WP Bakery Builder WP Plugin Handleiding Nederlands

Logo cursus traing wordpress

WP Bakery Builder WP Plugin Handleiding Nederlands

is een eenvoudig te gebruiken plugin die je de mogelijkheid bied om mooie webpagina's te bouwen. Handleidingen vind je onderaan deze pagina.

WP Bakery Builder voor WordPress

WP Bakery Builder (tot 2017 Visual Composer genoemd) is tegenwoordig vrijwel onmisbaar voor elke grotere WordPress site. Samen met de WP Beaver Builder was dit ooit één van mijn favoriete page builders. Ik heb er in het verleden tientallen, zonet honderden websites mee gebouwd (zie mijn Portfolio). WP Bakery Builder is alleen een stuk voordeliger als je 1 website hebt. WP Bakery Builder heeft een uitgebreid scala aan functionaliteiten. Helaas vind ik de Bakery Builder anno 2021 nogal verouderd in vergelijking met andere page builders. Hieronder een overzicht van de elementen die je kan toevoegen aan je WordPress website:

vc-elements-visual-composer

Hulp nodig bij WP Bakery Builder?

Heb je er ook genoeg van om veel tijd en energie in je WordPress webdesign te steken en wil je meer weten over WordPress page builders, webontwerp en design? Wat is de beste pagebuilder voor jou en waarom? Volg een , speciaal voor creatieven, ontwerpers en designers:WordPress thema en design aanpassen met page builder

Terwijl vandaag de dag veel premium WordPress-thema's met verschillende pagina-indelingen komen, zijn die vaak moeilijk aan te passen. Er zijn verschillende geweldige drag and drop page builder plugins beschikbaar voor WordPress. Ze stellen u in staat om meestal elk onderdeel van uw berichten en pagina's aan te passen.

Deze componenten kunnen van alles zijn, zoals het toevoegen van meerdere kolommen, parallax achtergronden, volledige breedte , inhoud schuifregelaar, enz. Gebruikers kunnen deze componenten gebruiken als blokken om hun eigen lay-outs te bouwen binnen hun WordPress-thema's.

De markt voor paginabouwers is vandaag de dag zeer concurrerend. Maar één plugin voor paginabouwer komt bijna op elke hoek tevoorschijn. Het is WP Bakery Page Builder voor WordPress. Waarom? Het is een zeer populaire plugin met meer dan 98.000 verkochte exemplaren en een gemiddelde waardering van 4,7. Meer dan 600.000 websites over de hele wereld hebben deze plugin geïnstalleerd. Er zijn veel page builder plugins voor WordPress beschikbaar. Zowel gratis als betaald. WP Bakery wordt door de meeste WordPress-gebruikers aanbevolen.

Waarom werd Visual Composer varanderd in WP Bakery?

WPBakery Page Builder heette vroeger Visual Composer page builder en is een van de originele pagebuilders voor WordPress. Het Visual Composer handelsmerk is sindsdien gebruikt voor een heel ander project: een volwaardige website bouwer – Visual Composer Website Builder.

Terwijl CodeCanyon nog steeds de originele WPBakery Page Builder verkoopt, is de Visual Composer Website Builder een aparte plugin en wordt deze verkocht op de officiële website.


WPBakery Page Builder Review | Voordelen en nadelen

WPBakery WordPress Page Builder is een goede plugin voor het bouwen van pagina's voor onze geliefde WordPress. Je kunt echt prachtige pagina's maken. Maar ik ben het er niet mee eens dat het in een paar minuten gedaan kan worden. Als je nieuw bent, zal het enige tijd duren om kennis te maken.

Nadelen WPBakery Page Builder Review

Ik vond de overgang naar de front-end editor soms een beetje problematisch. Soms weigerde het om te laden, soms werd het correct geladen. Het was frustrerend om een probleem te hebben met zo'n belangrijke functie.

De inhoud kan worden verrijkt. Ik ontdekte dat het schrijven van nieuwe berichten minder tijdrovend was toen ik WPBakery Builder niet had geïnstalleerd. Nu zijn er dus meer mogelijkheden om me te bellen om ze toe te voegen, en ik besteed meer tijd aan het opnemen ervan dan aan het schrijven van tekst.

Grootste tekortkoming van WPBakery Page Builder

Eén ding stoort me het meest. Laten we zeggen dat je WPBakery Page Builder koopt. Je maakt een heleboel nieuwe berichten met behulp van de functies ervan. De tijd gaat voorbij, en op een dag besluit je dat je het niet meer wilt gebruiken.

Misschien ben je van thema veranderd, heb je een nieuwe plugin toegevoegd, heb je ontdekt dat je favoriete WordPress-thema of plugin in strijd is met de WPBakery-plugin. Misschien is de auteur gestopt met het ondersteunen ervan (twijfel of dat gaat gebeuren), kwam er een nieuwe betere paginabouwer opdagen of een ander scenario.

Wat dan? Het deactiveren van de plugin zal veel “vcrow” laten zien. Er is geen manier om dat te verhelpen, behalve het handmatig bewerken van alle berichten. Als je er veel hebt, zal het een lange dag of misschien zelfs een week duren. Let dus op: als je WPBakery Page Builder voor WordPress gaat gebruiken, is er geen weg terug.

Het heeft weinig bugs maar soms laat het je de voorkant niet gebruiken, afhankelijk van welk thema je gebruikt. U kunt problemen hebben met het overschakelen van de backend editor naar de front-end editor, of vaak zal het niet correct laden en gewoon het laadpictogram voor onbepaalde tijd weergeven.

Ik heb wat onderzoek gedaan naar dit probleem en heb ontdekt dat andere gebruikers hetzelfde probleem hebben gehad, maar het probleem konden oplossen. Het blijkt dat de front-end editor soms niet laadt door verschillende problemen met de voorlader.

Voordelen WPBakery Page Builder

WPBakery Page Builder biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is een geavanceerde WordPress-plugin met veel functionaliteit. Er zijn gratis drag and drop WordPress page builder plugins beschikbaar, maar deze plug-ins kunnen niet overeenkomen met WPBakery voor het ontwerp of de functies.

Het bevat ook een breed scala aan inhoudelijke elementen. Dit omvat knoppen voor sociale media, multimedia-elementen voor video's en afbeeldingen, inhoudelijke elementen zoals postroosters, postcarrousels en postschuifregelaars. Lees hieronder meer.


PROS

 • U kunt sjablonen opslaan voor later gebruik
 • Werkt met de meeste thema's
 • Betaalbare prijs
 • Verschillende inhoudsblokken
 • Veel addons beschikbaar voor het
 • Toegangscontrole voor de gebruikersrol
 • Meertalige interface

CONS

 • Er is een leercurve
 • Het kan conflicten hebben met andere plugins
 • Eenmaal gedeactiveerd laat het de op de pagina's staan
 • Niet gemakkelijk te gebruiken en eenvoudig
 • Kan de snelheid van de pagina negatief beïnvloeden

Handleiding WP Bakery Builder

De belangrijkste elementen van de WP Bakery Builder

Uitgaande van het Pareto-principe dat je met 20% van de tools 80% van de capaciteit kan benutten, heb je in de praktijk vaak voldoende aan de volgende elementen die je kan toevoegen met de WP Bakery Builder (voorheen visual composer).

De belangrijkste elementen die ik vaak gebruik zijn:

WP Bakery Builder element: Rij

In sommige thema's ook wel Row of Content Band genoemd. De rij is de basisbalk voor je content.
Een pagina, bijvoorbeeld een homepage, bestaat meestal uit een aantal van deze rijen onder elkaar.
De rij kun je verdelen in een aantal kolommen. Bijvoorbeeld:

2 kolommen =  1/2 + 1/2
3 kolommen =  1/3 + 1/3 + 1/3
4 kolommen =  1/4 + 1/4 + 1/4 + 1/4
6 kolommen =  1/6 + 1/6 + 1/6 + 1/6 + 1/6 + 1/6

Je kan ook veel combinaties maken:
1/3 + 2/3
3/4 + 1/4
2/4 + 1/4 + 1/4
5/6 + 1/6
3/6 + 1/6 + 1/6 + 1/6


voorbeeld van bovenstaande kolommen
praktijkvoorbeeld met WP Bakery Builder van 1 rij met 3 kolommen.


WP Bakery Builder element: Rij

Vervolgens kun je in de kolommen een nieuw element plaatsen. De belangrijkste noem ik hieronder:

WP Bakery Builder element: Tekstblok

Het meest gebruik je in de praktijk het . Je kan hier tekst of html in plaatsen. Je kan ook een afbeelding plaatsen met standaard WordPress knop ‘Afbeelding toevoegen'

WP Bakery Builder element: Afbeelding

Hiermee kun je een afbeelding plaatsen. Je hebt dan ook veel opties, bijvoorbeeld hoe je afbeelding in beeld verschijnt.

WP Bakery Builder element: Knop

Heel handig als je een wilt toevoegen. Je kan de grootte, , tekst en link makkelijk aanpassen

WP Bakery Builder element: Spacing

Soms ook wel ‘Gap' genoemd. Heel handig om een ‘onzichtbare' vertikale ruimte toe te voegen zodat je elementen mooi kunt .

WP Bakery Builder element: Tabs

Ietsje ingewikkelder om te maken maar heel handig als je veel informatie op een pagina wilt plaatsen. Je kan kan een aantal tabs maken en in elke tab weer een nieuw element plaatsen.

WP Bakery Builder element: Separatoren en lege ruimte

Separatoren en lege ruimte kunnen ook worden geïntegreerd in pagina's om te helpen bij het structureren van een pagina. Je vindt er ook ondersteuning voor knoppen en call to actions.

Responsive design

Alle contentelementen zijn responsief. Met de plugin kunt u ook elk contentelement naar wens aanpassen. U kunt eenvoudig randen, marges of opvulling wijzigen.

Kleur en typografie

Ook de - en achtergrondkleuren kunnen via het instellingenvak worden gewijzigd. Aangepaste CSS kan ook nog verder worden toegevoegd aan stijlelementen.


Elementen toevoegen aan je WP Bakery Builder

Tegenwoordig zijn er ook allerlei WordPress plugins die je meer elementen toe kan voegen aan de Visual Composer. Eén van de betere is de Ultimate Addons for Visual Composer


Uitgebreidere info over WP Bakery Builder

Meer trucs en tips voor diepgaandere functies vind je op:
WP Bakery Builder | Geavanceerde tips, trucs en instellingen.


Handleidingen en uitleg van WP Bakery Builder

Hieronder een lijst die ik heb samengesteld met de meest gestelde vragen over de Bakery Builder. Mocht er een vraag niet tussen zitten dan kun je dit laten weten via contact. Bekijk de handleidingen:


WP Bakery Builder WordPress plugin kopen

Wil je de WP Bakery Builder WordPress plugin kopen? Ga dan naar de website Envato waar je de plugin kan aanschaffen:Meer WP Bakery builder handleidingen


Meer weten over WP Bakery Builder WP Plugin Handleiding Nederlandsof info?

Wil je meer informatie? Veel cursisten met interesse in WP Bakery Builder WP Plugin Handleiding Nederlands bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je website beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over WP Bakery Builder WP Plugin Handleiding Nederlands

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, WP Bakery Builder WP Plugin Handleiding Nederlands en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven