Geen Lazy loading bij LCP Largest Contentful Paint afbeelding boven vouw

Logo cursus traing wordpress

Geen Lazy loading bij LCP Largest Contentful Paint afbeelding boven vouw

Niet Lazy loading voor Grootste Contentful Paint afbeelding

Het lazy loading van uw LCP afbeelding (bijv. hero image, main slider, etc.) kan een nadelig effect hebben op de LCP timing van uw pagina.

Hoewel u offscreen op uw pagina best ok laadt, is het niet aangeraden om boven de vouw inhoud zoals uw LCP afbeelding langzaam te laden om een snelle LCP timing te bekomen.

LCP is een van de Web Vitals, en er zijn SEO-voordelen verbonden aan het verbeteren ervan.

Hoe beïnvloedt Lazy loading afbeelding de paginaprestaties?

Het lazy loading van afbeeldingen is het proces waarbij het laden van afbeeldingen wordt uitgesteld totdat ze nodig zijn. Dit betekent dat afbeeldingen pas worden geladen als er naartoe wordt gescrolld (d.w.z. dat ze zichtbaar zijn in de viewport van de browser), waardoor de browser andere bronnen die belangrijker zijn voorrang kan geven.

Als lazy loading echter wordt toegepast op inhoud boven de vouw (zoals de LCP-afbeelding), kan de browser de LCP-afbeelding uitstellen ten gunste van andere bronnen.

Omdat de LCP-afbeelding niet onmiddellijk wordt gedownload, kan dit de LCP-timing vertragen en uw pagina voor langere tijd visueel onvolledig doen lijken voor de gebruiker.

Uit onderzoek van Google blijkt dat het lui laden van de LCP-afbeelding de LCP-timing van uw pagina kan verlengen.

Als u uw LCP-afbeelding niet lazy loading laadt, kan dit de LCP-tijd verbeteren en de indruk wekken dat uw pagina sneller is geladen.
De groene website ziet er met 0,2s visueel completer uit dan de rode website.

Niet lazy loading van de LCP afbeelding helpt deze sneller te laden omdat de browser deze gewoon normaal verwerkt zoals deze in de markup voorkomt. Dit is beter voor uw LCP timing en maakt uw pagina visueel compleet voor de gebruiker veel eerder in de pagina laden.

Lazy-loading probleem oplossen verbeteren WordPress plugin

Je kan lazy-loading verbeteren met WordPress plugin. Als je de A3 lazy load plugin gebruikt, kun je de CSS code of van de afbeelding hier toevoegen:

lazy loading uitzetten afbeelding wordpress plugin
lazy loading uitzetten afbeelding wordpress plugin

lazy-loading verbeteren

Als uw site gebruik maakt van native image lazy-loading, controleer dan hoe dit is geïmplementeerd en voer A/B-tests uit om de prestatiekosten ervan beter te begrijpen.

Het kan baat hebben bij het beter laden van afbeeldingen boven de vouw. Als u een WordPress-site hebt, zal er hopelijk snel een patch landen in WordPress core. En als u een ander CMS gebruikt, zorg er dan voor dat zij op de hoogte zijn van de potentiële prestatieproblemen die hier worden beschreven.

lazy loading en LCP

Handleidingen over Lazy loading

Meer handleidingen over afbeeldingen en lazy loading vind je hier:


Wil je meer details over Geen Lazy loading bij LCP Largest Contentful Paint afbeelding boven vouwof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Geen Lazy loading bij LCP Largest Contentful Paint afbeelding boven vouw bekeken ook de onderstaande artikelen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Geen Lazy loading bij LCP Largest Contentful Paint afbeelding boven vouw?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Geen Lazy loading bij LCP Largest Contentful Paint afbeelding boven vouw en WordPress sites en webshops.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven