Rankmath SEO wordpress plugin zoekmachine optimalisatie review

Rankmath is een nieuwe seo wordpress plugin die je helpt je zoekmachine optimalisatie te verbeteren. Lees de review.

Rankmath de beste SEO plugin voor WordPress?

Als je al langer werkt met WordPress, dan ken je waarschijnlijk de meeste populaire SEO plugin Yoast en de All in one seo plugin. Hiervoor hebben we handleidingen en reviews geschreven:

Maar er is sindskort (2021) een andere SEO plugin in opkomst, namelijk Rank Math Rank Math heeft op dit moment (2021) meer mogelijkheden biedt dan de gratis versie van Yoast en de All in one set plugin. Als je de gratis versie van Yoast gebruikt, dan kun je zeker kunnen overwegen om over te stappen op Rank Math. Rankmath is slim en heeft een functie ingebouwd waarmee je makkelijk kan overstappen van Yoast naar Rankmath.

Voordelen Rankmath SEO wordpress plugin

Rank Math Pro integreert heel goed met de Google Search Console (voorheen Google Webmaster Tools) en Google Analytics. En hierdoor kan je precies per pagina de volgende zaken zien :

  • Hoe vaak komt jouw pagina naar boven in zoekresultaten
  • Op welke positie staat jouw webpagina gemiddeld in die zoekresultaten
  • Hoe vaak wordt er dan daadwerkelijk geklikt op jouw webpagina.

Gratis en betaalde versie Rankmath SEO plugin

De gratis versie van Rankmath doet voor de meeste sites ruimschoots wat je nodig hebt. De bekendste SEO plugins ontlopen elkaar qua functies niet veel, alleen vind ik het fijner werken met Rankmath. Daarnaast integreert Rankmath heel goed met Elementor en Beaver Builder. Maar als we Yoast Premium nu eens qua prijs met Rank Math Pro vergelijken dan is Rankmath veel voordeliger. Op dit moment komt Rank Math Pro tegen een introductieprijs, maar laten we uitgaan van de prijs die is aangekondigd als de ‘uiteindelijke verkoopprijs’, 129 dollar per jaar voor de ‘Pro’ licentie. Wil ik alle Yoast Premium plugins hebben -die bij elkaar minder functionaliteit bieden dan Rank Math Pro- dan betaal je 199 euro per jaar voor 1 WordPress website. Zie het overzicht hieronder:

Video handleiding Rankmath

De onderstaande video handleiding legt het meeste uit. Helaas niet in het Nederlands maar in het engels:Meer handleidingen WordPress SEO plugins voor zoekmachine optimalisatie

Meer handleidingen WordPress SEO plugins voor betere zoekmachine optimalisatie vind je hier: