WordPress Customizer thema aanpassen wijzigen ontwerp vormgeving

De WordPress Customizer maakt het eenvoudig om jouw website naar jouw wensen aan te passen.

De WordPress Customizer is een tool waarmee je je website kunt aanpassen. De focus ligt vooral op het ontwerp en vormgeving van je website.

In sommige thema’s is de Customizer zelfs zo erg ingeburgerd, dat je een icoontje kunt aanklikken waardoor je direct dat gedeelte aan kunt passen.

Wat kun je met de Customizer?
Met de WordPress Customizer kun je veel dingen aanpassen die je ook onder de verschillende submenu’s van het “Weergave”-menu in WordPress kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld je menu’s aanpassen of updaten, widgets toevoegen en extra CSS aan je WordPress-website toevoegen.

Tip
Wat je allemaal met de Customizer kunt doen, is sterk afhankelijk van het WordPress-theme dat je gebruikt. Sommige themes (zoals Divi) hebben veel theme-instellingen ook beschikbaar gemaakt in de Customizer. Maar lang niet alle themes zijn op die manier in de Customizer geïntegreerd. Daarnaast kunnen ook plugins instellingen toevoegen aan de Customizer.

Mobiele preview
Helemaal links onderin de Customizer vind je drie icoontjes (zie ook de afbeelding rechts). Standaard wordt de “live preview” in de Customizer op volledig formaat getoond. Je kunt echter ook op het tablet- of smartphone-icoontje klikken. Je krijgt dan een preview te zien van je website zoals die er op een tablet of smartphone uit zou zien. Heel handig om snel te zien hoe jouw aanpassingen er op verschillende apparaten uit zien.