Thumbnail ontwerp maken YouTube uitgelichte afbeelding

Logo cursus traing wordpress

Thumbnail ontwerp maken YouTube uitgelichte afbeelding

Thumbnail ontwerp ideeën om meer aandacht te trekken

Ik ga het hebben over . Vooral thumbnails voor YouTube en uitgelichte .Thumbnails zijn de meest cruciale aspect om potentiële kijkers hefboomwerking en maken ze klik om te genieten. Ongetwijfeld, dit is een van de grootste beslissende factoren al dan niet te klikken om een webpagina of video te bekijken.

Laten we beginnen met de basisprincipes en vervolgens duiken in de YouTube thumbnails ontwerpideeën.

Wat is een YouTube-thumbnail?

Een video-thumbnail is de eerste afbeelding die wordt getoond bij het bekijken van YouTube-video's. Een opvallende afbeelding trekt ons aan, terwijl een saaie afbeelding ons wegleidt.

Tijdens het uploaden van een video biedt YouTube je een aantal keuzes om een frame van je geüploade video te maken, maar wacht even en spoel je gedachte terug; is het verleidelijk genoeg om je publiek te bevriezen?

Wat is een Uitgelichte afbeelding

Lees hieronder alles over de handleidingen:

Het hoofddoel van de Thumbnail

Simpel, een basisdoel van een thumbnail is om maximale kliks te krijgen. Zorg ervoor dat het publiek, meer publiek, onze inhoud bekijkt en doorgaat om onze andere inhoud te bekijken. Er zijn een aantal regels die dingen laten gebeuren. Hier zijn drie regels die je moet overwegen om het doel van je YouTube-thumbnailontwerp te bereiken.

  1. Inhoud moet nauwkeurig portretteren
  2. Maak het publiek enthousiast voor een video
  3. Trek de belangstelling van het publiek
  4. Maak gebruik van witruimte
  5. Verkrijg thumbnail sjablonen

U kunt de bovenstaande punten noemen zijn de principes om een strategie te voeren. Deze ideologie betrekt online bezoekers en geleidelijk groeit het op een hogere piek. De thumbnail moet spannend zijn en de aandacht van het publiek trekken om video's en inhoud te bekijken.

Hoe maak je de beste YouTube thumbnails ontwerp?

Voeg titeltekst toe om context te leveren

Er is niet slechts een enkel voordeel van het opnemen van titeltekst, maar er is een bos van anderen. Maar van al die voordelen nemen we er het beste uit om context over een video weer te geven. Hoewel het beeld er veel toe doet, zal het niet het precieze doel van je video verklaren.

Voor een briljante tutorial gaat de kijker door verschillende thumbnails en probeert uit te vinden wat het beste is om hun technische of andere problemen op te lossen. Stel dat je een serie gaat maken, dan is het beter om de tekstkoppen in nummers te zetten. Hebt u een serie TV-shows gezien? De afleveringen en seizoenen worden weergegeven in nummer om aan te geven welk seizoen en welke aflevering YouTube thumbnail heeft verbruikt.

De betekent niet om iets relevant voor uw inhoud; in feite, pak de kern idee van uw video die meer publiek zal houden om te genieten van uw video.

Ten slotte, een betere oplossing is om een geschikte titel aan youtube thumbnail. Een in het oog springende titel zal context leveren om meer kijkers aan te trekken. Soms is het verpakken van het hele idee van de video in slechts een paar woorden zetten een goede indruk op bezoekers.

Gebruik het beste lettertype en stijl voor typografie

Als u klaar bent met de titel, komt het nu aan op de letterstijl. Het is heel belangrijk om uw publiek bewust te maken van uw merk en uw inhoud. De beste manier om de interesse van het publiek levend te houden is door de thumbnails consistent te houden met dezelfde letterstijl. Gebruik bovendien gedenkwaardige kleuren en een sterker ontwerp.
Kies geen gewoon , gebruik iets unieks en indrukwekkends. Een titel een gedurfde stijl geven is een goede keuze.

Fijn contrast met heldere achtergrond

Zoals we hebben besproken, is het belangrijk om een titel op te nemen, maar wat is het nut als je hem niet kunt lezen. Precies, hier gaan we het contrast bespreken.

Er bestaan verschillende soorten contrast, maar hier willen we het hebben over kleurcontrast. Het idee van kleurcontrast zal u duidelijker worden aan de hand van een voorbeeld. Laten we zeggen, hoog contrast, wat betekent dat twee kleuren verschillend zijn van elkaar en het kan zwart en wit zijn. Een laag contrast daarentegen betekent dat twee kleuren veel op elkaar lijken en stel dat dit rood en oranje zijn.

Daarom, bij het kiezen van kleuren voor thumbnail, probeer te gaan met complementaire kleuren. Deze zijn tegenovergesteld van elkaar op het kleurenwiel. We raden aan deze te kiezen omdat ze tegen elkaar kunnen staan en hun individuele identiteit kunnen tonen.

Gebruik altijd aangenaam ogende contrasten!

Bovendien is het waargenomen dat een thumbnail die gele bevat veel beter is dan een thumbnail zonder deze kleur. Deze kleur heeft meer overheersende kracht over anderen. Afgezien van dit, een heldere is meer gunstig dan witte kleur.

thumbnail ontwerp ideeen youtube featured image uitgelichte afbeelding
Thumbnail ontwerp maken voor youtube en uitgelichte afbeelding

Gebruik een relevant en goed beeld

Visualisatie is essentieel om de aandacht van de kijker te trekken. Een relevante en kwalitatief goede afbeelding fungeert als een demo van uw video en afgezien van dit, het geeft een kans om het publiek om zich te relateren met uw merk.

Of u nu een tutorial in beeld brengt of reclame maakt voor een product, in alle gevallen moet u diep nadenken en het bijbehorende beeld ontwikkelen. Stel dat u een video wilt uploaden met betrekking tot uw technische hulpmiddelen, dan is het belangrijk om dienovereenkomstig visueel te maken.

Bovendien kunt u een youtube-thumbnail sjabloon met uw merknaam maken. Met deze actie, zal uw merk omhoog springen om weer te geven op de top van de resultaten. Het is een manier om een consistente stijl die u en uw bedrijf manifesteert genereren. Combineer perfecte lettertype, kleur en afbeeldingen die u helpen om het perfecte beeld van uw merk weer te geven.

Afbeelding van het gezicht: Maak oogcontact met de kijker

Een thumbnail moet een afbeelding van een gezicht hebben om een sterkere band met de kijker op te bouwen. Als ogen op een staan, kan het succesvol zijn om hart en ziel te raken. Wanneer u oogcontact maakt met een bezoeker, creëert dit een nieuwsgierigheid in het hart van de kijker om de video diepgaand te onderzoeken. Daarnaast is een oog een medium om te communiceren en de emoties van een individu te lezen.

In de tussentijd, een thumbnail bevat een afbeelding van een gezicht is het creëren van een buzz in de markt. Ogen kunnen liefde, medeleven, woede en stress weerspiegelen, dus het is het beste gebaar om de situatie te manipuleren.

thumbnail ontwerp ideeen youtube featured image uitgelichte afbeelding
Thumbnail met gezicht op youtube

Consistentie

Consistentie is een belangrijke stap in een thumbnail. Het zorgt ervoor dat het publiek het van uw video's begrijpt. Er moet consistentie zijn in het thumbnail ontwerp, zoals lay-outs, en -stijl, , en andere relevante dingen. Door je merk toe te voegen kun je de consistentie in YouTube thumbnail laten zien. In het geval dat u een reeks van video thumbnail maakt, zou het volgen van dezelfde stijl in alle video's de beste optie zijn.

Analyseer uw concurrent

Voortdurend op zoek naar uw concurrenten die een soortgelijk kanaal hebben en omgaan met hetzelfde publiek. Door concurrenten te onderzoeken, krijgt u informatie over hoeveel kliks zij krijgen. Vergelijk uw ontwerp, inhoud, titels en kleurenschema met de concurrenten om de beste aan boord te brengen.

Tenslotte willen we allemaal wanhopig weten hoe onze thumbnails presteren. Er is geen youtube analytics om de klikken te onderzoeken. Maar gelukkig, Google's True View reclame platform bestaat vorm waar een persoon analyseert de relatieve klikken. Dit is een zeer handige en kosteneffectieve tool.

Maak een ontwerp voor een klein scherm

De digitale wereld is betrouwbaarder om in te pakken op kleine apparaten. De helft van de wereldbevolking leeft op een mobiel apparaat en dus meer kans dat de meerderheid van de reacties uw thumbnail zal ontvangen via het. Het maakt niet uit, de reactie is voor welke sectie, maar meer zal verschijnen van mobiele apparaten.

Volgens onderzoek zijn 55% tot 70% van onze thumbnail impressies kleinschalig. Het is duidelijk dat het ontwerp moet worden gemaakt voor een klein scherm.

Optimaliseer voor verschillende apparaten

De hele wereld leeft op slimme apparaten, zoals mobiele telefoons, laptops en tablets. Een thumbnail moet zijn zoals die gemakkelijk kan optimaliseren op alle apparaten. Kortom, gebruiksvriendelijk ontwerp kan worden geprefereerd als de meest gunstige.

thumbnail ontwerp ideeen youtube featured image uitgelichte afbeelding
Thumbnail ontwerp voor youtube en uitgelichte afbeelding op verschillende apparaten

Perfecte youtube thumbnail grootte

Alvorens over te gaan naar meer plezierige dingen, ga eerst met de eerste fase en bepaal de juiste van een thumbnail.

Volgens de aanbevelingen van Google moet een indrukwekkende thumbnail een minimale breedte hebben van 1280 pixels bij 720 pixels en 640 pixels ( 1280 × 720). Bovendien is een beeldverhouding van 16,9 beter in youtube-spelers en previews.
Schrik niet van het feit dat Google een te groot formaat aanbeveelt. Met name thumbnails lijken klein wanneer ze in zoekopdrachten voorkomen. De hoge kwaliteit kan worden gehandhaafd wanneer het in een groot formaat afbeelding wordt gezet. En zeker, u zult niet willen dat uw thumbnail er wazig uitziet in previews.

Houd er rekening mee dat een afbeelding die u uploadt niet groter mag zijn dan 2MB en u kunt elk bestandstype volgen uit deze formaten:JPG.GIF.BMP, of.PNG.

Gebruik de beste thumbnail makers

Wilt u leuke en spannende thumbnails ontwerpen? Er zijn tal van online thumbnail makers, aanvaard welke het beste bij u past. U kunt bijvoorbeeld Fotor proberen, een online fotobewerkings- en grafisch ontwerptool, die u kan helpen bij het genereren van hoogwaardige lettertypen en afbeeldingen om bezoekers aan te trekken.

Voorbeelden beste thumbnails

Voorbeelden van overzichtspagina's

Meer info:
https://www.andrewmacarthy.com/andrew-macarthy-social-media/youtube-thumbnail-examples


Wil je meer details over Thumbnail ontwerp maken YouTube uitgelichte afbeeldingof info?

Wil je meer informatie? Veel cursisten met interesse in Thumbnail ontwerp maken YouTube uitgelichte afbeelding bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Scroll naar boven