WPForms WordPress plugin formulieren maken gratis betaald

Logo cursus traing wordpress

WPForms WordPress plugin formulieren maken gratis betaald

Met WPForms kun je eenvoudig een maken voor je WordPress website. Als je een mooi formulier wilt toevoegen aan je site, kun je dat met deze plugin in een paar klikken doen.

WPForms is ook één van de meest gebruikte WordPress plugins in 2023 met meer dan 4 miljoen actieve installaties.
Overzicht meest gebruikte WordPress plugins in 2023

Contactformulier maken met eenvoudige drag-and-drop interface

Met WPForms kun je een prachtig maken met behulp van een eenvoudige drag-and-drop interface.

Deze plugin is gebouwd voor mensen die trendy formulieren willen kunnen maken zonder webontwikkelaars in te huren.

WPForms gratis en betaalde plugin

De gratis WPForms Lite is beperkt tot drie soorten formulieren (waaronder contactformulieren).

WPForms Pro biedt geavanceerde integraties om enquêteformulieren, quizzen, betalingsformulieren en meer te maken.

WPForms kan u helpen bij het maken van elk type contactformulier, betalingsformulier, enquêteformulier, registratieformulier en nieuwsbrief optin-formulier dat u maar kunt bedenken. Het beste deel? Ze hebben meer dan 300 sjablonen in de Pro-versie die bewezen werken. Je kunt deze sjablonen direct en het formulier binnen enkele minuten lanceren.

Het mooie van WPForms is dat het volledig beginnersvriendelijk is. Iedereen kan het gebruiken om krachtige formulieren te maken. De plugin komt alleen met core essentials. Dus, als je meer functionaliteit in je formulieren nodig hebt, kun je altijd een addon installeren. Dit houdt de plugin lichtgewicht en eenvoudig in gebruik.

Het instellen van WPForms is ook super eenvoudig. Laten we eens snel kijken.

WPForms installeren

WPForms is net als elke andere WordPress plugin. Je hoeft het alleen maar te installeren en te activeren. Als je niet zeker weet hoe je dat moet doen, bekijk dan dit artikel over hoe je een WordPress plugin installeert.

Ga eerst naar WPForms en kies een abonnement:
WPForms Prijzen

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd, ga je naar je WPForms dashboard en download je de plugin:
Download de gratis WPForms WordPress plugin

Wat kan WPForms doen voor je website?

In deze review zullen we niet alle functies van WPForms bespreken. Eerlijk gezegd zijn er te veel functies om ze allemaal te bespreken. We concentreren ons dus op de functies die het belangrijkst zijn voor kleine bedrijven. Kijk zelf maar. De meeste functies zitten in de betaalde versie.

Beginnersvriendelijke formulierbouwer

WPForms is de eenvoudigste manier om een formulier op je WordPress site te zetten. De eenvoudige drag-and-drop bouwer helpt u in enkele minuten elk gewenst type formulier te maken. Het mooie van WPForms is dat het volledig beginnersvriendelijk is.

En als je eenvoudige aanwijzingen nodig hebt om te beginnen, kun je de WPForms 5 minuten uitdaging aangaan. De 5-minuten uitdaging is een begeleid stapsgewijs proces dat je helpt om je eerste formulier op WPForms te maken in 5 minuten.

Formulieren met meerdere stappen

Voorbeeld van een formulier met meerdere stappen
Met WPForms is het super eenvoudig om formulieren met meerdere stappen te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de ontwerpmodule Page Break van de drag-and-drop visual builder gebruiken:

Formulier met meerdere stappen in WPForms
U kunt ook aangepaste broodkruimels en voortgangsindicatoren achterlaten om websitebezoekers aan te sporen het formulier in te vullen.

Integraties voor e-mailmarketing

Lead Nurture Drip Workflow
WPForms Pro wordt geleverd met naadloze integraties met enkele van de meest populaire e-mailmarketingtools op de markt. U kunt uw WPForms account direct koppelen met uw accounts voor:

  • Constant Contact
  • GetResponse
  • Campagne Monitor
  • Sendinblue
  • Drip
  • Zapier
  • En nog veel meer!

Kortom: WPForms maakt het super eenvoudig om leads te verzamelen en ze geautomatiseerde e-mails te sturen om ze te overtuigen en te converteren.

Voorwaardelijke logica (conditional)

Met WPForms kun je Conditional Logic maken voor je formulieren. Dit betekent dat je eenvoudig velden kunt tonen en verbergen naarmate de gebruiker door het formulier beweegt. En u kunt uw formulieren schoon, eenvoudig en georganiseerd houden.

De Formulier Abandonment Addon WPForms

Wat als je het meest epische formulier ooit maakt en je bezoekers slechts een deel van het formulier invullen? Met WPForms kun je onvolledige leads vastleggen en e-mails sturen over het verlaten van het formulier.

Een eenvoudige herinnering om het formulier in te vullen + een (als u de pot wilt verzoeten) = meer leads.

Het kost minder dan een minuut om op te zetten.

Maar vergeet niet: Dit werkt alleen als uw lead ten minste zijn e-mailadres heeft ingevuld. Als de bezoekers van uw site gewoon weglopen van de formulierpagina, dan krijgt u die leads niet terug. Daarom raden we aan om ook pushberichten over het verlaten van een formulier in te stellen.

Zolang de bezoeker geabonneerd is op uw pushberichten, krijgt hij een melding over het achterlaten van formulieren om onvolledige formulieren op uw site in te vullen.


Meer informatie over WPForms WordPress plugin formulieren maken gratis betaaldof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in WPForms WordPress plugin formulieren maken gratis betaald bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Scroll naar boven