WordPress installeren met installatron

Installatron is onderdeel van DirectAdmin. Hiermee kun je WordPress en andere programma’s automatisch installeren. Niet iedere Webhoster ondersteunt Installatron. Webhosters die dit wel doen: Versio en Antagonist. Wil je een handmatige installatie? Kijk dan hier.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je WordPress met Installatron kunt installeren. Er is gekozen voor WordPress, maar vrijwel dezelfde stappen kun je ook voor een andere applicatie uitvoeren.

Nieuwe installatie

  1. Log in

   Log in op DirectAdmin. De gegevens heb je van je provider gekregen.

  2. Ga naar ‘Web Applications’

  3. Klik op icoontje WordPress

   Klik op ‘view more’ (achter ‘Featured Applications’) om naar de lijst met applicaties te gaan en klik op het WordPress ikoontje.

  4. Klik op button ‘Install this application’

  5. Vul instellingen in

   Vul hier de instellingen in die voor jouw WordPress site van toepassing zijn:
   Domain: Het domein waarop je de installatie wilt uitvoeren. Als je eerst een subdomein hebt aangemaakt, staat die ook in het overzicht.
   Directory (Optional): Als je hier iets invult, wordt de installatie in die map geplaatst. Als je bijvoorbeeld “site” invult, wordt het web-adres: jouwdomeinnaam.nl/site. Om de installatie meteen onder jouw domeinnaam zichtbaar te maken, laat je het veld leeg.
   Version: Kies hier de meest recente versie. De meest recente is standaard geselecteerd. Het kan geen kwaad om de een-na-laatste te selecteren.
   Language: Je kunt een andere taal selecteren, dus ook ‘Nederlands’.
   Automatic Update: Deze settings staan in principe goed. Je kunt hier instellen of Installatron automatisch updates moet uitvoeren als deze beschikbaar zijn. We raden aan om voor de optie met ‘Recommended’ erachter te kiezen. Hiermee blijf je beschermd tegen kritieke beveiligingslekken.
   Administrator username + password: Kies je gebruikersnaam en wachtwoord. Gebruiker kun je laten staan op “admin”. Kies een makkelijk niet te simpel wachtwoord. Deze heb je altijd nodig om in te loggen.
   Database Management: Kies hier voor ‘Automatically manage the database settings for me. (Recommended)’, tenzij je handmatig de database-instellingen wilt opgeven.
   Klik dan op ‘Install’

  6. installatie uitgevoerd

   De installatie wordt nu uitgevoerd. Je kunt de voortgang in beeld zien.

  7. Login

   Als de installatie is voltooid, zie je WordPress in het overzicht en kun je op de link klikken voor het bekijken van de site