Import/Export WP thema instelling customizer verhuizen

Thema- en customizer instellingen in WordPress importeren of exporteren van de éne naar de andere website of thema settings opslaan als backup.

Logo cursus traing wordpress

Import/Export WP thema instelling customizer verhuizen

Wilt u thema-aanpassings (customizer)instellingen in WordPress of exporteren van de éne naar de andere website?

Waarom WordPress thema-instellingen importeren / exporteren?

Het exporteren en importeren van thema-aanpassingsinstellingen stelt u in staat om dezelfde configuratie op andere WordPress sites te gebruiken. Je krijgt dus hetzelfde ontwerp.
In deze handleiding laat ik zien hoe u eenvoudig -aanpassingsinstellingen kunt importeren / exporteren.

Over de WordPress thema customizer

Veel WordPress thema's kunt u het opzetten van uw website met behulp van thema customizer. Het stelt u in staat om kleuren te wijzigen, header , afbeeldingen, kies lay-out instellingen, en nog veel meer.

Sommige betaalde en gratis thema's hebben meer instellingen beschikbaar in customizer, terwijl anderen slechts een paar basisopties hebben.

Als u bezig was met het aanpassen van het thema op een lokale server of staging testsite, dan kunt u deze instellingen verplaatsen naar de live site. Hiermee kun je de thema-aanpassingsinstellingen van de ene website naar de andere te verplaatsen zonder dat u de inhoud en database hoeft te verplaatsen.

Volg deze stappen hoe u eenvoudig thema-aanpassingsinstellingen importeert / exporteert in WordPress. In de betere thema's kun je de cusomizer settings zonder extra plugin exporteren.

In het Astra WordPress thema bijvoorbeeld is er een import/export mogelijkheid bij de Astra settings. je moet in 2024 ook eerst de import-export plugin installeren zoals hieronder beschreven.

Hoe importeer / exporteer je thema-instellingen in WordPress

Het eerste wat u moet doen is het installeren en activeren van de Customize Export/Import-WordPress plugin op beide sites waar u wilt exporteren/importeren.
Voor meer details, zie onze stap voor stap handleidingen over hoe een WordPress plugin te installeren.

WordPres thema-customizer exporteren

Laten we eerst de instellingen van de thema-customizer exporteren. U moet naar de Themes > Aanpassen pagina gaan op de website die u wilt exporteren. Vervolgens moet u op het paneel ‘Exporteren/Importeren' klikken om de instellingen te bekijken en vervolgens op de knop ‘Exporteren' klikken. De plugin zal nu uw customizer instellingen exporteren en ze naar uw browser sturen in een .dat bestand. Het kan al uw thema-opties exporteren die zijn gedefinieerd als thema mods of opgeslagen als opties in de WordPress database. Dit betekent dat u kunt exporteren dingen zoals instellingen, lay-out aanwijzingen, header media, enz.
Het zal echter niet uw navigatiemenu's, en beschrijving van de site, widgets, en nog veel meer exporteren. Lees hiervoor deze handleidingen:

WordPres thema-customizer importeren

Om customizer-instellingen te importeren, gaat u naar de WordPress-site waar u deze instellingen wilt importeren. U moet naar de pagina Weergave > Aanpassen gaan en op het paneel Exporteren/Importeren klikken. Daarna moet u op de knop ‘Bestand kiezen' klikken om het bestand te selecteren dat u eerder hebt geëxporteerd. U moet ook het vakje naast de optie “Download en importeer afbeeldingsbestanden?” aanvinken om header en andere afbeeldingsbestanden te importeren. Klik vervolgens op de knop ‘Importeren' om het uploaden te starten. De plugin zal nu de customizer instellingen importeren.

Astra thema settings overzetten

Hier staat uitgelegd hoe je de settings kan overzetten:


Meer handleidingen over WordPress website te verhuizen

Meer handleidingen om je WordPress website te naar een andere provider:


WordPress website door ons laten verhuizen met verhuisservice

Wil je geen gedoe en snel klaar zijn? Lees meer over onze WordPress verhuisservice:


Meer informatie over Import/Export WP thema instelling customizer verhuizenof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in Import/Export WP thema instelling customizer verhuizen bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je website beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Import/Export WP thema instelling customizer verhuizen

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Import/Export WP thema instelling customizer verhuizen en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven