Google Tag Manager integratie WordPress en Analytics

Je kunt Google Tag Manager plugin gebruiken om Google Analytics en Google adds campagnes aan WordPress toe te voegen.

Logo cursus traing wordpress

Google Tag Manager integratie WordPress en Analytics

Google Tag Manager voor Google adds campagne

In feite is een tag management systeem. Hiermee kun je snel en eenvoudig tags en stukjes code op je website of mobiele app bijwerken, zoals tags voor verkeersanalyse en marketingoptimalisatie. Lees eventueel de onderstaande handleidingen met Google Tag Manager:

U kunt scripts toevoegen en bewerken via de Tag Manager-gebruikersinterface in plaats van de code via WordPress zelf te bewerken. Hierdoor heb je een kleinere kans op fouten en hoef je geen ontwikkelaar in te huren wanneer je tags wilt instellen.

De eenvoudigste manier om aan de slag te gaan is door de gratis Google Tag Manager WordPress plugin te gebruiken. Deze plugin heeft momenteel meer dan 700.000 actieve installaties en een sterrenbeoordeling van 5 uit 5.

Google Analytics aan WordPress toevoegen

Je kunt ook de Google Tag Manager plugin gebruiken om Google Analytics aan WordPress toe te voegen. Deze is vooral bedoeld voor websites die scripts gebruiken voor allerlei zaken, niet alleen voor analytics.

Google Tag Manager toevoegen met WordPress plugin

Voeg Google Analytics toe aan WordPress:
Google Tag Manager voor WordPress plugin

Je kunt de Google Tag Manager plugin downloaden uit de WordPress repository of door de naam te zoeken onder Plugins > Add New binnen je WordPress dashboard.

Google Tag Manager account aanmaken

Vervolgens dient u zich eerst te registreren voor een Google Tag Manager account en uw eerste container aan te maken.

Zodra u de bovenstaande stappen hebt voltooid, kunt u uw container-ID kopiëren vanuit het Google Tag Manager-dashboard door naar het Admin-tabblad te gaan en te zoeken naar een tekenreeks die begint met GTM:

Google Tag Manager instellingen WordPress plugin

Ga vervolgens terug naar uw WordPress website en plak uw Google Tag Manager ID in het betreffende veld binnen de instellingen van de plugin. U kunt dit vinden door naar Instellingen > Google Tag Manager te gaan:

Elke tag die je hebt ingesteld in de Google Tag Manager (inclusief de tag voor Google Analytics) zal nu werken op je WordPress website via de plugin.

Google Tag Manager instellen met Snippet WordPress plugin

Je kan ook de Google Tag Manager instellen met Code WordPress plugin


Meer informatie over Google Tag Manager integratie WordPress en Analyticsof info?

Wil je meer informatie? Veel cursisten met interesse in Google Tag Manager integratie WordPress en Analytics bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Scroll naar boven