NitroPack versnelt website Review WordPress plugin

Logo cursus traing wordpress

NitroPack versnelt website Review WordPress plugin

NitroPack kan de laadtijd van je site enorm kan verbeteren wat weer goed is voor je bezoekers en SEO.

Voordelen Nitropack

Nogmaals, het meest unieke aan NitroPack is dat het een alles-in-één-aanpak biedt om je website te versnellen. In plaats van een verzameling van verschillende WordPress performance plugins te gebruiken kun je ook gewoon NitroPack instellen in ongeveer een dag. Hier zijn enkele van de grootste technieken die het implementeert om uw site te versnellen.

Caching

NitroPack heeft een aantal systemen om de prestaties te verbeteren en de belasting van uw server te verminderen. De twee grootste zijn pagina caching en browser caching:

  • Page caching – slaat de statische HTML-versie van een pagina op, zodat uw server niet bij elk bezoek PHP hoeft uit te voeren.
  • Browser caching – slaat bepaalde statische bronnen op de lokale computer van een bezoeker op, zodat die die bronnen niet bij elke paginalading hoeft te downloaden.

NitroPack bevat ook slimme functies zoals -invalidatie en voorladen, waarmee u ervoor kunt zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers cache-versies van uw inhoud te zien krijgen.

Indien nodig, kunt u ook bepaalde inhoud/bronnen uitsluiten van cache. Bijvoorbeeld, als je een eCommerce winkel hebt, moet je je winkelwagen en kassa pagina's uitsluiten.


Content delivery netwerk (CDN)

Een CDN versnelt de wereldwijde laadtijden van uw site door statische bronnen op een netwerk van servers over de hele wereld (zogenaamde edge locations) te cachen. Als iemand dan uw site bezoekt, kan hij die bronnen downloaden van de dichtstbijzijnde edge locatie, in plaats van helemaal naar de fysieke server van uw site te moeten gaan. CDN is een belangrijk onderdeel. NitroPack's CDN wordt aangestuurd door Amazon CloudFront en is automatisch ingebouwd in de service.

Afbeelding optimalisatie

maken ongeveer de helft uit van de bestandsgrootte van de gemiddelde webpagina, dus manieren vinden om ze te verkleinen is een geweldige manier om dingen te versnellen. NitroPack optimaliseert automatisch uw afbeeldingen, inclusief het converteren naar het snelle WebP formaat en het lazy loader ervan.

Code optimalisatie

NitroPack bevat veel verschillende functies om de code van uw site te optimaliseren. Dit omvat niet alleen de grootte van de code van uw site via minificatie, maar ook hoe uw code wordt geladen. 3 voordelen op een rij:

  • Om te beginnen kan NitroPack automatisch kritische CSS genereren voor elke unieke lay-out en het laden van niet-kritische CSS uitstellen, waardoor de inhoud sneller zichtbaar wordt (en ook uw -scores verbeteren).
  • Het kan ook render-blokkerende uitstellen, wat dezelfde positieve effecten heeft als het uitstellen van CSS. Iets is waar Insights altijd over roept.
  • Tenslotte zijn er nog wat andere verbeteringen zoals DNS prefetch en font rendering optimalisatie.

NitroPack prijzen

Nu de volgende belangrijke vraag – hoeveel gaan al deze functies je kosten? NitroPack heeft een beperkt gratis plan dat zal werken voor kleine sites, maar het omvat een NitroPack badge in de voettekst van uw site. Daarna beginnen de betaalde plannen bij $17,50 per maand bij jaarlijkse facturering of $21 per maand bij maand-tot-maand facturering. Deze prijzen zijn per site, maar u kunt ook contact opnemen met het verkoopteam voor multisite- of agency-plannen.


Wanneer NitroPack misschien niet geschikt is

Als u WordPress gebruikt en een budget hebt, kunt u andere hulpmiddelen vinden die de laadtijden van uw site aanzienlijk kunnen verbeteren voor een stuk minder geld. De beste optie hier is waarschijnlijk WP Rocket die, in onze hands-on WP Rocket review, de laadtijden van mijn test site aanzienlijk verminderde. Voor veel sites is dit “goed genoeg” en zal het je veel geld besparen. Het omvat echter geen CDN of optimalisatie van afbeeldingen.

Onthoud: NitroPack biedt een gratis plan voor maximaal 5.000 maandelijkse bezoekers als je het niet erg vindt om een badge in je footer te tonen. Het voordeel is dat dit plan nog steeds een CDN en veel prestatieverbeteringen bevat.

Wanneer je NitroPack zou moeten gebruiken

Als je bereid bent te betalen voor topprestaties, heeft NitroPack veel te bieden:

  • Ten eerste, de prestatieverbeteringen in mijn tests waren…nou, behoorlijk indrukwekkend. Het presteerde eigenlijk veel beter dan ik had verwacht. Mijn test site is al behoorlijk snel met zijn DigitalOcean droplet, maar NitroPack verkortte de laadtijden van mijn site nog steeds met meer dan 50% voor zowel de Chicago als de Mumbai test.
  • Ten tweede heeft NitroPack niet alleen de laadtijd van de pagina's verbeterd, maar ook de prestaties op het gebied van gebruikerservaring in Google's Core Web Vitals enorm verbeterd. In de test in Chicago bijvoorbeeld, daalde mijn Largest Contentful Paint (LCP)-tijd van 2,319 s naar 0,958 s.

Omdat Google Core Web Vitals (handleiding) in 2021 gaat gebruiken als een SEO ranking factor, is dit een andere manier waarop NitroPack zijn geld verdient.

Vergeet niet dat er veel gegevens zijn die laadtijden koppelen aan belangrijke statistieken zoals conversiepercentage en bouncepercentage. Dus als u een “serieuze” website hebt, zoals een lidmaatschapssite of e-commercewinkel, kan NitroPack zichzelf terugverdienen door u te helpen meer producten te verkopen en klanten tevreden te stellen.

Hoe NitroPack in te stellen en te configureren

Het leuke van NitroPack is dat je het eigenlijk niet eens hoeft te “configureren”. Het werkt zo goed als uit de doos. In feite, toen ik de tests hierboven uitvoerde, gebruikte ik de standaard configuratie – ik heb letterlijk geen enkele verandering aangebracht.

Als je er toch in wilt duiken, ga je naar de Instellingen tab in je NitroPack dashboard. Vervolgens kun je het gewenste optimalisatieniveau kiezen uit de Configuratie schuifregelaar. Op basis van het optimalisatieniveau dat u kiest, zal NitroPack automatisch enkele of alle functies configureren die ik hierboven heb genoemd.

Bijvoorbeeld, als je kiest voor Strong (de standaard), dan zal het functies zoals lui laden en optimalisatie bevatten. Ter referentie: de tests die ik hierboven heb uitgevoerd, maakten ook gebruik van het niveau Strong.

Als je een gewone gebruiker bent, ben je klaar! Stop gewoon – je hoeft niet echt verder te gaan dan het kiezen van het niveau van optimalisatie dat je wilt.

Als je wel naar beneden scrollt, krijg je een aantal extra opties, waarvan de meeste te maken hebben met het in- of uitsluiten van specifieke inhoud van optimalisatie.

U kunt bijvoorbeeld bepaalde afbeeldingen of bronnen, , URL's, enz. uitsluiten. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een fotograaf bent en je wilt uitsluiten dat je hoge portfolio afbeeldingen gecomprimeerd worden of als je een lidmaatschap site hebt en je wilt niet dat ingelogde leden cache inhoud voorgeschoteld krijgen:

De Integrations tab helpt je ook om te integreren met enkele andere tools:

  • Reverse proxy – veel beheerde WordPress-hosts gebruiken Varnish of Nginx als reverse proxy voor caching op serverniveau, dus met deze functie kunt u blijven profiteren van deze optimalisaties.
  • Cloudflare
  • Sucuri

NitroPack geeft je een paar andere dashboard gebieden om het gebruik te monitoren en te zien welke pagina's zijn geoptimaliseerd, maar dat is het zo'n beetje voor de configuratie.


Beoordeling Nitropack

Als u bereid bent om te investeren in de prestaties van uw site, moet je zeker de NitroPack WordPress plugin overwegen. Als je een krap budget hebt, hebben ze een beperkt gratis plan dat genoeg is voor kleine websites. Een hele uitgebreide test over NitroPack vind je hier:
NitroPack test


Meer handleidingen over snelheid en WordPress

Meer over oplossingen voor een snellere WordPress site en webpagina's:


Wil je meer details over NitroPack versnelt website Review WordPress pluginof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in NitroPack versnelt website Review WordPress plugin bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere website.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over NitroPack versnelt website Review WordPress plugin?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, NitroPack versnelt website Review WordPress plugin en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven