Voordelen WordPress categorieën structuur en SEO

Categorieën in WordPress helpten zoekmachines en bezoekers te begrijpen waar uw pagina's over gaan. Dit is beter voor SEO en de structuur van je website.

Logo cursus traing wordpress

Voordelen WordPress categorieën structuur en SEO

SEO Voordelen van Categorie gebaseerde Site Structuur

Uw categorie-URL's zien er ongeveer zo uit:

https://voorbeeld.com/category/nederland/amsterdam/

Dit is zinvol en helpt zoekmachines en bezoekers te begrijpen waar uw pagina over gaat. U krijgt ook de kans om trefwoorden aan uw URL toe te voegen. Trefwoorden helpen mensen inhoud te vinden op zoekmachines.

Met WordPress kun je ook gemakkelijk het /category/ voorvoegsel van je categorie URL's veranderen. U kunt het zelfs helemaal als u dat wilt.

Ga gewoon naar de Instellingen ” Permalinks pagina van het WordPress admin paneel en scroll naar beneden naar de ‘Categorie basis' sectie.

Instellingen categorie permalinks wijzigen

Hier kunt u de prefix invoeren die u wilt gebruiken en op de knop ‘Wijzigingen opslaan' klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Het ‘categorie' voorvoegsel in uw categorie URL's voegt niets toe aan uw SEO.

Daarom geven sommige website-eigenaren er de voorkeur aan om het woord ‘categorie' te verwijderen uit de URL's van hun WordPress categorie-archiefpagina's. Dit kun je eenvoudig doen door de All in One te gebruiken, zodat je categorie URL's er zo uitzien:

https://voorbeeld.com/nederland/amsterdam/

Ga gewoon naar het menu Search Appearance voor AIOSEO en selecteer vervolgens het tabblad Taxonomies. Onder de Geavanceerde instellingen voor Categorieën ziet u de optie om de categorie basisprefix te verwijderen.

AIOSEO Verwijder Categorie Basisvoorvoegsel

U kunt ook de FV Top Level Categories plugin gebruiken. Installeer gewoon de plugin en het zal het woord ‘categorie' verwijderen uit de URL's van uw categorie archief pagina's.

Belangrijk: Als je besluit om de categoriebasis te veranderen op een bestaande WordPress site, dan moet je redirects instellen om 404-fouten voor bezoekers van zoekmachines te voorkomen.

Volg voor meer gedetailleerde instructies onze gids voor het maken van redirects


Wil je meer details over Voordelen WordPress categorieën structuur en SEOof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Voordelen WordPress categorieën structuur en SEO bekeken ook de onderstaande artikelen:


SEO training of cursus volgen?

WordPress SEO cursus op maat

Leer hoe je met je WordPress website beter gevonden wordt in de speciale SEO-cursus op maat:
SEO cursus voor WordPress

WordPress Bootcamp all-in-one

Of leer hoe je met je WordPress site hoger komt in de Google zoekresultaten met de WP Bootcamp:
SEO in WordPress Bootcamp

Info over Voordelen WordPress categorieën structuur en SEO

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over SEO, Voordelen WordPress categorieën structuur en SEO, WordPress websites en vindbaarheid.

WordPress SEO-specialist

Arthur Wentzel, SEO-specialist

06 20 83 05 83

Scroll naar boven