WordPress automatisch installeren | Installatron DirectAdmin

WordPress automatisch installeren Installatron DirectAdmin

Logo cursus traing wordpress

WordPress automatisch installeren Installatron DirectAdmin

Installatron is onderdeel van DirectAdmin. Hiermee kun je WordPress en andere programma’s automatisch installeren. Niet iedere ondersteunt Installatron. Lees de handleiding.

WordPress installeren met Installatron en DirectAdmin

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je WordPress met Installatron kunt installeren. Er is gekozen voor WordPress, maar vrijwel dezelfde stappen kun je ook voor een andere applicatie uitvoeren.
Installatron wordt in Nederland en België gebruikt door onder andere , Argeweb, webreus, XLhosted, JustHost, Versio, Domeinbalie en Vimexx. Wil je een handmatige ? Lees dan de onderstaande handleiding:

Stap voor stap handleiding wordpress installeren met ftp op server en domeinnaam


 • 1 Log in in DirectAdmin

  Log in op DirectAdmin. De gegevens heb je van je provider gekregen.

 • 2 Ga naar ‘Web Applications’

 • 3 Klik op icoontje WordPress

  Klik op ‘view more’ (achter ‘Featured Applications’) om naar de lijst met applicaties te gaan en klik op het WordPress ikoontje.

 • 4 Klik op button ‘Install this application’

 • 5 Vul instellingen in voor je WordPress installatie

  Vul hier de instellingen in die voor jouw WordPress site van toepassing zijn:
  Domain: Het waarop je de installatie wilt uitvoeren. Als je eerst een subdomein hebt aangemaakt, staat die ook in het overzicht.
  Directory (Optional): Als je hier iets invult, wordt de installatie in die map geplaatst. Als je bijvoorbeeld “site” invult, wordt het web-adres: jouwdomeinnaam.nl/site. Om de installatie meteen onder jouw domeinnaam zichtbaar te maken, laat je het veld leeg.
  Version: Kies hier de meest recente versie. De meest recente is standaard geselecteerd. Het kan geen kwaad om de een-na-laatste te selecteren.
  Language: Je kunt een andere taal selecteren, dus ook ‘Nederlands’.
  Automatic : Deze settings staan in principe goed. Je kunt hier instellen of Installatron automatisch updates moet uitvoeren als deze beschikbaar zijn. We raden aan om voor de optie met ‘Recommended’ erachter te kiezen. Hiermee blijf je beschermd tegen kritieke beveiligingslekken.
  Administrator username + password: Kies je gebruikersnaam en wachtwoord. kun je laten staan op “admin”. Kies een makkelijk niet te simpel wachtwoord. Deze heb je altijd nodig om in te loggen.
  Database Management: Kies hier voor ‘Automatically manage the database settings for me. (Recommended)’, tenzij je handmatig de database-instellingen wilt opgeven.
  Klik dan op ‘Install’

 • 6 WordPress installatie uitgevoerd

  De installatie wordt nu uitgevoerd. Je kunt de voortgang in beeld zien.

 • 7 Login in WordPress

  Als de installatie is voltooid, zie je WordPress in het overzicht en kun je op de link klikken voor het bekijken van de site


Handleiding WordPress handmatig installeren

Als automatisch installeren niet lukt, dien je handmatig te installeren.
Handleiding WordPress handmatig installeren


Handleiding WordPress stap voor stap opbouwen

Je WordPress is geinstalleerd en wat nu? Tijdens een leg ik uit hoe je installatie werkt en waar je nog meer op kan moet letten bij het opzetten en bouwen van je WordPress website. Je leert dit in de volgende trainingen: