Peters login redirect | WordPress gebruikers verwijzen

Mijn favoriete plugin voor het redirecten van ingelogde gebruikers naar een bepaalde pagina.

Eenvoudig gebruikers doorsturen na het inloggen in WordPress

Heeft u ooit gebruikers willen doorverwijzen naar een specifieke pagina nadat ze zijn ingelogd op uw WordPress site? Afhankelijk van de rol van de gebruiker, zou WordPress hen ofwel naar het dashboard brengen ofwel naar hun profielsectie in het WordPress-beheergedeelte.

In deze handleiding laten we u zien hoe u gebruikers eenvoudig kunt doorverwijzen na een succesvolle login in WordPress. We laten u ook zien hoe u kunt doorsturen na het inloggen op basis van gebruikersrollen en -rechten. Wil je URL’s doorsturen naar een andere URL, dus los van de login, dan kun je ook de Redirection plugin van John Godley gebruiken.
Handleiding 301 Redirection WordPress plugin

Waarom gebruikers doorsturen na het inloggen in WordPress?

Veel website-eigenaren draaien multi-user WordPress-websites. Bijvoorbeeld een multi-auteurs-blog, een lidmaatschapscommunity of een online winkel. Al deze websites vereisen dat gebruikers inloggen om bepaalde acties uit te voeren en toegang te krijgen tot hun accountgegevens.

Veel WordPress-lidmaatschapsplugins en eCommerce software verwerken automatisch omleidingen door de gebruiker aangepaste loginpagina’s te tonen en door te sturen naar een aangepaste accountmanagementpagina. Het is echter mogelijk dat sommige websites een dergelijke plugin niet gebruiken. In dat geval worden gebruikers doorgestuurd naar het standaard WordPress-beheergebied.

De standaard WordPress-methode biedt gebruikers geen duidelijke richtlijnen voor wat ze moeten doen. Hoewel dit misschien werkt voor bloggers en schrijvers, is dit geen ideale gebruikerservaring voor ‘gewone’ gebruikers en klanten. Laten we eens kijken hoe we gebruikers gemakkelijk kunnen doorverwijzen na een succesvolle login in WordPress.


Het opzetten van Login Redirects in WordPress

Het eerste wat je moet doen is de Peter’s Login Redirect plugin installeren en activeren. Voor meer details, zie onze stap voor stap handleiding voor het installeren van een WordPress plugin. Bij activering moet je naar Instellingen ” Login/logout Redirects” gaan om de plugin in te stellen. Het laat u toe om post login redirects in te stellen voor verschillende situaties.
redirect maken in WordPress

Setup Login Omleiding voor specifieke gebruikers

Met de eerste optie op de instellingenpagina kunt u alleen specifieke gebruikers doorsturen. U kunt een gebruikersnaam selecteren uit het uitklapmenu. Daarna kunt u de URL’s invoeren om een gebruiker door te sturen bij het inloggen en uitloggen.

Specifieke gebruiker omleiden

Als u klaar bent, klikt u op de knop Gebruikersnaamregel toevoegen om deze instelling op te slaan. Herhaal het proces als u omleidingen voor meer individuele gebruikers moet instellen.

Aanmeldingsomleiding instellen per gebruikersrol in WordPress
U kunt ook een login redirect instellen op basis van de gebruikersrol in WordPress. U hoeft alleen maar een gebruikersrol te selecteren uit de keuzelijst en vervolgens de redirect-URL in te voeren. U kunt bijvoorbeeld redacteuren omleiden naar het admin-gebied en abonnees naar een aangepaste pagina.

Omleiden op gebruikersrol

Opzetten van Login Redirect by Capabilities in WordPress
De plugin stelt u ook in staat om inloggegevens in te stellen op basis van gebruikersniveaus en -mogelijkheden. Deze optie is vooral nuttig als u gebruikersrollen met aangepaste mogelijkheden in WordPress gebruikt.

Selecteer gewoon een gebruikersniveau in het uitklapmenu en voer de login- en logout-URL’s in. U kunt de volgorde instellen op een willekeurig aantal, en dit zal bepalen hoe deze regel wordt opgeslagen en weergegeven in de plugin-instellingen.

Omleiden op gebruikersniveau

Het opzetten van Login Redirect voor alle gebruikers in WordPress
Op de instellingenpagina van de plugin is er een optie om een omleiding in te stellen voor alle andere gebruikers. Als een gebruiker niet overeenkomt met de regels die je hierboven hebt ingesteld, dan kun je hem of haar omleiden door hier een URL in te voeren.

U kunt deze instelling ook gebruiken om een site-wide redirect voor alle gebruikers te maken.

Doorsturen van alle andere gebruikers

Het opzetten van een gebruikersregistratie Redirect in WordPress
Wanneer een nieuwe gebruiker zich aanmeldt op uw site, verwijst WordPress hem door naar de inlogpagina. U kunt een redirect URL instellen om ze naar een andere pagina op uw site te sturen onder de rubriek Post Registration.

Post registratie redirect

U kunt ze bijvoorbeeld doorverwijzen naar een welkomstpagina met links naar verschillende dingen die ze op uw website kunnen doen.

Belangrijk: Vergeet niet het toestemmingsniveau te wijzigen onder ‘Plugin-instellingen aanpassen’. Met de plugin kan iedereen die categorieën kan bewerken om omleidings-URL’s te bewerken. Dit betekent dat een gebruiker met de Editor-gebruikersrol redirects kan instellen. We raden aan om dit te veranderen in install_plugins, zodat alleen gebruikers met een beheerdersrol redirects kunnen instellen.


peters-login-redirect WordPress plugin