Elementor converteren omzetten naar Gutenberg blokken

Je kunt WordPress bouwen met Gutenberg en hoog scoren in Google. Voor Elementor moet je verder optimaliseren. Leer hoe je Elementor omzet.

Logo cursus traing wordpress

Elementor converteren omzetten naar Gutenberg blokken

Hoe site te converteren en om te zetten naar de standaard WordPress editor .

Stap 1: Onderzoek & planning.

Voor elke website revamp, is planning super belangrijk. Ik zou aanraden om een lichtgewicht thema te gebruiken zoals Blocksy, GeneratePress of Kadence. Voor Gutenberg blok editor, zou ik voorstellen gebruik Kadence Block.

Stap 2: Migreer naar Rebuild in Staging site.

Een under construction site wekenlang op de website zetten is geen verstandig idee voor SEO. Bouw altijd in een staging omgeving.

Stap 3: Verwijder Elementor page builder en zijn add-on.

Niet zoals bij de ongelukkige van WPBakery builder, hoef je geen geen korte code te . Elementor laat GEEN miserabele shortcode achter nadat u deze heeft verwijderd.

Stap 4: Installeer lichtgewicht thema

Voor degenen die gebruik hebben gemaakt van lichtgewicht thema met Elementor, je kan dit blijven gebruiken terug gaan naar het thema. Mijn huidige voorkeur thema is Blocksy. Het thema customiser is de beste die ik lijken in een tijdje. Veel beter dan andere lichtgewicht thema in de markt.

Stap 5: Installeer Gutenberg blokken editor

Mijn huidige voorkeur blok editor is Kadence Block. Het herbouwen van die pagina's met Gutenberg blok editor is niet zo moeilijk als je denkt. De rij indeling is makkelijk en handzaam.

Stap 6: WordPress Database Optimaliseren

Na de herbouw gebruik ik Advanced Database Cleaner Pro, WP-optimize om de database te optimaliseren. Verwijder tabellen die door Elementor zijn achtergelaten.

Stap 7: Snelheid optimalisatie

Iedereen houdt van snelle websites, en Google stelt voor om de snelheid onder de 3 seconden te houden. U kunt deze handleiding volgen voor het optimaliseren van de snelheid van Core Web Vitals.


Wil je meer details over Elementor converteren omzetten naar Gutenberg blokkenof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Elementor converteren omzetten naar Gutenberg blokken bekeken ook de onderstaande artikelen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je website beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Elementor converteren omzetten naar Gutenberg blokken

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Elementor converteren omzetten naar Gutenberg blokken en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven