YouTube Playlist / afspeellijst laten zien integreren WordPress website

Logo cursus traing wordpress

YouTube Playlist / afspeellijst laten zien integreren WordPress website

Handleiding om YouTube afspeellijst playlist of met in te sluiten in WordPress website.

YouTube Playlist / afspeellijst integreren WordPress website

Wil je YouTube-afspeellijsten op je website tonen? Het tonen van uw ingesloten afspeellijsten op WordPress kan u helpen om verse inhoud te tonen aan bezoekers en uw abonnees voor uw YouTube-kanaal te verhogen. De methoden voor het insluiten van een YouTube-afspeellijst in WordPress zijn echter vaak verwarrend.
Als je niet technisch onderlegd bent, kan het moeilijk zijn om je YouTube-video's weer te geven zoals jij dat wilt. Daarom leg ik in dit artikel hoe je een YouTube afspeellijst galerij met thumbnails kunt insluiten.

Waarom een YouTube-afspeellijst insluiten in WordPress?

Door een YouTube-galerij van uw afspeellijsten toe te voegen aan uw WordPress site kunt u nieuwe video-inhoud bijwerken zonder veel werk. Het is ook een geweldige manier om bezoekers aan te moedigen zich te abonneren op uw YouTube-kanaal. In plaats van video afspeellijsten handmatig toe te voegen aan je website, kun je ze uploaden naar YouTube, en ze zullen op je website verschijnen telkens wanneer je een nieuwe video in je YouTube afspeellijst uploadt. Je kunt ook de ingesloten video's in je afspeellijst filteren op specifieke trefwoorden. Dit is een geweldige manier om video's van mensen die uw producten gebruiken te markeren, die waardevol sociaal bewijs bieden dat nieuwe klanten kan opleveren. Tot slot, als u klant videogetuigenissen hebt, kunt u deze video's groeperen als een afspeellijst en de YouTube-afspeellijst insluiten op de verkooppagina van uw website om meer verkoop aan te moedigen voor uw bedrijf.

Hoe vindt u uw YouTube-afspeellijst

Het insluiten van YouTube-afspeellijsten betekent dat je niet handmatig afzonderlijke YouTube video-ID's op je website hoeft in te sluiten. Voordat u een YouTube-afspeellijst met miniaturen in WordPress insluit, moet u deze eerst vinden. Verschillende methodes in dit artikel hebben immers de URL van je afspeellijst nodig om de embed te laten werken. Om de URL van uw afspeellijst te vinden, gaat u naar https://www.youtube.com en vouwt u het menu uit in de linkerbovenhoek van het scherm. Selecteer vervolgens onder de kop Bibliotheek de afspeellijst die u wilt insluiten.

Als je op de afspeellijst klikt, kom je op de pagina van de afspeellijst. Op die pagina zie je in de adresbalk van je browser de URL van de afspeellijst die er ongeveer zo uitziet: Kopieer de URL en sla hem op in een kladblok of document om later te gebruiken. Als je een video bekijkt die deel uitmaakt van een afspeellijst op YouTube, zie je de van de afspeellijst aan de rechterkant van je scherm. Als je op de titel klikt, ga je naar dezelfde hoofdpagina van de afspeellijst om de URL te kopiëren. Nu je weet hoe je je YouTube afspeellijst kunt vinden, laten we eens kijken naar de verschillende manieren om deze op je WordPress website in te sluiten. We beginnen met de gemakkelijkste en beste YouTube playlist embed opties eerst.

Hoe een YouTube afspeellijst in WordPress in te sluiten

De eenvoudigste manier om een YouTube afspeellijst in te sluiten in uw WordPress site is met een WordPress YouTube plugin. Oplossingen zoals de Feeds for YouTube plugin door Smash Balloon de noodzaak om te knoeien met en schakelen tussen meerdere webpagina's, die veel van de populaire embed methoden vereisen. In plaats daarvan kunt u uw YouTube-afspeellijst toevoegen aan WordPress met een paar klikken, wat resulteert in eenvoudige, maar zeer aanpasbare video-feeds. Geen behoefte om HMTL of kennis hebben! Met de Feeds for Youtube WordPress plugin, ben je niet beperkt tot het tonen van alleen playlists. De plugin heeft veel functionaliteiten die kunnen helpen om je YouTube kanaal naar de top te brengen. Bijvoorbeeld, kunt u tonen zo veel video-feeds als je wilt in uw site. Plus, je kunt de inhoud aanpassen om alleen live streams of video's van een geavanceerde zoekopdracht te tonen. Bovendien kun je je YouTube-feeds perfect afstemmen op het thema en de van je site – met slechts een paar klikken. Dit is iets wat de andere methodes in deze lijst niet bieden zonder veel aan de code te moeten sleutelen.

Je hoeft ook niet handmatig codeknipsels te tweaken als je je YouTube-afspeellijstfeed wilt maken. Feeds for YouTube Pro maakt het automatisch responsive voor je, direct uit de doos! En het beste deel? In tegenstelling tot andere YouTube feed plugins, doet Feeds for YouTube Pro niet aan autoplay. De plugin begint je video's pas af te spelen nadat je bezoekers je afspeellijst hebben bekeken, dus dit verbetert de prestaties van je pagina en de gebruikerservaring op je website. Laten we eens kijken hoe je een YouTube-afspeellijst in WordPress kunt insluiten met een plugin – het is tenslotte de gemakkelijkste manier.

Stap 1: Download en installeer de Feeds for YouTube Plugin

 • Om te beginnen, download en installeer je gewoon eerst de Smash Balloon Feeds for YouTube WordPress plugin.
  https://smashballoon.com/youtube-feed/pricing/
 • Navigeer daarna naar Feeds for YouTube ” Licentie vanuit uw WordPress dashboard en voer uw licentiesleutel in. Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken en verder te gaan met de volgende stap.

Stap 2: Verbind uw YouTube Account

 • Klik vervolgens in uw WordPress admin paneel op het Feeds for YouTube menu zodat u de Configure pagina van de plugin kunt bezoeken.
 • Klik op de blauwe knop voor “Aanmelden bij YouTube en een account koppelen”. Dan zal de plugin vragen om toestemming om verbinding te maken met uw Google-account.
 • Na het volgen van de instructies op het scherm en de bevestiging, wordt u teruggestuurd naar de Configure pagina met uw YouTube-account aangesloten.

Verschillende functies van de plugin hebben je YouTube API Sleutel nodig om goed te werken. Bijvoorbeeld, moet u uw YouTube API-sleutel in te voeren om een afspeellijst feed insluiten op uw website. Zodra je je API sleutel hebt ingevoerd, heb je toegang tot verschillende feed type opties, die we zullen uitleggen in de volgende stap.

Stap 3: Kies het afspeellijst feed type

De Feeds for YouTube plugin biedt 6 feed types die je op je website kunt tonen, waaronder:

 • Kanaal
 • Afspeellijst
 • Favorieten
 • Zoeken
 • Live streams
 • Single Video's

Om een YouTube afspeellijst weer te geven in WordPress, klik je op het Playlist feed type, en voer je de ID van je afspeellijst in. De ID is een reeks letters en cijfers na het “=”-symbool in de URL van je afspeellijst. Zodra u uw afspeellijst-ID hebt toegevoegd, klikt u op de knop Wijzigingen opslaan.

Stap 4: Selecteer een afspeellijstindeling

Standaard toont je YouTube feed een eenvoudig van video's op je website. Als je op de Aanpassen tab klikt, kun je kiezen uit in totaal 4 verschillende feed stijlen. Op deze manier kunt u uw YouTube-afspeellijstfeed weergeven in een stijl die het beste werkt voor uw site. Als u bijvoorbeeld op de optie Galerij klikt, kunt u uw eerste video in een lay-out over de volledige breedte bovenaan uw feed weergeven, en kleinere miniaturen in een raster eronder. Wanneer u tevreden bent met de door u gekozen lay-out en u het gewenste aantal kolommen en posten hebt ingevoerd, klikt u op Wijzigingen opslaan. Daarna kunt u verdergaan met het insluiten van uw feed.

Stap 5: Een YouTube afspeellijst insluiten in WordPress berichten of pagina's

De volgende stap is het toevoegen van je afspeellijst aan een nieuwe post of pagina in WordPress. We gaan een nieuwe pagina maken onder Pagina's ” Nieuw toevoegen voor onze afspeellijst feed. Klik op uw nieuwe pagina op het symbool Plus (+) om een nieuw WordPress-blok toe te voegen en selecteer vervolgens het blok Feeds for YouTube in de sectie Widgets. Je YouTube afspeellijst is dan onmiddellijk toegevoegd aan je pagina met de lay-out en knop opties die je eerder hebt geselecteerd.
Als je nog de klassieke WordPress editor gebruikt, plak je de shortcode van je feed direct op de pagina. Als je wil, kan je je YouTube afspeellijst insluiten in de zijbalk van je website. We zullen je laten zien hoe je dat in de volgende methode kunt doen.

Meer YouTube handleidingen


Meer informatie over YouTube Playlist / afspeellijst laten zien integreren WordPress websiteof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in YouTube Playlist / afspeellijst laten zien integreren WordPress website bekeken ook de onderstaande artikelen:


Scroll naar boven