Waarom kant-en-klare WordPress thema's slecht voor bedrijfssite

Logo cursus traing wordpress

Waarom kant-en-klare WordPress thema’s slecht voor bedrijfssite

Nadelen standaard WordPress Template Thema's

Het kopen van een kant-en-klaar voor uw zakelijke website kan lijken op een snelle oplossing om uw merk of bedrijf online zichtbaar te maken. Sommige van deze thema's zijn populair en komen met enorme hoeveelheden bloatware en verborgen kosten. Lees onze mening over waarom het kopen van een kant en klaar WordPress thema voor uw zakelijke website misschien niet het beste is om te doen.

Bij het ontwerpen van een zakelijke website, kan het verleidelijk zijn om een vooraf ingestelde WordPress of thema te kopen en te downloaden van winkels zoals Themeforest. Immers, de demo's zien er vaak uitstekend uit, en u kunt de basis van uw website binnen een kwestie van minuten in de lucht hebben.

Er zijn echter verschillende nadelen verbonden aan vooraf ingestelde sjablonen en thema's, waardoor ze een slecht idee zijn voor een bedrijfsmiddel dat zo belangrijk is als uw bedrijfswebsite. Dus wat maakt ze zo inadequaat als een optie voor het ontwerpen van uw zakelijke website?

WordPress Template Thema's bevatten vaak Bloatware

Misschien wel het grootste probleem rond deze sjabloon WordPress thema's is dat ze worden geleverd met een enorme hoeveelheid bloatware – vooral als ze gratis te downloaden zijn.

Als u niet bekend bent, verwijst bloatware naar software en code die u niet nodig heeft of niet wilt. Het is meestal het resultaat van partnerschappen tussen verkopers en thema-ontwikkelaars, die afspraken maken om specifieke software vooraf te installeren in thema's in ruil voor een vergoeding.

Het probleem met bloatware is dat het uw website zal vertragen – in sommige gevallen zelfs dramatisch. Aangezien de laadsnelheid van websites een belangrijke SEO factor is, is het laatste wat u wilt een opgeblazen template dat uw PageSpeed scores naar beneden haalt.

Voorbeeld van kant klare wordpress themas voor WordPress
Envato, een voorbeeld van kant klare wordpress themas voor WordPress

Generieke WordPress Thema's komen vaak met verborgen kosten

Een ander probleem met WordPress thema's en website templates is dat verborgen kosten niet worden weergegeven op het moment van aankoop. De grootste kosten zijn meestal verbonden aan ondersteuning, waardoor u hulpeloos bent als u iets op uw thema wilt veranderen of aanpassen om beter aan uw zakelijke eisen te voldoen.

Als u voortdurende ondersteuning wenst, moet u vaak een aanzienlijk maandelijks bedrag betalen, zelfs als u slechts een paar keer per jaar een e-mail hoeft te sturen over problemen op uw site.

Dit in tegenstelling tot een op maat gemaakt website ontwerp, dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en waarbij volledige ondersteuning is inbegrepen in de prijs bij het opzetten van uw site en transparante kosten voor doorlopende website onderhoudspakketten.

  • U bent gebonden aan de ontwikkelaar die het WordPress Thema heeft gemaakt
  • Om de van de website en de compatibiliteit met WordPress en individuele plugin updates te behouden, moet u uw thema regelmatig bijwerken om in lijn te blijven met de huidige best practices en vereisten.

U bent echter volledig afhankelijk van de ontwikkelaar van het thema om deze patches en compatibiliteitsupdates te blijven uitbrengen. Met andere woorden, als de ontwikkelaar van uw thema op non-actief wordt gesteld, blijft u zitten met een website die gebruikmaakt van oude software en code die steeds minder compatibel en veiliger wordt.

Niet alleen zal uw bedrijfswebsite een makkelijk doelwit worden voor hackers en cybercriminelen, maar al het harde werk dat u heeft gestoken in het perfectioneren van uw thema en website-inhoud zal verloren gaan omdat u geen andere optie heeft dan opnieuw te beginnen met een nieuwe WordPress site.

Weinig onderscheid in je vormgeving en design

U krijgt een website die er net zo uitziet als veel andere bedrijven
Misschien wel het belangrijkste probleem met thema's en website sjablonen is dat ze in gebruik zijn op duizenden websites tegelijk. In veel gevallen gebruiken tientallen concurrenten letterlijk variaties van hetzelfde thema.

Echter, ongeacht uw specifieke sector, u moet uw online aanwezigheid laten opvallen om een kans te maken om klanten online voor u te winnen. Als uw website er hetzelfde uitziet als 99% van de andere bedrijven in uw branche, is dat niet iets wat u zult kunnen bereiken.

Generieke sjabloonthema's en -ontwerpen laten klanten onder de indruk, vaak verward (niet in staat om bedrijven uit elkaar te houden), en dus slecht voor de (het percentage websitebezoekers die betalende klanten worden).

Bij het ontwerpen en bouwen van uw zakelijke website, moet u er zeker van zijn dat u de beste beslissing neemt voor uw specifieke behoeften. In de meeste gevallen betekent dit dat u geen gebruik moet maken van kant-en-klare sjablonen en dat u zich moet richten op webdesign op maat.

Praat eens met CursusWP over uw WordPress Website

Bij CursusWP bouwen we alle websites van onze klanten vanaf de grond op. Wij bieden de garantie dat er geen sjablonen of thema's worden gebruikt als onderdeel van onze op maat gemaakte website ontwerp diensten.

Zoals u kunt zien in onze website portfolio, ligt onze focus op het leveren van unieke en effectieve website ontwerpen die uw bedrijf zullen helpen zich te onderscheiden van de concurrentie.

Als u geïnteresseerd bent in meer informatie over onze website en WordPress diensten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. We bespreken graag uw specifieke behoeften en kijken hoe we u kunnen helpen een online aanwezigheid te creëren die echt werkt voor uw bedrijf.


Meer weten over Waarom kant-en-klare WordPress thema's slecht voor bedrijfssiteof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Waarom kant-en-klare WordPress thema's slecht voor bedrijfssite bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress website of webshop beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Waarom kant-en-klare WordPress thema's slecht voor bedrijfssite

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Waarom kant-en-klare WordPress thema's slecht voor bedrijfssite en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven