Transparante header maken menu over afbeelding WP site

Logo cursus traing wordpress

Transparante header maken menu over afbeelding WP site

Hoe werkt Transparante Koptekst met menu over kleur of foto

Met Transparante koptekst kunt u eenvoudig mooie en aantrekkelijke kopteksten maken. Als u deze optie inschakelt, wordt de van de primaire kop transparant en wordt de inhoud van de pagina naar boven getrokken. De primaire header en de inhoud van de pagina worden samengevoegd. Dat betekent dat het bovenste deel van de pagina-inhoud wordt ingesteld als achtergrond van de transparante header.

Als de pagina bijvoorbeeld een afbeelding bevat als bovenste deel, wordt deze omhoog getrokken en ingesteld als achtergrondafbeelding voor de transparante koptekst.

Met de transparante header functionaliteit kunt u uw bezoekers een aangename en consistente ervaring geven, door de mogelijkheid te bieden om het hoofdgedeelte van de pagina volledig onder de header te laten doorlopen. Zo kunt u uw ontwerpen gemakkelijker laten zien en uw bezoekers een gevoel van plaats geven op de website.

Voordelen van transparante headers

U kunt gemakkelijk aantrekkelijke -transparante headers maken. Maar als u wilt, kunt u nog een stap verder gaan en deze vastzetten als de bezoekers door de pagina-inhoud scrollen. Hieronder staan de voordelen:

Goed voor lange webpagina's

Het gebruik van een transparante sticky header is een stijlvolle en snelle manier om uw bezoekers een aangename ervaring te bezorgen.

Ze kunnen uw website een gebruiksvriendelijker navigatiesysteem geven. Als de inhoud van uw site erg lang is, zal dit voordeel zeer zijn.

Het beste voor actiegerichte websites

Transparante sticky headers werken het best op websites waarop actie mogelijk is, zoals retail- of e-commercesites. Dat komt omdat u wilt dat de bezoekers een specifieke actie ondernemen terwijl ze nog op de pagina-inhoud zijn.

Als de header mooi wordt getoond terwijl ze door uw website bladeren, zullen de bezoekers het gemakkelijker vinden om te verkennen.

En omdat de header transparant is, vermindert hij de leesbaarheid van de inhoud niet. Daarom kan het toevoegen van een transparante header de bounce rate van uw site verminderen en uw bezoekers efficiënt begeleiden.

Verbeter de navigatie van uw site

Het gebruik van een transparante sticky header op uw site moedigt uw bezoekers aan om onmiddellijk actie te ondernemen. Het bespaart hen tijd bij het zoeken naar een bepaalde optie.

En in plaats van het logo van uw merk overal op de homepage te plaatsen, kunt u het elegant weergeven op een transparante sticky header.

Transparante header in Astra WordPress thema

Je kan de transparante header in het Astra instellen in de customizer. Dit geldt dan voor de hele WordPress website.

Transparante header voor losse pagina's instellen

Je kan de transparante header ook voor losse pagina's instellen. Dus niet voor je hele website. Ga dan naar de Astra instellingen bij een bericht of pagina.

transparante header maken menu over afbeelding wordpress website
transparante header maken menu over afbeelding wordpress website

Transparante header in Elementor

How to Use Elementor to Create a Transparent Header?

Meer informatie over Transparante header maken menu over afbeelding WP siteof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Transparante header maken menu over afbeelding WP site bekeken ook de onderstaande artikelen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je website beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Transparante header maken menu over afbeelding WP site

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Transparante header maken menu over afbeelding WP site en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven