WordPress Tags en SEO vindbaarheid en zoekmachines

Logo cursus traing wordpress

WordPress Tags en SEO vindbaarheid en zoekmachines

WordPress Tags en SEO

WordPress tags zijn ook belangrijk voor je SEO. Als je het goed doet, zal een goed beheerde taxonomie zoals tags je SEO rang doen stijgen.

Maar je moet in gedachten houden, dat tags schadelijk kunnen zijn voor je SEO.
Als het op SEO aankomt, is WordPress het beste CMS tot nu toe. Zodra u WordPress installeert, komt het met ingebouwde SEO functies om met zoekmachines om te gaan.
Deze vooraf bepaalde functies leiden alle zoekmachines om de berichten, pagina's, categorieën en tags in uw site te indexeren en de informatie op te slaan in de database.

WordPress tags en fouten voor SEO en vindbaarheid

Sommige fouten in het gebruik van tags zullen dit indexeringsproces echter schaden.

Ten eerste maken mensen soms een vergelijkbare naam voor een categorie en een tag. Dit maakt twee identieke categorie- en tag-pagina's. Als u “Recepten” zowel als tag en als categorie hebt, kunnen zoekmachines in verwarring raken over welke als eerste moet worden gerangschikt.

Hetzelfde duplicatieprobleem kan zich voordoen bij enkelvoudige of meervoudige zelfstandige naamwoorden die u gebruikt als uw tags. “Recepten” of “Recept” is vergelijkbaar. U moet er één kiezen en die consequent als tag gebruiken.

Bovendien hebben tagpagina's zelf geen unieke inhoud. Ze bevatten alleen de uittreksels van de berichten, terwijl de unieke inhoud op de pagina's van de afzonderlijke berichten staat. Daarom crawlen zoekmachines liever door verschillende postpagina's dan door tagpagina's.

Vergeet niet dat WordPress automatisch een tag-pagina aanmaakt zodra u een nieuwe tag instelt. In de volgende sectie leer je hoe je tag pagina's kunt gebruiken om de van gebruikers te helpen, zonder je SEO te schaden.

WordPress Tag Archief pagina's niet indexeren

De beste methode om tag pagina's en SEO problemen te ondervangen is door de noindex WordPress tag te gebruiken. Door dit te doen, vertel je zoekmachines om je tag pagina's te negeren tijdens het crawlen van gegevens.
De is een goede keuze om dit voor elkaar te krijgen. Volg onderstaande stappen om WordPress tag pagina's te noindexeren:

  • Klik op Search Appearance
  • Kies tabblad Taxonomieën
  • Zoek Tags sectie
  • Selecteer bij Toon tags in zoekresultaten nee
  • Klik op de knop Opslaan om het te voltooien.

Wil je meer details over WordPress Tags en SEO vindbaarheid en zoekmachinesof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in WordPress Tags en SEO vindbaarheid en zoekmachines bekeken ook de onderstaande artikelen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress site.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over WordPress Tags en SEO vindbaarheid en zoekmachines?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, WordPress Tags en SEO vindbaarheid en zoekmachines en WordPress websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven