordPress cursussen volgen voor beginners:

Een goede start met Strato wordpress websites

Een hele goede eenvoudige en effectieve start is de basiscursus WordPress. Je leert dan alle basisbeginselen. Ook geschikt als je al een WordPress website hebt. De basiscursus is momenteel tijdelijk in de aanbieding.


Meer WordPress webhosting reviews

Aanbevolen WordPress webhosting


Succes met je WordPress website bij Strato!