Doorverwijzingen redirect maken seo wordpress plugin

Logo cursus traing wordpress

Doorverwijzingen redirect maken seo wordpress plugin

Doorverwijzingen redirect maken met WordPress plugin

Doorverwijzingen of 301 redirect kun je maken met een speciale redirect plugin of met een algemene seo wordpress plugin als , All-in-one-SEO of Rankmath. In dit voorbeeld laat ik het zien in Rankmath, maar het werkt ook met bijvoorbeeld Yoast

Doorverwijzingen redirect maken met Redirection plugin

Wil je een doorverwijzingen , dan kun je dit doen met de Redirection plugin. Lees de handleiding Doorverwijzingen redirect maken hieronder:

Rank Math Omleidingen

U kunt de doorverwijzingen vinden in Rank Math's sub menu. Wanneer u op de link klikt, verschijnt het volgende scherm:

de omleidingen pagina in rank math
Zoals u kunt zien, is het een zeer eenvoudige interface.

Klik op de knop die zegt “Nieuwe toevoegen”.

  • Vul bij Source URL de oude URL in
  • Vul bij Desination URL de nieuwe URL in

That's it. Check of het werkt. Waarschijnlijk wel. Lees anders verder

Meer instellingen doorverwijzingspagina toevoegen

Zoals je kan zien, zijn er heel wat opties aanwezig in het menu Omleidingen. Meer bepaald zijn dit de opties waarmee U zich moet bezig houden:

  • Bron URL's
  • Type overeenkomst
  • Negeer geval
  • Bestemming URL
  • Type omleiding
  • Onderhoud Code
  • Status
  • Hier is waar elk van de velden voor wordt gebruikt.

Bron URLs

De Bron URL is waar u de URL (of URL's) invoert die u wilt omleiden. Dat betekent dat alle fout veroorzakende URL's die u vindt in de 404 Monitor hier komen te staan. U kunt uw bron-URL's toevoegen door de volledige URL (met het https-protocol en de domeinnaam) toe te voegen of door alleen het adres van de document root (de eerste “/” na uw domeinnaam) te schrijven, zoals hieronder getoond.

Overeenkomende Types

Er zullen vele gevallen zijn waar het omleiden van een enkele URL naar een bestemmings-URL beperkend zal zijn-u zult meer controle nodig hebben. Laten we een voorbeeld nemen.

Stel je voor dat je een blog had over mobiele telefoons en een hele categorie gewijd had aan Windows Phones. Toen Windows Phone stierf, besloot je om die artikelen om te leiden naar je homepage. Het enige probleem is dat je dan honderden redirects handmatig zou moeten maken.

Het match type is gebouwd voor dit soort scenario's. Het geeft je meerdere opties waarmee Rank Math een URL zal “matchen” om te zien of het doorverwezen moet worden.

Exacte overeenkomst

De Exacte overeenkomst spreekt voor zich. Het matcht de URL waar de gebruiker op terecht komt met de exacte URL die je in de bron URL hebt geplaatst en stuurt alleen door als beide velden een exacte match zijn.

Bijvoorbeeld, als de URL die de gebruiker bezoekt yoursite.com/cat/fruit/ is, dan moet de bron-URL /fruit zijn voordat de omleiding zou werken. Zelfs de kleinste verandering zal de omleiding doen mislukken.

Contains / Bevat

Het veld Contains zal alle URL's omleiden die een specifieke term bevatten.

Laten we zeggen dat je veel berichten op je website hebt met “sinaasappelen” in de URL. Als je, om wat voor reden dan ook, ze allemaal wilt omleiden naar een nieuwe URL, hoef je alleen maar “sinaasappels” in te voeren in het Bron URL veld, te kiezen voor Bevat als het overeenkomst type en een bestemmings-URL in te voeren. Alle URL's op je website met het woord “sinaasappels” zullen dan worden omgeleid naar de bestemmings-URL.

Je vraagt je misschien af hoe je dit match type in de dagelijkse praktijk zou kunnen gebruiken. Laten we je een meer praktisch voorbeeld geven om je te laten zien hoe krachtig dit is.

Stel je voor dat je een blog hebt over Celebrity Lifestyle. Je hebt honderden berichten over beroemdheden die vertellen over hun leven, wat ze doen, enz. Je wordt op een dag wakker en komt erachter dat een beroemdheid net getrouwd is. Je schrijft er een post over en gebruikt snel de functie Contains match om alle beroemdheid berichten door te sturen naar de nieuwe trouwpost. Het resultaat is dat je blog enorm populair wordt en veel shares, views en misschien wel links krijgt. Zodra de hype voorbij is, kun je de omleiding weer uitzetten.

PS: Deze techniek wordt gebruikt door de grootste publicaties in de wereld, vooral wanneer er groot nieuws is. Hoe meer je weet.

Start With / URL Begint met

Het Start With match type zal alle URL's omleiden die beginnen met het in het Source URL veld. Bijvoorbeeld, als je “cursus” invoert in de bron URL, dan zal dit gebeuren.

cursus-wordpress – Zal overeenkomen en doorverwijzen
cursus-beginners – Zal overeenkomen en doorverwijzen
wordpress-cursus – Zal niet overeenkomen en niet doorverwijzen

End With / URL eindigt met

Vergelijkbaar met Start met, zal het Eindig met overeenstemmings type alle URL's omleiden die eindigen met het sleutelwoord in het bron URL veld. Bijvoorbeeld, als je “sinaasappelsap” invoert in de bron URL, dan zal dit gebeuren.

hoe-zal-ik-sinaasappelsap-maken – Zal niet overeenkomen en niet doorverwijzen
hoe-schil-sinaasappel – Zal overeenkomen en doorverwijzen
appelsap-sinaasappelsap – Zal niet overeenkomen en niet doorverwijzen

Regex en regular expression

staat voor reguliere expressies. Dit is een zeer krachtig hulpmiddel om patronen te matchen, maar niet voor beginners. Reguliere expressies staan je toe om een patroon te schrijven, en Rank Math zal elke URL die overeenkomt met het patroon doorsturen.


Meer informatie over Doorverwijzingen redirect maken seo wordpress pluginof info?

Wil je meer informatie? Veel bezoekers met interesse in Doorverwijzingen redirect maken seo wordpress plugin bekeken ook de onderstaande handleidingen:


SEO training of cursus volgen?

WordPress SEO cursus op maat

Leer hoe je met je website beter gevonden wordt in de speciale SEO-cursus op maat:
SEO cursus voor WordPress

WordPress Bootcamp all-in-one

Of leer hoe je met je WordPress site hoger komt in de Google zoekresultaten met de WP Bootcamp:
SEO in WordPress Bootcamp

Info over Doorverwijzingen redirect maken seo wordpress plugin

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over SEO, Doorverwijzingen redirect maken seo wordpress plugin, WordPress websites en vindbaarheid.

WordPress SEO-specialist

Arthur Wentzel, SEO-specialist

06 20 83 05 83

Scroll naar boven