Wordpress plugins uitzetten bij probleem of vastgelopen website

Wordpress Plugins uitschakelen als je niet meer kan inloggen, als je site vastloopt of als je een probleem hebt met je website. De beste oplossingen.

Logo cursus traing wordpress

WordPress plugins uitzetten bij probleem of vastgelopen website

Je hebt een probleem met je website of kan niet meer inloggen

In deze handleding leg ik uit hoe het mogelijk is om plugins van WordPress uit te schakelen als je een probleem hebt met WordPress. Dit is handig en noodzakelijk in de volgende gevallen:

  • Ik kan niet meer inloggen in mijn WP Admin
  • Ik krijg een foutmelding in mijn WordPress website
  • Mijn WordPress website is vastgelopen
  • Ik zie alleen een witte pagina als ik naar mijn WordPress website ga

De makkelijkste oplossing bij problemen met WordPress plugins

Voordat je verdergaat en het probleem met de plugins gaat oplossen in WordPress. De makkelijkste oplossing bij problemen met WordPress plugins is een backup terugzetten via je webhosting. Goede webhosting is dus cruciaal.

Via het control panel van je kun je de backup terugzetten van de dag ervoor. Je moet dus altijd, liefst als je met je WordPress website begint, je webhosting checken of er dagelijks back-ups gemaakt worden. De meeste webhosters gebruiken hiervoor DirectAdmin of Plesk. Lees de handleidingen:

Tips voor backups terugzetten in WordPress

Problemen met WordPress plugins zelf oplossen?

Wil je de problemen zelf oplossen?
Volg dan de onderstaande stappen:

WordPress plugins uitzetten en uitschakelen

Vaak is het probleem dat er geen goede WordPress plugins gebruikt zijn. De oplossing is om ze uit te zetten. Het uitschakelen van de plugins kan op 3 manieren worden gedaan:

  • Via je FTP programma (Filezilla)
  • Via je database
  • Via je contolepaneel van je webhosting of phpMyAdmin.

De eerste methode is het makkelijkst. Deze leg ik hieronder uit.


Plugins uitschakelen via FTP bij WordPress probleem

Open je FTP programma en maak een verbinding met je pakket. U kunt bijvoorbeeld FileZilla gebruiken om de verbinding met uw pakket tot stand te brengen. Om de verbinding te maken heb je je FTP gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Als je niet weet hoe dit moet staat het hieronder uitgelegd in de handleding “ uploaden of naar server met FTP/Filezilla”.

Zodra je de verbinding heeft opgezet zie je een aantal mappen staan. Alle plugins staan in de map ‘wp-content' en dan ‘plugins'.
Je moet dus de volgende locatie te openen.

  • /public_html/wp-content/plugins

Wanneer je de map plugins open hebt staan vind je alle mappen van de geinstalleerde plugins van WordPress terug.

Hernoem de WordPress plugins om ze uit te zetten

Om de gewenste plugin uit te schakelen moet je alleen de naam van de map van de plugin hernoemen. Ik zet er meestal een ‘x' achter. De plugin zal dan zijn uitgeschakeld en niet meer functioneren binnen WordPress.

Welke plugin moet je uitzetten of deactiveren bij een WordPress probleem

Doe dit eerst bij de plugin waarvan je denkt dat het een probleem is.

Weet je dit niet, doe dit dan eerst bij de kleinste onbekende plugins. De kans dat een grote bekende plugin een probleem vormt is nihil. Het is meestal een kleinere plugin die je website door de war gooit.

Heb je het probleem nog niet verholpen of gevonden, zet de plugins dan 1 voor 1 met de bovengenoemde methode uit, dus met het herbenoemen met de ‘x'.

Alle veilige plugins weer aanzetten

Als je het probleem hebt gevonden zet je de plugins weer aan door ze de originele naam weer te geven of dor het ‘x' teken te verwijderen. Je kan dit ook 1 voor 1 doen en tussendoor checken.

Het is al met al een hele klus op je plugins uit te zetten maar het werkt vrijwel altijd.


WordPress plugins uitzetten met controlepaneel van Webhosting

Werkt de bovenstaande methode niet dan kun je hetzelfde doen via het controlepaneel van je wbhosting. Dit verschilt nogal per webhosting. Daarom kun je het beste contact opnemen met je webhoster als je een probleem hebt met je WordPress website en niet meer kan inloggen.


Meer informatie over Wordpress plugins uitzetten bij probleem of vastgelopen websiteof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Wordpress plugins uitzetten bij probleem of vastgelopen website bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress site.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Wordpress plugins uitzetten bij probleem of vastgelopen website?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Wordpress plugins uitzetten bij probleem of vastgelopen website en WordPress sites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven