Blokken panelen uitzetten Gutenberg WP Block Manager

Het uitschakelen van de standaard Gutenberg-blokken is cruciaal als je plugins gebruikt om je werkomgeving overzichtelijk te houden.

Logo cursus traing wordpress

Blokken panelen uitzetten Gutenberg WP Block Manager

Schakel de onnodige Gutenbergblokken in WordPress uit

wordt geleverd met meer dan 70 standaard widgets. Terwijl sommige blokken zoals Heading, Paragraph en Image essentieel zijn, gebruik je misschien nooit blokken zoals Verse, Audio en blokken in de Embed categorie. Hieronder zie je de beste tips voor Gutenberg blokken:

Gutenberg blokken uitschakelen met Block Manager

Sinds versie 5.2 staat WordPress je toe om de onnodige Gutenberg blokken uit te schakelen via Block Manager. Voordat versie 5.2 uitkwam, kon je Gutenberg-blokken alleen uitschakelen via een aangepaste functie door het functions.php-bestand van je thema te bewerken. Het uitschakelen van de standaard Gutenberg-blokken is vooral cruciaal als je plugins zoals Kadence Blocks en Stackable gebruikt om je werkomgeving overzichtelijk te houden.

Open Block Manager in WordPress Gutenberg

Om Block Manager te openen, kunt u op het met de drie puntjes rechtsboven in het Gutenberg-scherm klikken en Voorkeuren selecteren. Als u het niet kunt zien, kunt u de pagina uitzoomen (door de Ctrl-toets en de – toets in te drukken als u een Windows en Linux gebruiker bent).

onnodige blokken panelen uitzetten gutenberg in wordpress voorkeuren
Blokken panelen uitzetten gutenberg in wordpress voorkeuren

Blokken uitzetten in Gutenberg

In het venster dat verschijnt, klik je links op het tabblad Blokken en vink je de blokken uit die je niet nodig hebt. Sluit het venster zodra u klaar bent met het uitschakelen van de onnodige blokken.

Dat was het. Je kunt nu comfortabeler met Gutenberg werken met de vereenvoudigde blokken. Nogmaals, Block Manager is alleen beschikbaar op WordPress 5.2 en de nieuwere versies.

U kunt de WordPress-versie op uw site controleren door op het WordPress-pictogram in de linkerbovenhoek te klikken en Over WordPress te selecteren.

onnodige blokken panelen uitzetten gutenberg in wordpress
onnodige blokken panelen uitzetten gutenberg in wordpress

Panelen uitzetten in Gutenberg

Panelen uitzetten in Gutenberg werkt op dezelfde manier. Ga alleen in het vookeurenscherm naar het tabje Panels of panelen en zet uit wat je niet nodig hebt.


Meer informatie over Blokken panelen uitzetten Gutenberg WP Block Managerof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in Blokken panelen uitzetten Gutenberg WP Block Manager bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress website beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Blokken panelen uitzetten Gutenberg WP Block Manager

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Blokken panelen uitzetten Gutenberg WP Block Manager en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven