Wat is Gutenberg in WordPress?

Gutenberg is de standaard blok editor voor WordPress. De hele WordPress gemeenschap van ontwikkelaars en ontwerpers is toegewijd aan het nieuwe systeem.

Logo cursus traing wordpress

Wat is Gutenberg in WordPress?

Oorspronkelijk gelanceerd in 2018, is nu de standaard blok editor voor WordPress. Hoewel je nog steeds de WordPress Classic Editor plugin kunt installeren, is de hele WordPress gemeenschap van ontwikkelaars en ontwerpers toegewijd aan het nieuwe Gutenberg systeem.

Het nieuwe systeem is gemaakt om het bouwen van een website een veel eenvoudiger proces te maken. In plaats van handmatig HTML- en CSS-code te schrijven, is Gutenberg ontworpen om zeer eenvoudig te gebruiken, zelfs voor niet-technische gebruikers.

Om een pagina te maken in Gutenberg, hoef je alleen maar kleine elementen te slepen, die blokken worden genoemd. U sleept deze blokken gewoon in de editor en past ze naar wens aan.

Wat zijn Gutenberg Addons?

Omdat Gutenberg nu de standaard blok-editor in WordPress is, zijn er veel nieuwe extensies en add-ons die functionaliteit toevoegen. Deze plugins voegen alles toe, van speciale bloktypes tot complete lay-outs, en alles daartussenin.

Spectra is bijvoorbeeld een plugin waarmee je een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe functionaliteit kunt toevoegen aan de Gutenberg editor.

Je kunt veel nieuwe bloktypes toevoegen, waaronder prijslijsten, testimonials, icoonlijsten en nog veel meer.

Door de add-ons te gebruiken, kun je complexe websites maken zonder dat je hoeft te weten hoe je moet programmeren. U hoeft alleen maar op een paar knoppen te drukken!


Wil je meer details over Wat is Gutenberg in WordPress?of info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in Wat is Gutenberg in WordPress? bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je website beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Wat is Gutenberg in WordPress?

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Wat is Gutenberg in WordPress? en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven