Wat is Jquery script Javascript voor WordPress?

Logo cursus traing wordpress

Wat is Jquery script Javascript voor WordPress?

is een snelle bibliotheek die het mogelijk maakt om eenvoudige tot geavanceerde JavaScript applicaties te programmeren met minder code. jQuery is een zegen voor de JavaScript programmeur. Om het met de woorden van John Resig (oprichter van jQuery) te zeggen:
“jQuery maakt je leven een stuk gezonder”.

Hiermee bedoelt hij dat JavaScript code geschreven met behulp van jQuery veel makkelijker te lezen en te wijzigen is dan de klassieke vaak rommelige JavaScript code, wat het ontwikkelen leuker maakt. jQuery code is zelfs bijna leesbaar voor een niet-programmeur.

jQuery-bibliotheek

De jQuery-bibliotheek is een bibliotheek met nuttige functies waarmee u elementen uit het DOM (Document Object Model) kunt selecteren en vervolgens kunt manipuleren. Een groot voordeel van jQuery is dat het compatibel is met cross-browsers. Dit betekent dat als we in jQuery programmeren, onze (foutloze) code in alle moderne webbrowsers werkt.

jQuery en WordPress

WordPress is al meer dan 17 jaar in ons leven, maar de methode om scripts aan thema's en plugins toe te voegen blijft voor veel ontwikkelaars nog steeds een mysterie.

Omdat het een van de meest gebruikte Javascript-bibliotheken is, bespreken we vandaag hoe je eenvoudige jQuery scripts aan je WordPress-thema's of plugins kunt toevoegen.

Over jQuery's compatibiliteitsmodus

Voordat we beginnen met het toevoegen van scripts aan WordPress, is het belangrijk om de compatibiliteitsmodus van jQuery te begrijpen. Zoals u waarschijnlijk weet, wordt WordPress voorgeïnstalleerd met jQuery, die u kunt gebruiken met uw code. WordPress' jQuery heeft ook een “compatibiliteits-modus”, wat een mechanisme is om conflicten met andere taalbibliotheken te vermijden. Een deel van dit verdedigingsmechanisme betekent dat je het $-teken niet direct kunt gebruiken zoals in andere projecten.

https://wordpress.org/plugins/tags/jquery/

https://premium.wpmudev.org/blog/adding-jquery-scripts-wordpress/


Meer informatie over Wat is Jquery script Javascript voor WordPress?of info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in Wat is Jquery script Javascript voor WordPress? bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere website.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Wat is Jquery script Javascript voor WordPress??

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Wat is Jquery script Javascript voor WordPress? en WordPress sites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven