Website automatisch laten vertalen met wordpress plugin

Logo cursus traing wordpress

Website automatisch laten vertalen met wordpress plugin

Hoewel er tientallen vertaalplugins voor WordPress websites zijn, kunnen de meeste een beetje technisch zijn. Als u een beginnende gebruiker bent, kan het een uitdaging zijn om ze te laten werken.

In deze review kijken we naar Linguise automatische vertaalservice voor websites. Ik heb hier zelf positiever ervaringen mee.

Linguise: Snel overzicht

Linguise is een SaaS vertaaltool ontworpen om websites te helpen bij het opzetten van automatische vertalingen. U kunt Linguise integreren met elke PHP-gebaseerde website zoals WordPress, , Magento, OpenCart, of elke aangepaste setup. Zodra u Linguise instelt, activeert het onmiddellijke vertalingen in meer dan 80 talen.
Ik heb een paar WordPress vertaalplugins geprobeerd en getest, en Linguise bleek het eenvoudigste installatieproces te hebben. Handen naar beneden.

Je krijgt ook een WordPress-plugin die je helpt de inhoud en code van je website naadloos te . Omdat de tool de frontend-code vertaalt, integreert hij probleemloos met elke plugin of thema.
Linguise is een SaaS-oplossing met maandelijkse of jaarlijkse abonnementsprijzen. Dit betekent dat u zich moet abonneren op hun plannen om de dienst te gebruiken in plaats van een eenmalig bedrag te betalen zoals de meeste WordPress plugins.

De prijzen variëren van $15 tot $45, afhankelijk van het aantal vertaalde woorden.

Bekijk prijzen Linguise

Linguise: Functies en hands-on

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van de automatische vertaaldienst Linguise. Het komt erop neer dat u uw website moeiteloos kunt vertalen in meer dan 80 talen met behulp van hun eigen automatische vertalingstechnologie. Daarnaast krijgt u ook andere functies. Hier zijn enkele van de opmerkelijkste.

Nauwkeurige Vertalingen

Gebouwd op Neural Machine Learning technologie, is Linguise ontworpen om te verbeteren en te groeien met elk vertaald woord. Linguise gebruikt de populaire NMT-modellen van Google om ervoor te zorgen dat u de meest nauwkeurige vertalingen voor uw inhoud krijgt. Bovendien kunt u, als u vindt dat een vertaling beter had gekund, deze bewerken en wijzigen vanaf de voorkant van uw website.
Linguise heeft ook geavanceerde vertaalregels om voorwaarden te definiëren met betrekking tot het vervangen en uitsluiten van inhoud van vertalingen. U kunt bijvoorbeeld te vertalen inhoud vervangen of uitsluiten op basis van URL's, talen, HTML-elementen en tekstgevallen.

SEO geoptimaliseerd

Google en andere zoekmachines te bevorderen websites die vertalingen ingeschakeld. Volgens Linguise, kunt u uw website verkeer te stimuleren door tot 40% gewoon door het inschakelen van vertalingen op uw website.

Alle vertalingen van Linguise zijn AMP-compatibel, en het maakt niet uit hoeveel vertalingen uw website moet doorlopen, de voor mobiel gebruik geoptimaliseerde inhoud van uw website zal hetzelfde presteren.
Voor elke pagina creëert Linguise meerdere taalvarianten met een nieuwe pagina voor elke vertaalde versie. Dus, bijvoorbeeld, als u vertalingen in 20 talen hebt ingeschakeld, zal uw homepage onmiddellijk 20 meer variaties hebben en hoger scoren, afhankelijk van de taal van de zoekopdracht.

Snelle Vertalingen

Hoewel de vertalingen op het server-eind worden gedaan, wordt de snelheid nauwelijks beïnvloed, en u kunt dezelfde snelheid ervaren zelfs na het vertalen van uw website in meer dan 40 talen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de actieve -technologie om het laden van vertaalde pagina's en de totale Time to First Byte te versnellen. Volgens Linguise duurt het hele proces van vertaling, opslag en geladen pagina's geserveerd aan de klanten slechts ongeveer 10ms. Als u over lokale caching-systemen beschikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen.

Krachtig dashboard

Het dashboard van Linguise fungeert als een controlecentrum om websites vanuit één punt te beheren en te vertalen. Het komt met een nette en schone interface om vertalingen te helpen beheren en geeft een algemeen overzicht van hoe uw website Linguise gebruikt.
U kunt ook de live vertalingseditor voor uw website starten vanuit het dashboard en wijzigingen aanbrengen om onderweg automatisch vertalingen te genereren.

Vertalingen in 80+ talen

Zodra u Linguise op uw website instelt, krijgt u direct toegang tot vertalingen in 80+ talen. U hoeft geen extra kosten te betalen voor het vertalen van uw website in meer talen, omdat elk plan wordt geleverd met de optie om te vertalen in onbeperkte talen.
en instelling

In dit gedeelte gaan we Linguise installeren en instellen op een website. Als u nog geen plan hebt gekozen, kunt u zich aanmelden voor de gratis proefversie van Linguise om Linguise op uw website in te stellen.

Je krijgt een handige plugin voor WordPress websites die het integratie- en instellingsproces een stuk eenvoudiger maakt.

Maar eerst moet u zich aanmelden en een account aanmaken bij Linguise. Tijdens dit proces wordt u gevraagd om uw website, domeinnaam en talen toe te voegen.

Na het voltooien van de installatiewizard krijgt u de API-sleutel. Bewaar deze, want we hebben deze sleutel later nodig.

Ga nu naar je WordPress admin dashboard en voeg de Linguise plugin toe. Nadat je de plugin hebt geactiveerd, moet je de API-sleutel invoeren. Plak degene die je eerder hebt gekregen en klik op Toepassen.

Linguise hoofdinstellingen

Na succesvolle activering kunt u de taalconfiguratie voor uw website aanpassen, en alle inhoud op uw website is al vertaald in 80+ talen.
Nu om de taalswitcher aan te passen, krijg je drie opties:

  • WordPress menu item
  • PHP fragment
  • Shortcode

Voor elke methode krijg je meer aangepaste opties, zoals het kiezen van de weergavestijl, de positie en het in- en uitschakelen van de vlag en de taalnaam.
Taalwisselaar in menu-item toevoegen
Het toevoegen van de Language Switcher menu item is vrij eenvoudig. Ga naar WP Admin > Uiterlijk > Menu's. Vink het vakje Linguise Languages aan en klik op de knop Add to menu.

Taalwisselaar toevoegen aan menu-item

En dat is het! U hebt met succes de taalswitcher aan de voorkant van uw website toegevoegd, en de bezoekers van uw website kunnen overschakelen naar een taal naar keuze uit de lijst met opties. Als u de positie van de switcher wilt veranderen, sleept u de switcher gewoon naar de gewenste positie.

Editor voor live vertalingen

Naast de lijst met beschikbare opties in het dashboard, krijgt u een optie in het menu om de live editor te starten.

De live editor opent de websites in de door u gewenste vertaalde vorm en laat u de tekst veranderen waarvan u denkt dat die verbeterd kan worden.
Om een stuk tekst te veranderen, selecteert u het, typt u de alternatieve tekst en klikt u op de knop Opslaan.

U kunt ook de metadetails bewerken, zoals de en de beschrijving. Klik op de knop Meta bewerken in de rechterbovenhoek om de metabeschrijving weer te geven.
Bovendien kunt u vanuit het dashboard vertaalregels instellen om inhoud te negeren, te vervangen of uit te sluiten, afhankelijk van de opgegeven parameters.

Linguise Vertaalregels

Bijvoorbeeld, uw merknaam is misschien niet correct vertaald, en om dit op te lossen kunt u een aangepaste vertaalregel instellen om de tekst precies te vervangen door de vertaling die u hebt opgegeven.
Als u bepaalde URL's wilt uitsluiten van vertaling, kunt u de regel Uitsluiting per URL gebruiken.

Linguise Uitsluiting per URL

Hoewel de automatische vertalingen op basis van machinaal leren super eenvoudig en snel te integreren zijn, kunt u deze opties gebruiken om regels in te stellen of een stuk tekst te wijzigen om het nauwkeuriger te maken.


Meer weten over Website automatisch laten vertalen met wordpress pluginof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Website automatisch laten vertalen met wordpress plugin bekeken ook de onderstaande artikelen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Website automatisch laten vertalen met wordpress plugin?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Website automatisch laten vertalen met wordpress plugin en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven