zoom tips trucs aanbeveling videoconferencing achtergrond instellen

De nieuwe uitbraak van het coronavirus heeft tegenwoordig veel meer mensen gedwongen om vanuit huis te werken, en velen van hen houden contact via videoconferentiesoftware zoals Zoom. Als u zich in die positie bevindt, kan het zijn dat u zich plotseling realiseert dat de rommel die u altijd als vanzelfsprekend beschouwde, zichtbaar zijn als u uw collega’s probeert te overtuigen dat u een expert in uw vakgebied bent.

Als uw bedrijf (net als vele andere) Zoom gebruikt om zijn teleconferentie te doen, kunt u al die verbergen met behulp van de Virtuele Achtergrond-functie van Zoom. Met deze functie kunt u een stilstaand beeld of een video op de achtergrond gebruiken om te verbergen wat daar echt aan de hand is – dat wil zeggen, als uw computer het aankan.

Zoom tip: achtergrond instellen

Ga hiervoor in je instellingen naar ‘Virtual background’. Hier zie jezelf, en kan je verschillende achtergronden kiezen die al in de app staan. Ook is het mogelijk om zelf een afbeelding te uploaden.

Er is een op de ondersteuningssite van Zoom, afhankelijk van het type systeem dat u gebruikt. Als u een high-end systeem hebt – meestal een latere versie van uw besturingssysteem naar keuze met een Intel Core i5 of i7 quad-core processor – kunt u direct een virtuele achtergrond gebruiken. Als u een iets lager systeem hebt, kunt u de functie misschien nog steeds gebruiken, maar dan moet u wel een fysiek groen scherm achter u hebben.
Lijst met vereisten voor Zoom