Lead generation voor WordPress marketing, acquisitie, klanten

Lead generation is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf. Zonder het verzamelen van leads is het moeilijker om nieuwe zakelijke kansen te ontdekken en te communiceren met potentiële klanten.

Wat is lead generation?

Lead generation is het proces waarbij de interesse van potentiële klanten wordt gewekt om toekomstige verkopen te vergroten. Het is een cruciaal onderdeel van het verkoopproces van veel bedrijven. Een lead is iedereen die interesse heeft getoond in de producten of services van een bedrijf. Het zijn potentiële klanten met wie een bedrijf nog geen zaken heeft gedaan, maar die reden hebben om te geloven dat ze dat in de toekomst misschien willen.

Lead generation, acquisitie, conversie en WordPress

Doel van je WordPress website is om te komen tot een grotere conversie. Conversie wil zeggen wanneer een bezoeker een bepaald doel bereikt op je website, bijvoorbeeld het aanmelden voor een nieuwsbrief of het bestellen van een product. Er zijn verschillende doelen te bedenken. Welk doel jouw website heeft, is natuurlijk afhankelijk van de website dat je hebt. Een webshop heeft een duidelijk doel: het verkopen van producten. Dat soort conversie kun je het beste meten met E-commerce tracking van Google Analytics. Lees meer over conversie:


Beste WordPress plugins voor lead generation en marketing

Omdat WordPress een enorme kracht op internet is, zijn er natuurlijk tientallen WordPress plug-ins beschikbaar om je te helpen bij het genereren van leads. Met zoveel WordPress-leadgeneratie-plug-ins die beschikbaar zijn, kan het enigszins lastig zijn om erachter te komen welke lead generation plug-ins het beste bij je behoeften past en welek goed werken.

Ik heb op basis van mijn ervaring, talloze plug-ins getest en gevonden welke we het beste vinden. Veel van deze plug-ins waren goed geschikt voor onze eigen behoeften voor het genereren van leads van WordPress, en sommige waren minder geschikt voor onze doeleinden. Desondanks kunnen zelfs de plug-ins die niet goed werkten voor onze doelen, perfect zijn voor jouw bedrijfsdoelstellingen.

De juiste plug-ins voor het genereren van leads voor je groeistrategie helpen je zoals het verzamelen en beheren van e-mails, het vinden van potentiële klanten en uw bedrijf sneller laten groeien. Bekijk een aantal handleidingen en tips:


Hulpmiddelen naast WordPress voor Lead generation en marketing

Je kan ook andere middelen gebruiken naast WordPress. Dit houdt je WordPress website lichter en dus sneller. De middelen kun je dan vaak weer integreren in WordPress met een plugin.

Hubspot marketing tool

Mijn favoriete online tool op dit vlak is Hubspot. HubSpot helpt om bezoekers van je WordPress website om te zetten in leads en en je bedrijfsgroei te meten.
Lees meer over Hubspot marketing en customer relationship management