Tekst zoeken en vervangen met WordPress plugin in mysql database

Je kan tekst op uw WordPress-website te zoeken en vervangen met een paar klikken. In deze handleiding leg ik uit hoe je gemakkelijk woorden of zinnen kunt vinden en vervangen zonder dat je veel berichten of pagina’s handmatig hoeft te controleren.

Tekst zoeken en vervangen in WordPress MySql-database

De functie “zoeken en vervangen” wordt dagelijks gebruikt in alle soorten toepassingen. In tekstverwerkers kunt u vervolgens met één klik op de knop een “zoek en vervang” actie uitvoeren, zodat u niet alle verkeerde tekst handmatig hoeft te zoeken en te vervangen. Dit kan ook in WordPress. Het zoeken en vervangen van tekst in WordPress is ingewikkelder, omdat je vaak niet op één pagina wilt zoeken, maar op alle pagina’s. Toch kunt u op verschillende manieren tekst zoeken en vervangen, zonder dat u daarvoor technische kennis nodig heeft.

Tekst zoeken en vervangen met een WordPress-plugin

Natuurlijk is er ook een plugin voor WordPress waarmee u eenvoudig kunt zoeken naar woorden of zinnen in de hele website, en deze vervolgens kunt vervangen door een string die u kunt invoegen. De plugin zoekt in uw database naar de ingevoegde string en vervangt deze.

Maak eerst een Back-up voordat je tekst gaat vervangen

Voordat u echter aan een plugin denkt, is het belangrijk om eerst een volledige back-up van WordPress te maken, zodat u – als er iets misgaat – altijd terug kunt gaan.

Gratis Search & Replace WordPress plugin

Een gratis plugin waarmee u dit kunt doen is Search & Replace WordPress plugin van Inpsyde GmbH. De Search & Replace WordPress plugin kan gratis worden gedownload op WordPress.org. Deze WordPress-plugin is meer dan 200.000 gedownload en de gebruikers zijn tevreden: Search & Replace krijgt gemiddeld 4,4 van de 5,0 sterren.
De functies van deze plugin omvatten het zoeken en vervangen van tekst in uw WordPress-database, het wijzigen van de URL van uw WordPress-installatie, het maken van een databaseback-up en het herstellen van een databaseback-up. Search & Replace werkt ook met WordPress Multisite, zodat u met één klik tekst op talloze pagina’s kunt vervangen.
wordpress.org/plugins/search-and-replace


Better Search Replace Pro (betaalde WordPress plugin)

Wanneer u uw WordPress site naar een nieuw domein of een nieuwe server verhuist, zult u waarschijnlijk een zoek/vervanging op de database moeten uitvoeren om alles correct te laten werken. Ik gebruik altijd deze plugin. Deze gratis (en een betaalde versie) zoek en vervang WordPress plugin heeft de beste functies van deze plugins, met de volgende functies in een eenvoudige plugin:

Werkt op alle tabellen in de WordPress MySQL database

Deze plugin heeft veel mogelijkheden:

  • De mogelijkheid om specifieke tabellen te selecteren
  • De mogelijkheid om een “dry run” uit te voeren om te zien hoeveel velden worden geüpdatet
  • Geen server benodigdheden behalve een draaiende installatie van WordPress
  • Mogelijkheid om een back-up te maken
  • WordPress Multisite ondersteuning

Migraties eenvoudig gemaakt

Better Search Replace (BSR) Pro is een tijdbesparende migratieplugin die het verplaatsen van WordPress gemakkelijk maakt. Het migreren van een database zou geen probleem moeten zijn en deze plugin is ontworpen om het makkelijker te maken om uw database te verplaatsen.

Snelle back-ups en importen

BSR Pro maakt het ongelooflijk eenvoudig om een back-up te maken, te importeren en uw database te migreren tussen de WordPress-installaties. De plugin is van de grond af aan ontworpen om uit de doos te werken, zodat u weer dingen kunt doen die er toe doen.

Gedetailleerde resultaten

Bekijk de exacte wijzigingen die worden aangebracht tijdens een zoekactie/vervanging in gemakkelijk te lezen diffs. BSR Pro toont de exacte rij- en kolomnummers voor eventuele wijzigingen die worden gevonden in een zoek-/vervanging, zodat u altijd precies weet wat u doet.

Profielen voor zoeken/vervangen opslaan

Sla onbeperkte zoek-/vervangingsprofielen op om nog meer tijd te besparen bij het migreren van uw database. Deze profielen kunnen worden gebruikt om een andere zoek/vervanging uit te voeren, of om een zoek/vervanging uit te voeren op een back-upbestand of tijdens een import voor bliksemsnelle migraties.


Handleiding kekst zoeken en vervangen met deze WordPress-plugin

Eenmaal geactiveerd, zal Better Search Replace een pagina toevoegen onder de ‘Tools’ menupagina in uw WordPress admin.

Maak eerst een back-up met de plugin

Ga naar het tabje ‘Backup/Import’ en maak een back-up van de MySQL database. Dit kan alleen met de betaalde versie van de plugin.

Het vinkje ‘Uitvoeren als test?’ staat altijd aan

In het engels heet dit: ‘run as dry run?’. Indien ingeschakeld, worden er geen wijzigingen in de database aangebracht, zodat je de resultaten van tevoren kunt controleren. Vervang eerst alles met dit vinkje aan. Als het goed werkt, zet je dit vinkje uit. Lees eerst het onderstaande.

Selecteer een tabel om tekst te vervangen

Meestal is WP-Posts voldoende. Je kan ook alles aanvinken, maar dit kan nog wel eens link zijn. Probeer het eerst met alleen WP-posts.


Het vinkje ‘Uitvoeren als test?’ uitzetten om definitief tekst te vervangen

Als het goed werkt, zet je dit vinkje ‘run as dry run?’ of ‘Uitvoeren als test?’uit. En doe alles definitief.


Info Better Search Replace Pro WordPress plugin


Update 2020

Ik heb op hele zware websites wel eens gemerkt dat de back-ups niet goed werken. De oplosing staat hier:
wordpress.org/support/topic/error-try-decreasing-the-max-page-size


Meer handige tips en trucs

Meer handige tips en trucs leer je tijdens een WordPress cursus of training: