Import / Export WordPress thema Instellingen settings customizer verhuizen

Wilt u thema-aanpassings (customizer)instellingen in WordPress importeren of exporteren van de éne naar de andere website?

Waarom importeren / exporteren van WordPress thema-aanpassingsinstellingen?

Het exporteren en importeren van thema-aanpassingsinstellingen stelt u in staat om dezelfde configuratie op een andere WordPress site te gebruiken. In deze handleiding laat ik zien hoe u eenvoudig WordPress thema-aanpassingsinstellingen kunt importeren / exporteren.

Over de WordPress thema customizer

Veel WordPress thema’s kunt u het opzetten van uw website met behulp van thema customizer. Het stelt u in staat om kleuren te wijzigen, header afbeeldingen, achtergrond afbeeldingen, kies lay-out instellingen, en nog veel meer.
Sommige betaalde en gratis thema’s hebben meer instellingen beschikbaar in customizer, terwijl anderen slechts een paar basisopties hebben. Als u bezig was met het aanpassen van het thema op een lokale server of staging testsite, dan kunt u deze instellingen verplaatsen naar de live site. Dit zal u in staat stellen om de thema-aanpassingsinstellingen van de ene website naar de andere te verplaatsen zonder dat u de inhoud en database hoeft te verplaatsen. Volg deze stappen hoe u eenvoudig importeert / exporteert thema-aanpassingsinstellingen in WordPress. In de betere thema’s kun je de cusomizer settings zonder extra plugin exporteren. In het Astra WordPress thema bijvoorbeeld is er een import/export mogelijkheid bij de Astra settings

Hoe importeer / exporteer je thema-instellingen in WordPress

Het eerste wat u moet doen is het installeren en activeren van de Customize Export/Import-WordPress plugin op beide sites waar u wilt exporteren/importeren. Voor meer details, zie onze stap voor stap handleidingen over hoe een WordPress plugin te installeren.

WordPres thema-customizer exporteren

Laten we eerst de instellingen van de thema-customizer exporteren. U moet naar de Themes > Aanpassen pagina gaan op de website die u wilt exporteren. Vervolgens moet u op het paneel ‘Exporteren/Importeren’ klikken om de instellingen te bekijken en vervolgens op de knop ‘Exporteren’ klikken. De plugin zal nu uw customizer instellingen exporteren en ze naar uw browser sturen in een .dat bestand. Het kan al uw thema-opties exporteren die zijn gedefinieerd als thema mods of opgeslagen als opties in de WordPress database. Dit betekent dat u kunt exporteren dingen zoals kleur instellingen, lay-out aanwijzingen, header media, enz.
Het zal echter niet uw navigatiemenu’s, titel en beschrijving van de site, widgets, en nog veel meer exporteren. Lees hiervoor deze handleidingen:

WordPres thema-customizer importeren

Om customizer-instellingen te importeren, gaat u naar de WordPress-site waar u deze instellingen wilt importeren. U moet naar de pagina Weergave > Aanpassen gaan en op het paneel Exporteren/Importeren klikken. Daarna moet u op de knop ‘Bestand kiezen’ klikken om het bestand te selecteren dat u eerder hebt geëxporteerd. U moet ook het vakje naast de optie “Download en importeer afbeeldingsbestanden?” aanvinken om header en andere afbeeldingsbestanden te importeren. Klik vervolgens op de knop ‘Importeren’ om het uploaden te starten. De plugin zal nu de customizer instellingen importeren.


Meer handleidingen over WordPress website te verhuizen

Meer handleidingen om je WordPress website te verhuizen naar een andere provider:


WordPress website door ons laten verhuizen met verhuisservice

Wil je geen gedoe en snel klaar zijn? Lees meer over onze WordPress verhuisservice: