WP Bakery Builder rij kolom maken Templates Visual composer

Logo cursus traing wordpress

WP Bakery Builder rij kolom maken Templates Visual composer

Inhoudselementen & Structuur

(voorheen Visual Composer) biedt honderden verschillende inhoudselementen die je kunt gebruiken om je pagina's op te bouwen. Er zijn 40+ voorgedefinieerde elementen beschikbaar vanaf het begin. Je kunt meer elementen downloaden via de WP Bakery Builder (Visual Composer) Hub.

Alle gedownloade elementen worden toegevoegd aan de elementenbibliotheek en kunnen aan de pagina worden toegevoegd vanuit het venster Inhoud toevoegen.

Bij het werken met elementen is er een eenvoudig dat u moet begrijpen. Er zijn 2 soorten elementen:

Structuur elementen (sectie, rij, )
Inhoudselementen (tekstblokken, , knoppen)
Met structuurelementen kun je de structuur van je pagina maken. Uw lay-out bestaat uit rijen die in kolommen zijn verdeeld. Secties worden gebruikt om rijen te combineren.

Element toevoegen in WP Bakery Builder (voorheen Visual Composer)

Je kunt inhoudselementen in kolommen plaatsen. Met andere woorden, vul kolommen met de inhoud.

Rijen en kolommen

Een rij is het basiselement van WP Bakery Builder dat in kolommen kan worden verdeeld.

Om een rij in kolommen te verdelen, moet u de “Rij-indeling” aanpassen die beschikbaar is in het rijbewerkingsvenster. Voor toegang tot het rijbewerkingsvenster gebruikt u de rijbediening.

Er is geen limiet aan het aantal kolommen dat een rij kan bevatten. U kunt percentage, fractie en pixels gebruiken om de kolombreedte in te stellen. De maximale breedte van de rij is 100%. Dit betekent dat kolommen van 50% en 50% uw rij zullen verdelen in 2 gelijke kolommen.

Regel de rij-indeling en bepaal het aantal kolommen

Omdat rijen en kolommen responsief zijn, zal de breedte zich aanpassen aan verschillende schermformaten.

Om kolommen met een vaste breedte te hebben, kunt u de pixelwaarde gebruiken. Dit is erg handig als u niet wilt dat uw kolom in breedte afneemt (bv. als u een logo hebt dat u niet wilt verkleinen op verschillende apparaten).

Een andere waarde die door de “Rij-indeling” wordt geaccepteerd is “auto”. Auto betekent dat alle vrije ruimte tot 100% wordt benut. Als u bijvoorbeeld uw rij-indeling instelt op 30% en auto – dan hebt u twee kolommen waarbij de eerste 30% van alle breedte inneemt en de tweede de rest 70%.

Het is toegestaan om een rijbreedte te hebben die groter is dan 100%. In dat geval worden kolommen die er niet in passen naar beneden verplaatst (stapelen).

Responsive van rijen instellen in WP Bakery Builder

Naast een eenvoudige rij-indeling kunt u de aangepaste responsiviteit aanpassen. Hiermee kunt u de kolombreedte aanpassen voor specifieke apparaten of zelfs delen van de inhoud verbergen.

Er zijn meer besturingselementen beschikbaar voor rijen waarmee u de inhoud kunt uitrekken, kolomhoogte, kolomafstand, verticale positie van de inhoud kunt instellen en geavanceerde ontwerpopties kunt aanpassen.

Lees meer op de handleiding hieronder over geavanceerde trucs voor en mobiel:

Inhoudselementen

Gewone inhoudselementen die in kolommen kunnen worden geplaatst, zijn degene die u zult gebruiken om uw inhoud op te bouwen. Elementen als , enkele afbeelding, knoppen, galerijen en meer bevatten uw statische inhoud.

U kunt de inhoud en het ontwerp van die elementen aanpassen vanuit het element-bewerkingsvenster.

Er zijn eenvoudige elementen en meer geavanceerde elementen die andere elementen kunnen bevatten (bijv. knoppengroep met meerdere knoppen of tabbladen die andere elementen kunnen bevatten).

Bovendien kunt u uw statische inhoudselementen omzetten in dynamische inhoudselementen. Dynamische inhoudselementen kunnen WordPress standaardvelden en aangepaste velden weergeven. Om dynamische inhoud in te schakelen, moet je het element koppelen aan het aangepaste veld.

Dynamische inhoud controles voor het tekstblok

Sommige elementen, zoals berichtenlijst of berichtenraster, zijn standaard dynamisch. Het doel van die elementen is om dynamische inhoud weer te geven (bijv. een lijst van je berichten).

Hoe een rij opslaan als sjabloon?

Er is zo'n geval waarin u dezelfde rij nodig hebt die u eerder hebt gemaakt. Het zal tijdverspilling zijn als u dezelfde rij helemaal opnieuw moet maken. Met WP Bakery Builder (voorheen Visual Composer) Website Builder kunt u een rij opslaan als sjabloonblok om de tijd te verkorten.

Om een rij als sjabloonblok op te slaan, hoeft u alleen maar het volgende te doen:

  • Selecteer de rij die u wilt opslaan als sjabloonblok
  • Klik op het tandwielpictogram
  • Om een rij als sjabloon op te slaan, klikt u op instelling
  • Geef het sjabloon een naam en klik vervolgens op opslaan als blok
  • U kunt een rij als sjabloon opslaan in WP Bakery Builder (voorheen Visual Composer)
  • Dat is het.
  • U kunt uw opgeslagen sjabloonblok terugvinden op het tabblad sjabloon in de WP Bakery Builder (voorheen Visual Composer) Editor


Meer informatie over WP Bakery Builder rij kolom maken Templates Visual composerof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in WP Bakery Builder rij kolom maken Templates Visual composer bekeken ook de onderstaande artikelen:


Scroll naar boven