Illustratie infographic animatie film laten maken site

Logo cursus traing wordpress

Illustratie infographic animatie film laten maken site

Illustraties laten maken is een creatieve manier voor je bedrijf of organisatie om beter te communiceren naar de klant of doelgroep.

Zelf Illustratie of infographic maken

Een infographic is een visuele weergave van informatie. 90% van wat de hersenen verwerken is op de een of andere manier visueel. Het is aangetoond dat het verkeer met maar liefst 12% toeneemt wanneer je iets als een infographic online publiceert.

Een illustratie is een visuele toelichting van jouw verhaal, beschrijving of boodschap. Dit is mogelijk in de vorm van  een afbeelding, een infographic, een filmpje of animatie. Het geeft meer duidelijkheid over wat je wil overbrengen en maakt informatie simpel inzichtelijk. Illustraties kunnen worden getekend op papier of digitaal worden gemaakt. Bijvoorbeeld met Illustrator.

Een illustratie laten maken voor je bedrijf kan zorgen voor meer inspiratie en motivatie bij de klant en bij jezelf. Je website wordt er aantrekkelijker door. Op een leuke manier communiceren trekt op een sympathieke manier aandacht en mensen zijn eerder geïnteresseerd in wat de boodschap is.

Een illustratie, infographic of animatie zegt meer

De illustratie vertelt het beeldend het verhaal in plaats van een veel tekst. Je bezoeker neemt vaak niet de moeite om alles te lezen, tenzij men heel geinteresseerd is. Een mooie eenvoudige illustratie kan hier de oplossing voor zijn. Verpak je boodschap in een leuk filmpje of een tekening en je boodschap zal meer aanspreken bij de doelgroep.

Tips voor maken van goede infographic

Een infographic is dus een visuele weergave van informatie. Ik heb enkele tips op een rij gezet

Verwerk je gegevens

Een compilatie van selfies genomen in NYC uitgesplitst naar geslacht en leeftijd. De leeftijden en geslachten van de Instagram selfies van mensen in New York werden geordend en vormgegeven tot iets zinvols.

Controleer je bronnen

Zorg ervoor dat alle informatie die in je infographic komt geloofwaardig is. Je infographic is maar zo geloofwaardig als de minst geloofwaardige bron.

Maak een wireframe

Een wireframe is slechts een skelet van waar je mee werkt. Je moet het altijd maken voordat je begint met ontwerpen. Door van tevoren uit te stippelen waar alles komt te staan (inclusief tekst en ), bespaar je tijd.

Formaat met een doel

Sommige informatie moet op een bepaalde manier worden weergegeven. Gebruik geen opmaak omwille van de opmaak. Je kunt informatie op allerlei manieren weergeven, zoals diagrammen, cirkeldiagrammen, stroomdiagrammen en kaarten.

Zorg voor een verhaal

Het hebben van een duidelijke boodschap zal resulteren in een succesvolle infographic. Zorg ervoor dat je verhaal klaar is als je aan je wireframes begint. Het verhaal moet het ontwerp dicteren, niet andersom.

Zet de toon

Zorg ervoor dat de stem van je infographic overeenkomt met het onderwerp. Als de stem niet overeenkomt, kan dat verwarrend zijn voor de lezer. Bij infographics gaat het erom dat ze makkelijk te begrijpen zijn.

Denk buiten je letters

Als je de kans hebt om iets visueel te tonen, grijp die dan. Vertrouw niet op fancy . Maak zoveel mogelijk gebruik van illustraties, grafieken, iconen en grafische elementen.

Denk nog steeds aan je typografie

Typografie is nog steeds een belangrijk onderdeel van infographics als het nodig is. Zorg ervoor dat de lettertypes elkaar aanvullen, net als de graphics.

Beheers kleur

Bepaal een dat werkt. De meeste infographics zullen online bekeken worden, dus overweeg kleuren die goed werken op een scherm. Vermijd felle neonkleuren die stress kunnen veroorzaken voor de ogen.

Maak gebruik van witruimte

Hoe meer witruimte, hoe minder de kijker zich overweldigd voelt. Het is belangrijk om de informatie te laten ademen. Blijf georganiseerd en het zal een schoner ontwerp opleveren.

Neem een pauze

Infografieken maken is hard werken, ga je gang en neem een pauze. Wegstappen voor een paar momenten kan je weerhouden van het maken van slechte beslissingen (zoals haasten door te eindigen)

Pas op voor TMI – teveel info

Een infographic over foodtrucks door Lindsey Hency splitst de informatie heel goed op. Er is een duidelijke sectie voor alles, en de informatie valt niet in elkaars ruimte.

Proeflezen, proeflezen, proeflezen

Als je je werk niet controleert en een overduidelijke tikfout over het hoofd ziet, kun je slecht overkomen bij de klant. Iets zo groot als Skyrim heeft een grote, toegewijde fanbase. Als je per ongeluk iets verkeerd spelt, zul je dat zeker te horen krijgen.

Test onderweg

Een infographic met veel stukken om te testen doet het werk van infographic niet goed. Wachten tot je klaar bent met het testen van je infographic kan ertoe leiden dat je opnieuw moet beginnen. Vraag mensen om even te kijken naar wat je hebt gedaan om er zeker van te zijn dat het zin heeft.

Maak revisies

Infographics werken omdat dat is hoe onze hersenen werken. Visuals trekken onze aandacht en helpen ons informatie makkelijker vast te houden. Infographics hebben zo'n effect op ons dat ze invloed hebben op wat we kopen en welke sites we bezoeken.

Animatie of filmpje online laten maken

Voor het maken van animaties bestaan inmiddels ook online tools. De leukste en beste vind ik toonly.com.
Illustraties maken met Toonly

Ben je geinteresseerd in wat illustraties voor je zouden kunnen betekenen? Ik heb zelf vrij veel ervaring met het maken van infographics. Bekijk voorbeelden op mijn grafische website grafischontwerper.nl:
www.grafischontwerper.nl/portfolio

Meer over infographic maken


Wil je meer details over Illustratie infographic animatie film laten maken siteof info?

Wil je meer informatie? Veel bezoekers met interesse in Illustratie infographic animatie film laten maken site bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Scroll naar boven