Wat is Jquery script Javascript voor WordPress?

jQuery is een snelle JavaScript bibliotheek die het mogelijk maakt om eenvoudige tot geavanceerde JavaScript applicaties te programmeren met minder code. jQuery is een zegen voor de JavaScript programmeur. Om het met de woorden van John Resig (oprichter van jQuery) te zeggen:
“jQuery maakt je leven een stuk gezonder”.

Hiermee bedoelt hij dat JavaScript code geschreven met behulp van jQuery veel makkelijker te lezen en te wijzigen is dan de klassieke vaak rommelige JavaScript code, wat het ontwikkelen leuker maakt. jQuery code is zelfs bijna leesbaar voor een niet-programmeur.

jQuery-bibliotheek

De jQuery-bibliotheek is een bibliotheek met nuttige functies waarmee u elementen uit het DOM (Document Object Model) kunt selecteren en vervolgens kunt manipuleren. Een groot voordeel van jQuery is dat het compatibel is met cross-browsers. Dit betekent dat als we in jQuery programmeren, onze (foutloze) code in alle moderne webbrowsers werkt.

jQuery en WordPress

WordPress is al meer dan 17 jaar in ons leven, maar de methode om scripts aan thema’s en plugins toe te voegen blijft voor veel ontwikkelaars nog steeds een mysterie.

Omdat het een van de meest gebruikte Javascript-bibliotheken is, bespreken we vandaag hoe je eenvoudige jQuery scripts aan je WordPress-thema’s of plugins kunt toevoegen.

Over jQuery’s compatibiliteitsmodus

Voordat we beginnen met het toevoegen van scripts aan WordPress, is het belangrijk om de compatibiliteitsmodus van jQuery te begrijpen. Zoals u waarschijnlijk weet, wordt WordPress voorgeïnstalleerd met jQuery, die u kunt gebruiken met uw code. WordPress’ jQuery heeft ook een “compatibiliteits-modus”, wat een mechanisme is om conflicten met andere taalbibliotheken te vermijden. Een deel van dit verdedigingsmechanisme betekent dat je het $-teken niet direct kunt gebruiken zoals in andere projecten.

https://wordpress.org/plugins/tags/jquery/

https://premium.wpmudev.org/blog/adding-jquery-scripts-wordpress/