Back-ups maken instellen voor WordPress website

Logo cursus traing wordpress

Back-ups maken instellen voor WordPress website

Back-ups maken en instellen voor uw WordPress site

Back-ups fungeren als een vangnet. Nu uw WordPress site schoon is en u een aantal belangrijke post-hack stappen hebt ondernomen, maak een ! Het hebben van een goede back-up strategie is de kern van een goede beveiligingshouding.

Hier zijn enkele tips om u te helpen met WordPress back-ups:

Locatie van back-ups

Bewaar uw back-ups op een externe locatie. Bewaar nooit back-ups of oude versies op uw server, aangezien deze kunnen worden gebruikt als toegangspunten voor aanvallers als ze niet goed worden onderhouden. Het is belangrijk om werkende back-ups op veel verschillende locaties te bewaren, omdat je nooit weet wat er mis kan gaan.

Automatische back-ups

Uw back-upoplossing moet automatisch worden uitgevoerd met een frequentie die past bij de behoeften van uw website. Als uw website bijvoorbeeld een nieuwssite is die regelmatig wordt bijgewerkt, moeten uw back-ups ook regelmatig worden uitgevoerd.

Redundantie

Dit is een strategie die wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat er noodback-ups zijn van kritieke gegevens als er iets catastrofaals zou gebeuren. Zorg voor werkende back-ups en maak vervolgens kopieën van die werkende back-ups.

Testen

Zorg ervoor dat uw back-ups vrij zijn van malware en functioneren als u ze moet herstellen. Vertrouw niet op back-ups tenzij ze eerst zijn getest.

Bestandstypen

Sommige back-upoplossingen sluiten bepaalde bestandstypen uit, zoals video's en archieven, omdat die groot kunnen zijn. Zorg ervoor dat alles wordt opgenomen in uw eenmaal uitgevoerde back-up.


Tips over beveiligen website

Meer tips over het beveiligen van je WordPress site


Meer informatie over Back-ups maken instellen voor WordPress websiteof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Back-ups maken instellen voor WordPress website bekeken ook de onderstaande handleidingen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress site.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites en webshops beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Back-ups maken instellen voor WordPress website?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Back-ups maken instellen voor WordPress website en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven