Pagina omzetten naar bericht taxonomy omzetten WordPress

Pagina omzetten naar bericht taxonomy omzetten WordPress

Logo cursus traing wordpress

Pagina omzetten naar bericht taxonomy omzetten WordPress

Bericht omzetten naar pagina of pagina omzetten naar bericht

Veel beginners voegen per ongeluk inhoud toe aan berichten wanneer ze daadwerkelijk pagina’s wilden maken. Ook kunnen sommige nieuwe bloggers uiteindelijk blogberichten opslaan als pagina’s. Als u net begonnen bent, dan kunt u dat eenvoudig verhelpen met behulp van een WordPress plugin.

  • Je schrijft een artikel in WordPress en komt er dan achter dat het eigenlijk een had moeten zijn.
  • Je hebt een klant die – in plaats van pagina’s – alle in WordPress-berichten heeft gezet. Gelukkig is daar een oplossing voor!

De plugin Post Type Switcher doet precies wat de naam doet vermoeden. Met deze plugin kun je met een paar klikken je WordPress-content overzetten naar een andere berichttype. Denk hierbij aan het omzetten van een pagina naar een bericht, of andersom.

  • Pagina omzetten naar bericht
  • Bericht omzetten naar pagina
  • Bericht of pagina omzetten naar een custos post type

Post Type Switcher WordPress plugin

De plugin voegt een dropdown toe aan het blokje “Publiceren”-menu dat bij iedere pagina of bericht getoond wordt. Vanuit dit dropdown-menu kun je een nieuwe post type kiezen. Vervolgens klik je op “” (of “Bijwerken”) en wordt je content overgezet naar de gekozen post type.

Meerdere posts omzetten naar andere post type

De plugin heeft ook een “Bulk”-mogelijkheid. Dit houdt in dat je meerdere berichten, pagina’s of andere posts tegelijkertijd kunt omzetten in een andere post type. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld honderd pagina’s moet omzetten in berichten. Vink alle pagina’s of berichten aan en zet ze om.

Post Type Switcher WordPress plugin

Je kan ook een bulk-bewerking doen om directe meerdere ’s om te zetten:
Bulkactie doen voor meerdere pagina’s of berichten


Tip omzetten pagina omzetten naar bericht

Maak eerst een testje voor je begint. Dupliceer een pagina en zie of het werkt en of je pagina en bericht er hetzelfde uitzien. De layout is namelijk weer afhankelijk van je . Bij de beste WordPress thema’s gaat het vrijwel altijd goed. Hieronder handleidingen he je een pagina kan kopieren:

Custom Post types aanmaken

Naast berichten en pagina’s bestaan er ook nog de Custom Post types. Deze lijken op berichten maar je kan zelf velden aanmaken. Niet voor beginners, wel heel handig als je het kan. Beginners kunnen prima met berichten uit de voeten. Maak zelf je eigen Custom Post types voor WordPress met de volgende handleidingen:


Ik hoop dat deze handleiding u heeft geholpen pagina’s en berichten in WordPress om te zetten.

WordPress training volgen


Meer info over Pagina omzetten naar bericht taxonomy omzetten WordPress

Scroll naar top