Klanten werven met WordPress 7 tips voor acquisitie

Logo cursus traing wordpress

Klanten werven met WordPress 7 tips voor acquisitie

Nieuwe klanten werven met je WordPress websites

Nieuwe klanten werven en bestaande klanten behouden. Als bedrijf en zeker als zelfstandige is het een hele klus. Hoe vergroot je je kansen op succesvolle ? Met je WordPress website kun je zelf veel doen. Lees de 7 tips voor online acquisitie.

Steeds meer MKB bedrijven realiseren zich dat klanten werven via internet, via een eigen WordPress website, een stuk eenvoudiger en vaak goedkoper is dan werken met bijvoorbeeld dure accountmanagers (salaris, vakantiedagen, laptop, telefoon etc.). En het mooie is: je WordPress website draait gewoon 24 uur per dag. Wat wel nodig is, is dat je weet hoe je je WordPress website in een klantenwervingsperspectief moet plaatsen. Zodat aanvragen zich min of meer ‘vanzelf' aandienen.

Wat betekent online klanten werven voor MKB en ZZP-ers?

Online klanten werven voor mkb-organisaties is werven van klanten via de eigen WordPress website. Of je nu een advocatenkantoor bent, of een bedrijf hebt in de infra, of dat het nu gaat om lokale bedrijven of nationale bedrijven.

Online klanten werven is zorgen dat je WordPress website zo is ingericht dat de klanten zich ‘automatisch' aanmelden. Met een mooie term wordt dit ook wel ‘pullmarketing' genoemd: het aantrekken van klanten / prospects.

Hoe werkt online klanten werven via je WordPress website?

Daarover juist gaat dit artikel. Dit artikel is geschreven voor mkb-bedrijven die hun klanten steeds meer via internet, via hun eigen WordPress website, willen werven. Dit artikel stoelt op ruim 13 jaar ervaring met klanten werven voor mkb-bedrijven.

Dit is absoluut mogelijk en leuk om te doen, mits je WordPress website aan een aantal belangrijke klantenwerfpunten voldoet. Hieronder een aantal tips om je WordPress website te transformeren naar een klantenwerfWordPress website. Wil je alles weten, lees dan mijn uitgebreide artikelen over klanten werven via internet.


Tips om online klanten te werven voor WordPress sites

Hieronder vind je 7 tips om van je WP WordPress website een klantenwerfmachine te maken.

1 Wervende teksten op je WordPress website

Zorg ervoor dat de teksten op je WordPress website wervend zijn. Dat ze verleiden. Dat ze helemaal gaan over jouw doelgroep (niet over je bedrijf). Dat je denkt in mogelijkheden. Dat je gaten verkoopt in plaats van boren. Ga niet te veel op het proces in. Zorg dat je teksten spannend zijn en goed leesbaar en scanbaar. Het is een hele mond vol, maar dit perspectief trekt aan.

2 Trek kwalitatieve bezoekers aan

Veel mkb-bedrijven en zzp-ers doen veel met Google Ads en . Prima, maar weet dat bezoekers die via Google / zoekmachines binnenkomen vaak veel kwalitatiever zijn. En deze bezoekers blijven langer, bouncen minder en zullen vaak eerder overgaan tot actie (offerte aanvragen / bellen / invullen etc), ook op jouw WordPress website.

3 Werk aan onderscheidend vermogen

Als je geen groot bedrijf bent als bijvoorbeeld Zara Home, moet je het hebben van je onderscheidende vermogen. Voor wie ben je er eigenlijk, wat lever je precies, welke doelgroepen passen het best bij jouw site? Dit helder maken in je WordPress website, in teksten, in blokken, in je WordPress websiteheader zorgt ervoor dat bezoekers dit voelen, ze voelen het onderscheidende vermogen, ze zijn dan al een beetje ‘opgewarmd'. ‘Warm' contact met jouw zijn als klein bedrijf heeft voordelen boven een ‘kouder' groot bedrijf.

4 Geef iets waardevols weg

Geven is een heel mooi iets. Wat je geeft, krijg je terug. Good Karma. Je kunt bijvoorbeeld een mooi e-book maken, je kunt een cadeautje weggeven, je kunt een servicelijn ter beschikking stellen waar bezoekers vrijblijvend hun vragen kunnen stellen. Het mooiste is om wat te geven wat precies past bij jullie WordPress website / bedrijf. Zodat ze de expertise kunnen voelen. Dat is een belangrijk element in klanten werven.

5 Maak een slimme routing met buttons

Nieuwe bezoekers op jouw WordPress website kennen je site niet. Daarom is het goed om met heldere CTA-buttons (call-to-action) te werken. Geef aan waar men het beste heen kan gaan. Ook werken met intern linken werkt heel goed. Nieuwe bezoekers kunnen dan sneller vinden wat ze zoeken. Puur door een slimme wegwijzer. Hieronder zie je bijvoorbeeld een link hoe je zelf buttons kan maken op je WordPress website
Handleiding zelf call-to-action buttons (CTA) en knoppen maken op je WordPress website

6 Zorg voor interactie met je klant

Een statische WordPress website zal niet veel klanten werven. Maak je WordPress website dynamisch. Bied bezoekers de laagdrempelige mogelijkheid om te reageren, om te interacteren. Voorbeelden zijn: bellen, mailen, reageren op artikelen, WhatsApp-reacties, forum etc. Deze interactiviteit is het begin van een klantrelatie.

7 Overtuig potentiële klanten met reviews en referenties

Heb je ooit contact gelegd met een potentiële nieuwe zakenrelatie? Dan is het belangrijk om hem of haar ervan te overtuigen dat je de juiste persoon bent om de klus te klaren. Je vergroot je kansen als je je onderneming op een professionele en meer aansprekende manier aan de klant kunt presenteren. Maak in ieder geval duidelijk wat je hem of haar precies kunt bieden (en tegen welke prijs) en wat de toegevoegde waarde van je samenwerking zou kunnen zijn.


Meer tips om online klanten te werven?

Dit zijn maar een aantal belangrijke zaken voor bedrijven en zzp-ers om hun WordPress website te transformeren naar een klantenwervende WordPress website. Een site die steeds makkelijker van nieuwe bezoekers klanten weet te maken. Wil jij dat ook?

Marco Bouman | partner van CursusWP.com

Wil je meer tips over klanten werven? Kijk dan bij Marco Bouman (de auteur van dit artikel) op zijn WordPress website: marcobouman.com. Op zijn website vind je meer dan 40 gerelateerde artikelen om succesvol klanten te werven.
marcobouman.com


Cursus of training wervende WordPress website maken

Wil je leren hoe je dit technisch kunt realiseren en zelf je website kunt bouwen. Dat kan. Je kan dan het beste een ontwerp- of volgen. Dit zijn enkele opties:

Conversietraining van CursusWP.com


Succes met het werven van nieuwe klanten!

Meer weten over Klanten werven met WordPress 7 tips voor acquisitieof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Klanten werven met WordPress 7 tips voor acquisitie bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Meer halen uit je WordPress websites

Wil je meer halen uit je WordPress websites dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven