Affinity Designer review handleiding

Affinity Designer alternatief adobe illustrator review

Logo cursus traing wordpress

Affinity Designer alternatief adobe illustrator review

Designer is een goed alternatief voor illustrator om met vectoren en pixels logo’s te maken. Lees de review en handleiding in het Nederlands.

Affinity Designer voor ontwerpers en designers

Affinity Designer is vector grafisch ontwerp software ontwikkeld voor professionele kunstenaars, ontwerpers, etc. Perfect voor het maken van iconen, illustraties, interface ontwerpen, print projecten, mockups, web graphics, kunst, en patroon ontwerpen.

Dit programma behoort tot het Britse bedrijf Serif. Affinity Designer is erin geslaagd om de wereld van het grafisch ontwerp aanzienlijk te veranderen. De ontwikkelaars zijnAffinity Designer al 5 jaar aan het verbeteren en hebben uiteindelijk een krachtig programma gecreëerd dat uw ontwerpen succesvol verbetert en de meest creatieve ideeën implementeert. Ga door met lezen en u zult meer leren over deze software en de functies ervan.

Pro’s Affinity Designer

  • Gebruiksvriendelijk en lichtgewicht
  • Geweldige zoom
  • Eenmalige betaling, goede prijs
  • 2D tekening, drag & drop opties

Nadelen Affinity Designer

  • Afwezigheid van een gratis proef
  • Afwezigheid van animatie
  • Geen image-trace functie

Voorbeelden Affinity Designer interface


Affinity Designer en Photo

Aanvankelijk werd Affinity Designer in 2014 ontwikkeld door het Britse Serif Labs als alternatief voor Adobe Illustrator. Dankzij de lage prijs (59 dollar) kan Affinity Designer ten onrechte een amateur grafisch ontwerpprogramma worden genoemd. Maar het is uitsluitend ontwikkeld voor professionals die met Mac-besturingssystemen werken.

Deze software bewerkt en creëert met succes pixellagen en mag een fatsoenlijk -alternatief worden genoemd. Het is echter nog steeds twijfelachtig of Affinity Designer geschikt is voor de ontwerpers die in beide software werken. Anno 2020 neemt het aantal gebruikers wel enorm toe.

Vandaag de dag bevat een Affinity suite drie applicaties: Affinity Designer (alternatief Adobe Illustrator), Affinity Photo (alternatief Adobe Photoshop) en Affinity Publisher (alternatief Adobe Indesign) . Designer en Photo zijn compatibel met Mac en Windows, evenals met iPad-programma’s. Serif Affinity Designer biedt een groot aantal prachtige opties die pixel- en vectorgereedschappen combineren. Het is een van de beste grafische ontwerpsoftware op de markt, die gebruikers aantrekt met zijn goedkope prijs en efficiënte functies.

Intuïtieve interface

Het is een moderne en intuïtieve tool die echt gemakkelijk te navigeren is. Daarom zullen zowel professionals als amateur-ontwerpers zonder problemen het benodigde gereedschap vinden.

Beginners zullen blij zijn om alle tools overzichtelijk te hebben. Ze zijn gemakkelijk toegankelijk en vereenvoudigen het werkproces aanzienlijk.

In Affinity Designer wordt het complexe vector- en pixelgebaseerde artwork voltooid met behulp van de standaard pen- en vormhulpmiddelen. Er is ook een Persona-werkbalk die vector-, pixel- en exportgereedschappen in drie afzonderlijke sets verdeelt. Daarom kunnen gebruikers de toolsets eenvoudig wijzigen zonder het werkproces te onderbreken.


Handige Designer Persona Set

Affinity Designer heeft een uiterst nuttige functie – Persona Set. Het is geliefd bij veel gebruikers omdat het de voortgang van het werk sterk vereenvoudigt en veel tijd bespaart. In Designer kun je drie verschillende persona’s gebruiken – Designer Persona, Pixel Persona en Export Persona. Het meest aansprekende is dat je met één muisklik en zonder het werkproces te onderbreken kunt switchen tussen de Persona sets. Het lijkt erop dat deze software de beste functies van Illustrator en Photoshop combineert.

Designer Persona

Designer Persona is een standaard werkbalk om met vectorafbeeldingen te werken. Deze set biedt gereedschappen om vormen en curven te tekenen, vectorborstels, opties om te vullen en te strepen, transparantiecontroles, plaats- en snijgereedschappen voor . Het is zeer vergelijkbaar met Illustrator. Beide persona’s hebben een Pixel Preview knop. Klik erop en u ziet hoe een vectorafbeelding eruit zal zien als een rasterafbeelding.

Pixel Persona

Pixel Persona biedt hulpmiddelen die vergelijkbaar zijn met die van Photoshop-functies. Bijvoorbeeld, verschillende vorm-tent gereedschappen, artistieke pixel penselen, een gum, een selectiegereedschap uit de vrije hand, een gereedschap voor het instellen van solitaire pixels op het doek. Bovendien kunt u fotobewerkingsgereedschappen toepassen, zoals ontwijken, branden, vegen, vervagen en verscherpen. Over het penseelgereedschap gesproken, het biedt vele artistieke mogelijkheden. Dankzij deze functie kiezen digitale schilders en kunstenaars voor Affinity Designer voor hun workflow.

Exporteer Persona is een werkbalk waarin u bepaalde gebieden op het doek kunt kiezen en deze als nieuwe afbeeldingen kunt exporteren.

Handige tools van Affinity Designer

Eenvoudig importeren en exporteren

Bij het ontwerpen van een grafisch ontwerp is het noodzakelijk om te delen (bijvoorbeeld met collega’s), dus compatibiliteit is een zaak van grote zorg voor experts op dit gebied. Er zijn echter niet veel designprogramma’s die op dit gebied veel gemak hebben bereikt. In tegenstelling tot andere niet-Adobe-software die PSD- of EPS-bestanden kan converteren en openen in een dat niet kan worden bewerkt, kan Affinity Designer gemakkelijk omgaan met het bewerken van PSD-, AI- en EPS-bestanden. U kunt eenvoudig en snel logo’s bijwerken in een origineel AI-bestand. U kunt het echter niet opslaan in AI. Hoewel Affinity een vector-editor is, exporteert het naar PSD. Het is zeer eenvoudig om kant-en-klare bestanden te exporteren, aangezien een exportdialoog de bestanden opslaat in EPS-, PDF-, PNG-, JPG, GIF- en TIFF-formaten.

Aanpasbare functies voor de werkplek

Affinity is degelijke software met een groot aantal nuttige functies, die vele vectorvormen ondersteunt en gemakkelijk Ps-borstels (.abr-bestanden) kan laden. Het kan echter geen bibliotheken van Photoshop-patronen (.pat) en aangepaste vormen (.csh) . Het is niet handig voor specialisten die grote bibliotheken hebben voor deze ontwerpelementen.

Affinity wordt voortdurend bijgewerkt en heeft nu PANTONE kleurstalen en de mogelijkheid om artboards te activeren. Zoals we zien, proberen de ontwikkelaars van Serif te voldoen aan de behoeften van hun gebruikers.

Basisset van Illustratiegereedschappen

Affinity Designer beschikt over een pennenbakje, een bibliotheek met penselen en de mogelijkheid om aangepaste penselen te maken en penseelstreekopties in te stellen die helpen bij het bereiken van de gewenste resultaten.

Hoewel deze software geliefd is bij designprofessionals, heeft het toch enkele nadelen. Zo heeft het bijvoorbeeld geen functie voor het traceren van afbeeldingen die een rasterafbeelding automatisch verandert in een bewerkbare afbeelding. U kunt het handmatig doen, maar deze bewerking vergt veel tijd.

Nauwkeurige foto- en beeldgereedschappen

Dit programma is meer een vectorgereedschap dan een pixel. Het beschikt echter over het Pixelpersona – een werkbalk die het mogelijk maakt om te werken met pixelpenselen en enkele andere pixelgereedschappen.

Op deze manier kunt u in deze vectorsoftware digitaal schilderen en een kleine fotoaanpassing uitvoeren zonder dat u fotobewerkingsprogramma’s hoeft te openen.

Affinity biedt zes fotofilters aan. Bovendien heeft het 17 voorgemaakte basissjablonen. Het beschikt ook over inhoudelijke schaling, maskeringstools en perspectiefbewerking. Als u echter geïnteresseerd bent in geavanceerde fotobewerkingstools, kunt u beter by Serif gebruiken.

Bekijk onze Affinity Photo Review

Goede printmogelijkheden

Wanneer uw ontwerpen klaar zijn, is het tijd om de drukopstelling toe te passen die u zal helpen om te begrijpen of uw creaties precies zijn zoals u ze wilt hebben. De software informeert u als er iets zwak gedrukt is.

Bovendien kunt u ook de printermerken toevoegen om het proces van het snijden van uw projecten te vereenvoudigen. De enige moeilijkheid is het vinden van de instelfuncties, aangezien deze verborgen zijn in het tabblad Documentinstelling.


Ga naar Affinity Designer (alternatief Adobe Illustrator)


Info over Affinity Designer alternatief adobe illustrator review

Scroll naar top