Verwijder bulk categorie bij berichten opruimen vervangen

Logo cursus traing wordpress

Verwijder bulk categorie bij berichten opruimen vervangen

Verwijder bulk categorie bij berichten voor opruimen

Bulkberichten bewerken staat je toe om acties toe te passen op een aantal geselecteerde WordPress berichten in plaats van het handmatig te doen op elk bericht wat tijdrovend kan zijn, vooral als je een groot aantal berichten hebt.

Met de standaard bulk editor van MasterNskun je alleen categorieën toevoegen aan berichten. Deze plugin breidt de standaard bulk editor uit zodat je ook categorieën uit berichten kunt .

De plugin werkt met standaard posttype, producten en elk ander aangepast posttype. Ondersteunt meerdere taxonomieën per post.

Bulkberichten bewerken staat je toe om acties toe te passen op een aantal geselecteerde WordPress berichten in plaats van het handmatig te doen op elk bericht
wat tijdrovend kan zijn, vooral als je een groot aantal berichten hebt.

Met de standaard bulk editor kun je alleen categorieën toevoegen aan berichten.
Deze plugin breidt de standaard bulk editor uit zodat je ook categorieën uit berichten kunt verwijderen.

De plugin werkt met standaard posttype, Woocommerce producten en elk ander aangepast posttype. Ondersteunt meerdere taxonomieën per post.

Hoe werkt het?

We weten allemaal dat we de Bulk Edit functie kunnen gebruiken om categorieën toe te voegen aan meerdere berichten in 1 keer. Je zou verwachten dat je op deze manier in bulk categorieën kunt verwijderen, toch?

Dat dacht ik ook, maar helaas markeert het laten staan van het categorie-vinkje het niet als “gedeselecteerd”, maar ziet WordPress het gewoon als “geen wijzigingen nodig”, d.w.z. het blijft aangevinkt.

Het niet aanvinken van de checkboxen resulteert niet in “deselecteren van de categorie” – het resulteert alleen in “niet wijzigen”.

De oplossing

Het idee is om twee nieuwe categorieën te maken en de berichten in bulk toe te voegen aan de respectievelijke categorieën, en de oorspronkelijke categorie te verwijderen. Dit werkt als je niet te veel berichten hebt, hooguit 100-200, en als individueel Snel bewerken om categorieën te deselecteren te lang duurt.

Als je met duizenden berichten werkt, denk ik dat je beter de “juiste” oplossing kunt vinden, of een ontwikkelaar kunt vragen om het in bulk te bewerken in de database. Een ander idee is om je berichten te exporteren, de categorie te bewerken in Excel, en ze opnieuw te . Ook een enorme pijn in de rug, ik weet het, maar ik ben geen professionele ontwikkelaar, dus ik hoop dat je een betere manier vindt.

Hoe dan ook, voor de workaround – als je één grote lijst met berichten hebt met de markering “Nieuws” en je wilt deze opsplitsen in “Nieuws” en “Ledennieuws”,

Stap 1
Ga naar je Categorieën pagina en hernoem “Nieuws” naar “Oud Nieuws”.

Stap 2
Ga terug naar de pagina met berichten en stel de schermopties in om alle berichten weer te geven (bijvoorbeeld 100 berichten).

Stap 3
Selecteer de berichten die je wilt verplaatsen naar de nieuwe categorie (bijv. “Ledennieuws”), en Bulk Bewerk zoals gebruikelijk om ze toe te voegen aan de nieuwe categorie (bijv. “Ledennieuws”).

Stap 4
Vernieuw de pagina, selecteer dan alle berichten die je in de oude categorie wilt houden, en voeg ze in bulk toe aan de nieuw aangemaakte oude categorie (bijv. “Nieuws”).

Stap 5
Ga naar je Categorieën-pagina en verwijder de oorspronkelijke categorie (bijv. “Oud Nieuws”).

Het onderstaande schema legt het idee uit – sorry voor de slechte Paint job, want ik heb geen tijd om een mooie te maken en het is goed genoeg om het idee toch over te brengen haha:

Ik hoop dat dit je op de een of andere manier helpt, en ik weet dat het niet erg efficiënt is, maar het is beter dan 50 posts snel bewerken. Voor mij althans.


Wil je meer details over Verwijder bulk categorie bij berichten opruimen vervangenof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Verwijder bulk categorie bij berichten opruimen vervangen bekeken ook de onderstaande artikelen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites en webshops beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Verwijder bulk categorie bij berichten opruimen vervangen?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Verwijder bulk categorie bij berichten opruimen vervangen en WordPress websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven