Filson Pro gratis font lettertype

Logo cursus traing wordpress

Filson Pro gratis font lettertype

Filson Pro | Sans | 8 gewichten

Filson Pro is een nieuwe geometrische schreefloze lettertypefamilie met veelzijdigheid in het achterhoofd. De kenmerkende letters ‘K', ‘Q' en vooral ‘R' maken deze lettertypefamilie uniek en zeer elegant en kunnen worden gebruikt in alle soorten grafische en web design projecten. Deze fontfamilie bevat 16 fonts van Thin tot Heavy met een professionele reeks OpenType functies zoals pro kerning, lining en oldstyle figuren, stilistische alternaties, hoofdlettergevoelige vormen, gelokaliseerde vormen en f-ligaturen. Met zijn 577 glyphs dekt Filson Pro meer dan 100 talen en kan het worden gebruikt voor internationale communicatie.
Dit is ook ontworpen voor complexe redactionele inhoud en beschikt over een krachtig thuiskeringssysteem genaamd “Pro Kerning”. Met meer dan 1500 paren van glyphs en vele talen, optimaliseert Pro Kerning zowel koppen, ondertitels, teksten als lange paragrafen in real time. Voor meer info over de krachtige opentype-functies en de volledige karakterkaart van Filson Pro, kunt u hieronder het PDF-exemplaar downloaden. Er is ook een soft versie met dezelfde functies als de standaard versie met een vriendelijk aspect.


Voorbeelden Filson Pro font

 


Ontwerpers van Filson Pro lettertype

Filson Pro is gemaakt door designer Olivier Gourvat van Mostardesign Type Foundry.
Mostardesign Type Foundry is een Franse ontwerpbureau dat in 2009 werd opgericht door Olivier Gourvat. De gieterij richt zich voornamelijk op letterontwerp en op maat gemaakte ontwerpen en produceert lettertypes van hoge kwaliteit, zoals Sofia Pro, Interval Next, Metronic Slab Pro en meer recentelijk Natom Pro.

In 2004 begon grafisch ontwerper Olivier Gourvat te experimenteren met letterontwerp voor gebruik in zijn grafische ontwerpstudio, Mostardesign Studio. Met een focus op merkcreatie, aangepaste letters, illustratie en reclame, heeft zijn studio gewerkt aan een breed scala van projecten in de afgelopen twee decennia voor klanten over de hele wereld.

Met de creatie van zijn eerste lettertype, Visoko in 2009, verschoof Olivier's focus voornamelijk naar letterontwerp. “Ik gebruik mijn werkervaring en mijn kennis in het grafische ontwerpproces om unieke en professionele lettertypes te creëren om ontwerpers en webdesigners te helpen een effectieve communicatie voor hun projecten te creëren”, zegt hij.

En het is met zijn verleden als grafisch ontwerper in het achterhoofd dat hij veelzijdige lettertypefamilies creëert zoals Sofia Pro, een van zijn best verkopende lettertypes tot nu toe. “Ik beschouw de veelzijdigheid van een lettertype als de eerste stap op weg naar het succes van een goede wereldwijde communicatie,” zegt Olivier. “Een grote familie met veel verschillende gewichten zal een sterke boodschap overbrengen aan zijn publiek en tegelijkertijd gemakkelijk te gebruiken zijn op verschillende media, zowel print als digitaal.”

Vandaag de dag heeft Mostardesign Type Foundry een uitgebreide en professionele catalogus met meer dan 400 lettertypes die alle eisen van grafisch ontwerpers, web- en UX-ontwerpers en creatieve bureaus voor hun projecten en internationale communicatie afdekken.Meer mooie fonts voor WordPress website

Meer goede fonts voor je WordPress website:


Handleidingen fonts toevoegen aan WordPress website

Het Filson Pro font kunt toevoegen of inladen in je WordPress website? Lees dan de volgende handleiding ‘Custom fonts toevoegen WordPress website':


Training over lettertypes en typografie WordPress website

Wil je meer weten of een training volgen over lettertypes, fonts en voor je WordPress website? Volg dan een webdesign cursus. Je leert dan alles over design en ontwerp van je WordPress website van een heel ervaren grafisch ontwerper en web-designer:

Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress website of webshop beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Filson Pro gratis font lettertype

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Filson Pro gratis font lettertype en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven