WordPress automatisch installeren Installatron backup

Logo cursus traing wordpress

WordPress automatisch installeren Installatron backup

Installatron is onderdeel van DirectAdmin. Hiermee kun je WordPress en andere programma's automatisch installeren. Niet iedere ondersteunt Installatron. Lees de handleiding.

Wat is het DirectAdmin control panel?

DirectAdmin is een controlepaneel dat veel webhosters gebruiken voor alle soorten hostingaccounts. Het biedt veel administratieve opties voor effectief beheer. Het is een web-based paneel dat bekend staat om zijn snelheid en gebruik. Het heeft een grafische gebruikersinterface die is ontworpen voor browsergebaseerd webhostingbeheer.

De admin kan informatie toevoegen of van de DirectAdmin-server en instellingen wijzigen. Klanten kunnen ook subdomein informatie ontwikkelen, verwijderen of verwerven. DirectAdmin is een ideale optie om de ontwikkeling en het onderhoud van websites handiger en sneller te laten verlopen. Met behulp van dit controlepaneel kunt u snel ontwikkelen, wijzigen en verwijderen.

Als beginnende WordPresser is het vooral handig om automatische backups te maken.

WordPress installeren met Installatron en DirectAdmin

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je WordPress met Installatron kunt installeren. Er is gekozen voor WordPress, maar vrijwel dezelfde stappen kun je ook voor een andere applicatie uitvoeren.
Installatron wordt in Nederland en België gebruikt door onder andere , Argeweb, webreus, XLhosted, JustHost, Versio, Domeinbalie en Vimexx. Wil je een handmatige ? Lees dan de onderstaande handleiding:

Stap voor stap handleiding wordpress installeren met ftp op server en domeinnaam


 • 1 Log in in DirectAdmin

  Log in op DirectAdmin. De gegevens heb je van je provider gekregen.

 • 2 Ga naar ‘Web Applications'

 • 3 Klik op icoontje WordPress

  Klik op ‘view more' (achter ‘Featured Applications') om naar de lijst met applicaties te gaan en klik op het WordPress ikoontje.

 • 4 Klik op button ‘Install this application'

 • 5 Vul instellingen in voor je WordPress installatie

  Vul hier de instellingen in die voor jouw WordPress site van toepassing zijn:
  Domain: Het waarop je de installatie wilt uitvoeren. Als je eerst een subdomein hebt aangemaakt, staat die ook in het overzicht.
  Directory (Optional): Als je hier iets invult, wordt de installatie in die map geplaatst. Als je bijvoorbeeld “site” invult, wordt het web-adres: jouwdomeinnaam.nl/site. Om de installatie meteen onder jouw domeinnaam zichtbaar te maken, laat je het veld leeg.
  Version: Kies hier de meest recente versie. De meest recente is standaard geselecteerd. Het kan geen kwaad om de een-na-laatste te selecteren.
  Language: Je kunt een andere taal selecteren, dus ook ‘Nederlands'.
  Automatic Update: Deze settings staan in principe goed. Je kunt hier instellen of Installatron automatisch updates moet uitvoeren als deze beschikbaar zijn. We raden aan om voor de optie met ‘Recommended' erachter te kiezen. Hiermee blijf je beschermd tegen kritieke beveiligingslekken.
  Administrator username + password: Kies je gebruikersnaam en wachtwoord. Gebruiker kun je laten staan op “admin”. Kies een makkelijk niet te simpel wachtwoord. Deze heb je altijd nodig om in te loggen.
  Database Management: Kies hier voor ‘Automatically manage the database settings for me. (Recommended)', tenzij je handmatig de database-instellingen wilt opgeven.
  Klik dan op ‘Install'

 • 6 WordPress installatie uitgevoerd

  De installatie wordt nu uitgevoerd. Je kunt de voortgang in beeld zien.

 • 7 Login in WordPress

  Als de installatie is voltooid, zie je WordPress in het overzicht en kun je op de link klikken voor het bekijken van de site


Handleiding WordPress handmatig installeren

Als automatisch installeren niet lukt, dien je handmatig te installeren.
Handleiding WordPress handmatig installeren

Links DirectAdmin

www.vimexx.nl/help/hoe-werkt-het-dns-beheer-in-directadmin


Handleiding WordPress stap voor stap opbouwen

Je WordPress is geinstalleerd en wat nu? Tijdens een leg ik uit hoe je installatie werkt en waar je nog meer op kan moet letten bij het opzetten en bouwen van je WordPress website. Je leert dit in de volgende trainingen:


Wil je meer details over WordPress automatisch installeren Installatron backupof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in WordPress automatisch installeren Installatron backup bekeken ook de onderstaande handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere website.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites en webshops beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over WordPress automatisch installeren Installatron backup?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, WordPress automatisch installeren Installatron backup en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven