Video film toevoegen YouTube Vimeo 10 beste WordPress plugins

Ben je op zoek naar de beste WordPress YouTube plugins? Waarschijnlijk omdat u op zoek bent naar een effectieve manier om YouTube video’s toe te voegen. Bekijk de 10 beste WordPress plugins die ik op sommige sites gebruik heb.

Eenvoudige video en filmpjes toevoegen aan WordPress

In feite, als je de snelheid en prestaties van je website niet wilt beïnvloeden dan is het installeren van een WordPress YouTube plugin misschien wel je beste oplossing. Het beste deel is dat de meeste YouTube plugins bieden een gratis abonnement, en laat u uw video-inhoud lay-out aan te passen aan meer bezoekers aan te trekken. Maak je geen zorgen, zelfs als je een Beginner als een plugin zal u helpen uw werk te doen op de juiste manier. Laten we eens een look.

Waarom moet je video’s opnemen in je website

Voordat we weten over de plugin laten we weten over een paar voordelen die u kunt krijgen van het toevoegen van video’s aan uw inhoud:

  • Verbeter de betrokkenheid van gebruikers. Volgens Forbes besteedt 88% van de gebruikers meer tijd aan het bezoeken van een website met video-inhoud. Een aantrekkelijke video kan ook het bouncepercentage van uw site verlagen.
  • Verbeter het websiteverkeer. 84% van de marketeers geeft aan dat video-inhoud meer bezoekers naar hun website brengt. Een studie voorspelt ook dat videocontent tegen 2022 het internetverkeer met 82% zal domineren.
  • Boost SEO. Door uw video-opmaak te optimaliseren, kunnen uw website of posts hoger scoren op de SERP’s.

Video, YouTube of films toevoegen

Gelukkig kunt u met WordPress op een eenvoudige manier YouTube-video’s op uw website plaatsen. U kunt ook een video naar WordPress uploaden zonder YouTube of vanaf andere online videoplatforms.

Meer handleidingen over Video, YouTube en films

Meer handleidingen over Video, YouTube en films vind je hier:


De beste 4 WordPress YouTube Plugins | betaald

Nu gaan we het hebben over de beste WordPress YouTube plugins die je voor je website kunt gebruiken:

1. WpDevArt YouTube Embed, Playlist en Popup

WpDevArt WordPress YouTube Embed kan jouw optie zijn als je op zoek bent naar een beginnersvriendelijke YouTube plugin. U kunt moeiteloos YouTube-video’s insluiten in uw berichten, pagina’s en widgets. Plus, voeg video’s aan uw header en footer gebied met behulp van shortcodes. Het is compatibel met verschillende WordPress versies en populaire WordPress thema’s. Het beste deel is, de plugin biedt volledige aanpassingsmogelijkheden. U kunt de voortgangsbalk kleur voor uw video’s, configureren standaard afmetingen, het opzetten van autoplay en loop, en het aanpassen van de fullscreen knop. Ook kunt u uw video-informatie, annotatie, en gerelateerde video’s op uw website tonen of verbergen. Deze plugin heeft een gratis en pro versie. Het goede nieuws is dat je maar één keer hoeft te betalen voor de premium versies, die beginnen bij $12.  Bovendien kunt u extra functies krijgen, zoals het maken van afspeellijsten, het weergeven van video’s in pop-ups en het configureren van speler-thema’s.

2. ARVE (Advanced Responsive Video Embedder)

ARVE (Advanced Responsive Video Embedder) is een SEO-vriendelijke YouTube-plugin. Het ondersteunt video schema markup om u te helpen beter te scoren in zoekmachines. Je kunt er ook video’s van meerdere platforms met iFrame embedcodes mee weergeven, zoals YouTube, Vimeo, Vine en TED Talks. Het ondersteunt ook WYSIWYG, zodat u zich niet hoeft bezig te houden met ingewikkelde shortcodes bij het toevoegen van video’s aan uw website. Je hoeft alleen maar de URL van een YouTube video in een nieuwe regel van je WordPress post editor te plakken. Maar als je liever shortcodes gebruikt, kun je ze ook handmatig invoegen. ARVE biedt de Embed Video -knop boven je post editor. Van daaruit kun je je video titel, beschrijving en upload datum toevoegen. Je kunt ook een thumbnail selecteren voor je video, autoplay instellen, en de maximale breedte en beeldverhouding configureren. De basis plugin is gratis te downloaden. Maar als u wilt upgraden naar de premium plannen, biedt het Pro (vanaf €35/jaar), en Lifetime (€500). U krijgt extra functies zoals lazyload-modus, drie hover-stijlen, twee afspeelpictogrammen en een lichtbox. Bovendien kunt u YouTube-links en gerelateerde video’s uitschakelen om te voorkomen dat bezoekers uw website verlaten.

3. Embed Plus voor YouTube

Embed Plus for YouTube is een feature-rijke plugin die compatibel is met Gutenberg en Classic Post editor. Het biedt een responsieve kanaal- en afspeellijstgalerij, uitgerust met een inhoudsopgave, meerdere lay-outopties en thumbnailaanpassing. Met de plugin kun je ook YouTube Live Stream insluiten op je website. U kunt weergeven andere inhoud wanneer uw live stream video niet actief is. Het ondersteunt video markup te stimuleren uw video ranking op zoekmachines ook. Een andere functie van Embed Plus is basis en geavanceerde statistieken op het WordPress Dashboard. U kunt het aantal keren dat uw video wordt afgespeeld elke dag, een voorbeeld van de dagelijkse indrukken, of vergelijk de prestaties met concurrerende video’s. Deze plugin biedt een gratis en Pro-versie. Wat betreft de prijzen, het betaalde plan vereist een eenmalige betaling, die begint bij $19.99. Het omvat video caching, geavanceerde galerij aanpassing, mobiele compatibiliteit controle, plus verwijderde video en geblokkeerd land waarschuwingen.

4. Elfsight YouTube Galerie

Elfsight YouTube Gallery of Yottie is een andere volledig uitgeruste Beste WordPress YouTube Plugins met volledige aanpassingsopties. U kunt honderden aanpasbare parameters downloaden, meerdere kleurenschema’s gebruiken, de breedte van de widget aanpassen en rijen en kolommen instellen voor uw inhoudsraster. Het biedt ook navigeerbare video-inhoud voor uw website, uitgerust met een zoekvak en verschillende navigatiebesturingselementen, dat wil zeggen, paginering, slepen, pijlen en scrollen. Deze plugin stelt u in staat om een video preview vorm te geven naar uw wens. Er zijn drie preview lay-outs die je kunt kiezen – cinema, klassiek, en horizontaal. Plus, je hebt een optie om te laten zien of te verbergen sommige elementen wanneer uw video wordt afgespeeld, zoals titel, beschrijving, duur, en views teller. Bovendien kun je geld verdienen met je video door het te koppelen aan je AdSense account. Voor uw YouTube Gallery header, biedt Yottie drie ontwerp-opties: accent, klassiek, en minimaal. Ook kun je kiezen welke informatie wordt weergegeven op de header. Wat betreft het toevoegen van YouTube video’s, kanalen of afspeellijsten aan je website, hoef je alleen maar de widget code in te voegen in je content of template. Deze plugin biedt een gratis versie die je kunt gebruiken voor een enkele website. Voor meerdere sites, kunt u zich abonneren op de premium plannen vanaf $5/maand.

Beste gratis WordPress YouTube Plugins

Wanneer je bij het insluiten van video’s op je WordPress site meer mogelijkheden wilt, kun je gebruik maken van een WordPress video plugin. Wij zullen hieronder eerst ingaan op enkele gratis YouTube plugins en vervolgens een aantal meer algemene WordPress video plugins aan bod laten komen.

Je kunt met YouTube en WordPress echter meer doen dan alleen video’s in je posts verwerken. Mocht je meer opties willen en bijvoorbeeld een YouTube gallery aan je WordPress site toe willen voegen, dan biedt een WordPress YouTube plugin uitkomst. Er zijn allerlei YouTube plugins verkrijgbaar, waaronder de volgende drie:

YouTube Showcase – Video Gallery

Wanneer je een YouTube gallery op je website wilt plaatsen, is deze WordPress YouTube plugin een geschikte optie. Na het activeren van de plugin wordt er automatisch een gallery pagina aangemaakt, die je zelf verder kunt bewerken. Bij de plugin zitten ook twee YouTube widgets inbegrepen: één voor gerelateerde video’s en één voor recent geplaatste video’s.

YouTube Embed WordPress plugin

Met deze YouTube plugin voor WordPress kun je op een gemakkelijke manier een responsive video, een YouTube channel gallery of een playlist gallery toevoegen aan je website. Deze onderdelen kun je allemaal zelf vormgeven.

Widget Responsive for YouTube YouTube WordPress plugin

Deze WordPress YouTube plugin is handig wanneer je YouTube video’s aan je WordPress sidebar toe wilt voegen. Je kunt daarbij onder andere instellen of de video’s automatisch afspelen, of het mogelijk is om ze in full screen te bekijken en of er na het afspelen videosuggesties verschijnen.
Andere WordPress video plugins

Beste gratis WordPress Video Plugins voor Vimeo

Naast YouTube zijn er natuurlijk nog heel wat andere platformen waar je je video’s kunt uploaden. Vandaar dat we ook nog aandacht besteden aan de WordPress video plugins die niet enkel voor YouTube zijn bedoeld. De onderstaande plugins worden eveneens veel gebruikt voor het toevoegen van video’s aan WordPress websites:

Video Thumbnails Reloaded YouTube WordPress plugin

Deze WordPress video plugin (niet met de drie meest recente WordPress versies getest) zorgt ervoor dat er automatisch een thumbnail aangemaakt wordt wanneer je een video hebt ingesloten in een post. De thumbnails kunnen ook in je mediabibliotheek opgeslagen worden. De plugin ondersteunt diverse platformen, waaronder YouTube, Facebook, Vimeo en Vine. Deze scheelt heel veel werk.

Smart Slider 3 YouTube WordPress plugin

Smart Slider 3 voor WordPress is er voor het toevoegen van YouTube en Vimeo slideshows. De plugin biedt je veel opties bij het vormgeven van de video sliders; je kiest bijvoorbeeld zelf de lettertypes, kleuren en formaten die gehanteerd worden en kunt ook afbeeldingen en links toevoegen.

Video Sidebar Widgets YouTube WordPress plugin

Bij deze video plugin voor WordPress zitten twee widgets inbegrepen waarmee je video’s van verschillende platformen (waaronder YouTube, Vimeo en MySpace) aan je sidebar kunt toevoegen. Je stelt zelf het formaat van deze video’s in en bepaalt ook of ze automatisch afspelen na het laden van de pagina.