IN DEZE HANDLEIDING:
Bij het werken aan een WordPress site kun je een verzoek tegenkomen om een tag lijst/cloud/directory te bouwen voor alle tags die zijn ingesteld in de site en die geassocieerd zijn met ten minste een of meer berichten.
Ik heb overal gezocht naar code om dit te doen en we kwamen steeds dezelfde voorbeelden tegen die alleen lieten zien hoe je de tags die bij een enkel bericht horen kon weergeven, niet alle berichten.
Maar toen vonden we het en het was zo eenvoudig, dat we een nieuwe WordPress-pagina maakten met behulp van een aangepast sjabloon. In die template plaatsten we de volgende php-code.
De tags zijn al alfabetisch gesorteerd bij het aanroepen van de get_tags(); functie.
<ul id="Genre-List">
<?php
$tags = get_tags();
foreach ( $tags as $tag ) :
$tag_link = get_tag_link( $tag->term_id );
?>
<li>
<a href='<?php echo $tag_link; ?>' title='<?php echo $tag->name; ?>' class='<?php echo $tag->slug ?>'><?php echo $tag->name ?></a>
</li>
<?php
endforeach;
?>
</ul>
Met deze functie en het gebruik van een eenvoudige foreach-lus kun je informatie opvragen over elke tag die is gekoppeld aan je berichten in WordPress.
Je kunt verschillende parameters doorgeven in de open en sluitende () van de functie-aanroep.
orderby
Standaard is ‘name’. Kan naam, aantal of niets zijn (zal term_id gebruiken).
order
Standaard is ASC. Kan ook DESC gebruiken.
hide_empty
Standaard is waar. Geeft geen lege termen terug, dat wil zeggen termen waarvan de telling 0 is volgens de gegeven taxonomie.
exclude
Is standaard een lege string. Een door komma’s of spaties gescheiden tekenreeks van term-id’s om uit te sluiten van de retourneer-array. Als ‘include’ niet leeg is, wordt ‘exclude’ genegeerd.
include
Is standaard een lege tekenreeks. Een door komma’s of spaties gescheiden reeks term-id’s om op te nemen in de retourrij.
number
Het maximum aantal termen dat moet worden geretourneerd. De standaardwaarde is leeg.
offset
Het getal waarmee de termenquery moet worden gecompenseerd.
fields
Standaard is ‘alle’, wat een array van termobjecten oplevert. Als ‘velden’ ‘ids’ of ‘namen’ is, geeft dit een matrix van respectievelijk gehele getallen of strings.
slug
Retourneert termen waarvan de “slug” overeenkomt met deze waarde. Standaard is dit een lege string.
hierarchical
Of termen met niet-lege afstammelingen moeten worden opgenomen (zelfs als ‘hide_empty’ is ingesteld op waar).
search
De namen van geretourneerde termen zullen de waarde van ‘search’ bevatten, hoofdletterongevoelig. De standaardwaarde is een lege string.
name__like
De namen van geretourneerde termen bevatten de waarde ‘name__like’, hoofdlettergevoelig. De standaardwaarde is een lege tekenreeks.
description__like
Beschrijvingen van teruggezonden termen bevatten de waarde ‘description__like’, hoofdlettergevoelig. De standaardwaarde is een lege tekenreeks.
pad_counts
Indien ingesteld op waar, wordt het aantal kinderen van een term opgenomen in de hoeveelheid van de objectvariabele “count” van elke term.
get
Indien ingesteld op ‘alle’ in plaats van de standaard lege tekenreeks, retourneert termen, ongeacht hun voorouders en of de termen leeg zijn.
child_of
Indien gebruikt, moet dit worden ingesteld op het gehele getal van een term-ID. De standaardwaarde is 0. Als deze waarde niet nul is, zijn alle geretourneerde termen afstammelingen van die term volgens de opgegeven taxonomie. Daarom wordt ‘child_of’ op 0 gezet als meer dan één taxonomie wordt doorgegeven in $taxonomies, omdat meerdere taxonomieën de afstamming van een term dubbelzinnig maken.
parent
Indien gebruikt, moet deze worden ingesteld op het gehele getal van een term-ID. De standaardwaarde is de lege string, die een andere betekenis heeft dan het gehele getal 0. Indien ingesteld op een gehele waarde, zullen alle geretourneerde termen als onmiddellijke voorouder de term hebben waarvan de ID wordt gespecificeerd door dat gehele getal volgens de gegeven taxonomie. Het argument “parent” verschilt van “child_of” in die zin dat een term X alleen als “parent” van term Y wordt beschouwd als term X de vader is van term Y, niet zijn grootvader of overgrootvader, enz.
Binnen de lus kun je verwijzen naar elk van de volgende codes:
$tag->term_id
$tag->naam<br>$tag->slug<br>$tag->term_groep<br>$tag->term_taxonomy_id<br>$tag->taxonomie<br>$tag->beschrijving<br>$tag->ouder<br>$tag->aantal
www.wpexplorer.com/list-wordpress-tags/
Tags groeperen en categoriseren met WordPress plugin
Als je veel tags hebt is het handig als je tags kan groeperen. Dit is geen standaard functie van WordPress. Je kan dit wel oplossen met de Tag Groups WordPress plugin:
https://chattymango.com/tag-groups-plans-and-pricing/
Tags groeperen met Tag groups WordPress plugin
De gratis versie van de Tag Groups plugin is de beste keuze als je je WordPress tags in groepen wilt organiseren en in tag clouds wilt weergeven.
Je kunt ook de meeste andere platte taxonomieën gebruiken, zoals WooCommerce product tags.
De gratis plugin komt met drie configureerbare tag clouds waar tags worden weergegeven onder tabbladen, in een accordeon of alfabetisch gesorteerd op hun eerste letters.
Het biedt ook tag lijsten waar tags worden gesorteerd op groep of op eerste letter.
Filters en bulkacties maken uw werk met tags veel gemakkelijker, en u kunt zelfs de lijst van berichten in uw backend filteren op de groep waartoe hun tags behoren.
Mogelijke toepassingen zijn:
- Toon uw tags gegroepeerd per taal of per onderwerp.
- Kies welke tags u in verschillende secties van uw website wilt weergeven.
- Wijzig de sorteervolgorde in uw tag cloud.
- De links, de tekst of het scheidingsteken van uw tag cloud-items aanpassen.
- Toon een tag cloud met het aantal berichten in de tags.
- Beheer gemakkelijk grote hoeveelheden tags of berichten in de backend door ze in groepen te verdelen zodat u ze kunt filteren.
- Toon bij elke post een selectie van tags die gerelateerd zijn aan de tags van deze post.
De plugin wordt geleverd met enkele standaardsjablonen. U kunt ook uw eigen sjablonen maken en uploaden.