Media query toegankelijkheid verbeteren webdesign css

Logo cursus traing wordpress

Media query toegankelijkheid verbeteren webdesign css

Media queries kunnen de van je WordPress website te verbeteren. Veel van de functies die zijn toegevoegd in Media Queries Level 4 zijn gericht op toegankelijkheid.

Problemen toegankelijkheid webdesign

Soms word je geconfronteerd met ontwerpen die qua toegankelijkheid niet optimaal zijn. De gebruikte kleuren in het ontwerp missen contrast of misschien is er een heftige animatie in het project terechtgekomen.

Natuurlijk is het eerste en meest waardevolle wat u kunt doen, potentiële toegankelijkheidsproblemen te evalueren. Misschien kunnen sommige elementen worden verfijnd en verbeterd in het ontwerp of de UX. Zo niet, dan zijn er enkele trucs die we kunnen toepassen om de schade te beperken.

Er zijn verschillende OS-instellingen die kunnen worden ingeschakeld om de toegankelijkheid te verbeteren. Het goede nieuws is dat ontwikkelaars sommige daarvan ook in onze code kunnen gebruiken. Er zijn enkele nuttige media queries die ons kunnen helpen, zoals prefers-reduced-motion en prefers-contrast.

Instellingen Mac accessibility en toegankelijkheid

instellingen computer mac kleuren omkeren invert colors kleurenblinden toegankelijkheid
instellingen computer Mac voor toegankelijkheid

css media queries voor toegankelijkheid

Je kan in css media queries gebruiken om de toegankelijkheid te verbeteren. Lees eerst wat dit zijn voor je verder gaat:

css media queries om toegankelijkheid te verbeteren

Met css media queries kun je de toegankelijkheid en accessibility verbeteren. Je kan CSS in je website plaatsen. Ik heb er 3 uitgebreidere handleingen voor geschreven:


Meer weten over Media query toegankelijkheid verbeteren webdesign cssof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Media query toegankelijkheid verbeteren webdesign css bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Meer halen uit je websites

Wil je meer halen uit je websites dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven