WordPress staging omgeving maken Plugin testwebsite

Leer een WordPress staging omgeving opzetten met Staging Plugin. Of handmatig een testwebsite of testomgeving maken voor WordPress.

Logo cursus traing wordpress

WordPress staging omgeving maken Plugin testwebsite

Wat is een Staging Site?

Een staging site is een kloon van uw live website die wordt gebruikt voor testen en updates

Staging voor testen

Staging helpt bij het testen van wijzigingen voordat de site live gaat. Staging sites helpen u fouten op te sporen, zodat u uw live WordPress website niet kapot maakt.

Staging voor WordPress thema en plugin Updates

Staging werkt goed bij updates van je of plugins. Je kan een nieuw WordPress thema installeren en inrichten zonder dat je het ontwerpproces aan de voorkant van de website ziet.

Staging van lokaal naar live site

Veel gebruikers installeren WordPress lokaal op hun Windows of Mac computers om wijzigingen te testen. Zodra ze klaar zijn met de updates, uploaden ze gewoon die wijzigingen van localhost naar de live server

Het grootste probleem met deze aanpak is wat als iets dat werkte op uw localhost niet werkt op de live server? Vaak draaien localhost en live WordPress hosting servers niet in dezelfde omgeving.

Aangezien de staging site op uw web hosting server leeft, kunt u gemakkelijk al die fouten voorkomen omdat het dezelfde server configuratie draait als uw live site. Hoe kun je een staging site voor WordPress opzetten?

Hoe eenvoudig een WordPress Staging Site te maken

Er zijn meerdere manieren om een staging site voor WordPress te maken.

Ingebouwde staging via je webhosting

De makkelijkste is om de ingebouwde staging site functie van uw hosting provider te gebruiken. Je kan hiervoor het beste contact opnemen met je webhosting. Sommige van de beste WordPress hosting bedrijven bieden al 1-klik staging websites. Als uw website wordt gehost bij een van hen, dan kunt u gemakkelijk een staging site maken zonder enige moeite. Voorbeelden van goede webhosting:

Als je niet bij een van deze populaire hosting oplossingen bent, dan hebben we ook een oplossing om je te helpen een WordPress staging site te maken met behulp van een plugin (en zelfs handmatig).

Staging omgeving maken met behulp van WordPress Plugin

Als uw WordPress hosting bedrijf niet beschikt over een staging site functie, dan kunt u nog steeds een staging website met behulp van een WordPress plugin.

Er zijn enkele nadelen aan het gebruik van WordPress plugin

Ten eerste heeft een plugin beperkte controle op uw hosting server. Dit is de reden waarom het niet altijd de beste resultaten geeft.

Ten tweede, de plugin die we zullen gebruiken zal uw staging site op te slaan op hun eigen servers. Als u bezorgd bent over privacy en gegevensbescherming, dan is dit misschien niet de ideale situatie voor u.

Laten we eens kijken hoe u een staging WordPress site kunt maken met behulp van een WordPress plugin.

WP Stagecoach plugin

Het eerste wat je moet doen is de WP Stagecoach plugin installeren en activeren. Voor meer details, zie onze stap voor stap handleiding over hoe je een WordPress plugin installeert.

Na activering zal de plugin een nieuw menu item genaamd WP Stagecoach toevoegen aan uw admin balk. Als u hierop klikt komt u op de instellingen pagina van de plugin.

WP staging WordPress plugin

Backup Duplicator & Migration – WP STAGING

https://support.cloud86.nl/hc/nl/articles/4444662389789-Staging-omgeving-voor-Wordpress


Meer weten over WordPress staging omgeving maken Plugin testwebsiteof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in WordPress staging omgeving maken Plugin testwebsite bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites en webshops ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress site.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over WordPress staging omgeving maken Plugin testwebsite?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, WordPress staging omgeving maken Plugin testwebsite en WordPress sites en webshops.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven