Terugknop back button toevoegen WordPress page builder javascript

Wil je een Terugknop toevoegen in WordPress op een pagina. Dat kan. Lees de handleiding.

Terugknop toevoegen naar vorige pagina in WordPress

Een knop die vaak wordt gebruikt op WordPress websites is de navigatieknop om terug te gaan ofwel de Vorige of Terugknop. Met de terugknop gaat een bezoeker altijd terug naar de pagina waar hij vandaan kwam.

Hoewel in de meeste gevallen de terugknop van de browser van je bezoeker voldoet, kan het soms handig zijn om toch een terugknop toe te voegen aan een pagina. Bijvoorbeeld in WordPress op een 404 pagina of in je WooCommerce webshop. Een terugknop toevoegen werkt in WordPress met Gutenberg, Elementor, Beaver builder, Bakery Builder, Divi en andere page builders. Gebruik bij voorkeur een ‘html’ module of blok en plak de onderstaande code in:

Terugknop toevoegen als tekst WordPress


<input type="button" value="Terug" onClick="history.back()">

Alternatief 1:


<a href="javascript:history.go(-1)">Terug</a>


Terugknop back button toevoegen in WordPress

Terugknop back button toevoegen in WordPress als button of knop. Dus niet als tekst. Voeg dan ook de javascript bij in je html button. Voeg de tekst toe zoals je deze ziet in het voorbeeld hieronder:


Volgende webpagina knop maken in WordPress

Ook hieronder een volgende knop maar deze wordt in de praktijk weinig gebruikt. De knoppen werken hetzelfde als de twee knoppen in de browser.


<input type="button" value="Terug" onClick="history.forward()">


Ververs Refresh knop maken in WordPress

Door de bovenstaande code gebruikt voor de terugknop iets aan te passen maak je een knop die de geopende pagina zelf ververst. In dat geval wordt -1 gewijzigd naar 0.


<a href="javascript:history.go(0)">Terug</a>


Ik heb deze methode gebruikt op o.a. de volgende websites die ik gemaakt heb:
trilogy.nl
xxthreads.com


Meer over buttons en knoppen