Wat is WordPress Heartbeat API en hoe beheer je het?

Logo cursus traing wordpress

Wat is WordPress Heartbeat API en hoe beheer je het?

Wat is WordPress Heartbeat API en hoe beheer je het?

In 2013 introduceerde WordPress Heartbeat API – een functie waarmee uw browser automatisch kan communiceren met de server. Deze functie heeft echter een paar nadelen.
Als je een Shared Hosting plan gebruikt, moet je goed kijken naar het CPU-gebruik van je server. Dat komt omdat sommige hostingbedrijven je account kunnen opschorten als je over de limiet gaat.
Hier bespreken we waarom WordPress Heartbeat API de gebruikelijke oorzaak van dit probleem is.

Wat is de WordPress Heartbeat API?

WordPress Heartbeat API biedt een communicatieprotocol, met behulp van AJAX-oproepen, tussen de browser en de server.
Zoals de naam al aangeeft, zal de API continue pulsen versturen en gebeurtenissen (of callbacks) triggeren bij het ontvangen van gegevens. Deze functie helpt je om alle gegevens tussen de server en het WordPress dashboard te synchroniseren.

Het idee achter heartbeat API is vrij dwingend. Wanneer u bijvoorbeeld een bericht maakt/bewerkt vanuit de editor, biedt het een functie om het bericht periodiek automatisch op te slaan.
In een collaboratieve WordPress site heeft het een post-locking functie om te voorkomen dat u een post bewerkt waar een andere gebruiker aan werkt. Als u een eCommerce plugin gebruikt, zal deze API ook helpen om verkopen weer te geven die op uw site plaatsvinden.

Waarom WordPress Heartbeat API beperken?

Hoewel het gunstig is om een autosave functie en real-time data notificatie functies te hebben, kan het schadelijk zijn in een specifieke situatie.

Heartbeat API stuurt AJAX verzoeken (POST verzoeken) via het /wp-admin/admin-ajax.php bestand. Elk verzoek dat een PHP-bestand uitvoert is gelijk aan CPU-tijd op de server.
Dit kan leiden tot een groot aantal verzoeken die naar de hostingserver worden gestuurd, wat resulteert in een hoog CPU-gebruik.

Zoals we al eerder opmerkten, kan dit een probleem zijn voor een webmaster met een gedeeld hostingplan. Als u uw quotalimiet bereikt, kan hoog CPU-gebruik uiteindelijk leiden tot opschorting van de account. Controleer dus zeker hoe u pieken in uw admin ajax bestand kunt oplossen.

Dingen die u moet overwegen voordat u Heartbeat API stopt

Als je erover denkt om de Heartbeat API volledig te stoppen, moet je daar twee keer over nadenken. Het is niet omdat het niet kan, het is gewoon niet praktisch.
Zonder de WordPress Heartbeat API gaan alle wijzigingen die je in het bericht hebt aangebracht verloren, mocht je ooit vergeten op de knop Save Draft te klikken. En heb je geen toegang meer tot de Revisies functie in WordPress.
Als u WordPress plugins installeert die Heartbeat API gebruiken, kunt u ook de realtime meldingen en informatiefuncties niet op uw site weergeven.
Maar, als u alleen werkt, en al deze functies u niet veel uitmaken, dan kunt u overgaan tot het stoppen van de WordPress Heartbeat API.
Anders kun je overwegen om in plaats daarvan de API te controleren.

Manieren WordPress heartbeat uitzetten

Hoe de WordPress Heartbeat API beperken met WordPress Plugin?

Je kunt bepalen hoe vaak de Heartbeat API callbacks naar je server stuurt met behulp van de Heartbeat Control plugin.
Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, ga je naar Instellingen -> Heartbeat Control Instellingen. Hier kun je een bepaalde regel instellen voor de API.

Heartbeat Behavior

hiermee kun je Heartbeat inschakelen, Heartbeat uitschakelen of Heartbeat wijzigen.

Locaties

bepaalt vanuit welk gebied je de API wilt bedienen; het biedt je drie opties: WordPress Dashboard, Frontend en Post Editor.

Frequentie

het aantal callbacks dat je toestaat voor elke bepaalde locatie. De waarde varieert van 15 tot 300 seconden

In het voorbeeld beperken we de frequentie van de Heartbeat API-functie in Post Editor tot 200 seconden. Dit is een meer praktische benadering als je meerdere auteurs aan dezelfde WordPress site hebt werken.
Je kunt de waarde ook anders instellen op elke plaats die je wilt controleren. Klik gewoon op Add Another Value knop, en pas het dienovereenkomstig aan.
Met deze plugin kun je ook de WordPress Heartbeat API helemaal uitschakelen. Dat kun je doen door bij Heartbeat Behavior te kiezen voor Disable Heartbeat.


Wil je meer details over Wat is WordPress Heartbeat API en hoe beheer je het?of info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Wat is WordPress Heartbeat API en hoe beheer je het? bekeken ook de onderstaande handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites en webshops ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere website.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Wat is WordPress Heartbeat API en hoe beheer je het??

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Wat is WordPress Heartbeat API en hoe beheer je het? en WordPress websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven