PHP laatste versie WordPress voor veiligheid & snelheid

PHP versies, wat zijn dat? In deze handleiding zie je welke PHP versie te gebruiken voor WordPress en het gebruik van oudere PHP versies.

Logo cursus traing wordpress

PHP laatste versie WordPress voor veiligheid & snelheid

Wat is beste en laatste PHP-versie voor WordPress?

Er zijn ook verschillende talen om te programmeren. Een van die talen is PHP, de taal waarin WordPress overwegend is geschreven. En het taalversienummer dat uw site gebruikt, kan een aanzienlijke invloed hebben op de laadtijden van uw website. 

In deze handleiding ga ik dieper in op welke PHP-versie u het beste kunt gebruiken voor WordPress, en wat de gevolgen zijn van het gebruik van oudere PHP-versies.

De beste versie voor WordPress is PHP 7.4 of hoger

De beste PHP versie voor WordPress is PHP 7.4 of hoger. Alles ouder dan 7.4 is zogenaamd ‘end-of-life'. Let alleen op dat alle WordPress plugins ook werken als je de allerlaatste PHP versie wilt gebruiken.

Welke PHP-versies zijn compatibel met WordPress?

WordPress werkt nu met PHP versies zo oud als PHP 7.4, samen met hogere en nieuwere versies:

  • PHP 8.0
  • PHP 8.1
  • PHP 8.2
  • of hoger

Echter, alle PHP versies voorafgaand aan PHP 7.4 zijn end of life (EOL), wat betekent dat ze geen updates meer ontvangen. Hierdoor kan uw site worden blootgesteld aan kwetsbaarheden in de .

WordPress raadt aan om PHP 7.4 als een minimum te gebruiken

PHP ondersteunde versies: 
www.php.net/supported-versions.php


Hoe ontdek je welke PHP-versie je gebruikt

Nu u meer weet over de prestatiewinst die u kunt behalen door uw WordPress PHP-versie te upgraden, hoe komt u erachter welke PHP-versie u momenteel gebruikt?

In WordPress 5.2, werd een hulpmiddel geïntroduceerd genaamd “Health Check” voordat deze Health Check een aparte plugin was die u kon installeren.

Info WordPress Health Check

In deze gids gaan we ervan uit dat u WordPress versie 5.2 of hoger gebruikt, en als u dat niet doet, moet u zeker zo snel mogelijk updaten!

WordPress Health Check

Ga naar uw wp-admin en ga met de muis over “Tools“:

Je zou nu “Site Health” moeten zien. Ga je gang en klik daarop. Je komt nu op het tabblad Site-gezondheid, dat verschillende gegevens weergeeft en aspecten belicht waaraan aandacht moet worden besteed. Klik op de “Info” tab:

Je ziet verschillende items waar je op kunt klikken, maar degene waar we om geven is de server. Klik daarop, en je ziet de serverinformatie als volgt:

Onder de PHP-versie kunt u zien dat onze testsite PHP 7.3 gebruikt, dus we zitten goed! Maar wat als we een oudere versie van PHP zouden gebruiken? Zoals PHP 5.6? Laten we eens kijken wat we moeten doen om het te upgraden.


De voordelen van het upgraden van uw PHP-versie:

Voordeel 1: Snelheid

Ok, ok. We praten veel over snelheid, maar het is een kritische factor van elke goede website. Je zou het beste product ter wereld kunnen hebben, de mooiste website. Maar als hij traag laadt, zal niemand je product kopen of op je website blijven.

Het draaien met een oudere PHP-versie, maar ook de impact op de prestaties.
Volgens PHPBenchmarks is PHP 5.6 is ten minste 47% langzamer dan PHP 7.3
PHP 5.6 is ten minste 47% langzamer dan PHP 7.4

Zo'n groot verschil in prestaties is ongelooflijk. Stel je voor dat je PHP bijwerkt en meteen een prestatieverhoging ziet van 47%! Er is niets anders dat u kunt doen aan uw website dat zo'n enorme impact zou hebben op laadtijden in zo'n korte tijd.

Meer info over snelheid WordPress webpagina's

Meer info laadtijd 's:

Voordeel 2: Verhoogde veiligheid website

Als u PHP 5.6, PHP 7.0 of een versie ouder dan PHP 7.4 gebruikt, wist u dan dat uw website niet beveiligd is? Dat klopt, al deze PHP versies staan bekend als EOL of end of life. Dat betekent dat ze geen updates meer krijgen, of het nu voor beveiliging of bug fixes is.

Door een oudere versie van PHP te gebruiken, brengt u uw website automatisch in gevaar. Hoewel we niet zeggen dat u zult worden als u een oudere PHP-versie gebruikt, speelt het de snode handen van derden zeker in de kaart. Neem het zekere voor het onzekere en upgrade naar PHP 7.4.

Beveiliging WordPress

Meer info WordPress website:

Voordeel 3: Onderhoud WordPress

Onderhoud. Wat gebeurt er als er een bug in PHP zit? Nou, wat er gebeurt in de meeste gevallen is op een bepaald punt, de bug is opgelost, en web hosting bedrijven automatisch de patch toe te passen op hun servers, en je nooit zelfs opmerken.

Upgraden wanneer het niet kritiek is (bv. uw website is niet kapot) is veel veiliger, aangezien de upgrade niet in allerijl wordt uitgevoerd, en u meer tijd hebt om te testen.Maar moeten upgraden omdat er een probleem is met de versie die u momenteel gebruikt, is veel lastiger.

Info onderhoud WordPress

Meer info onderhoud WordPress website:

Grotere compatibiliteit met nieuwere software

We zien nu al dat WordPress plugins als en WPML de ondersteuning binnen hun plugin voor oudere PHP versies laten vallen.

Als je plugins probeert te gebruiken met een versie ouder dan PHP 7.4, kun je een foutmelding te zien krijgen waarin je wordt gevraagd om te upgraden. En dit is een trend die zich zal voortzetten omdat nieuwere versies van PHP nieuwe functies en functionaliteit introduceren die ontwikkelaars willen implementeren in hun software, en vaak moeten ze om dit te doen de ondersteuning voor oudere PHP-versies laten vallen.

De laatste versie van WooCommerce heeft ook de ondersteuning voor PHP 7.3 laten vallen. Hoewel u zich als eindgebruiker misschien benadeeld voelt door het feit dat uw software niet langer werkt met oudere PHP-versies, doen ontwikkelaars dit ook met uw beste bedoelingen.

Header beveiligen met PHP

beveiligingsheaders toevoegen wordpress handleiding verbeteren beveiliging
beveiligingsheaders toevoegen aan wordpress voor verbeteren beveiliging website

Enkele goede handleidingen voor gevorderden om je header te beveiligen met PHP:

Bronnen

Sources:


Meer weten over PHP laatste versie WordPress voor veiligheid & snelheidof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in PHP laatste versie WordPress voor veiligheid & snelheid bekeken ook de onderstaande artikelen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress site.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over PHP laatste versie WordPress voor veiligheid & snelheid?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, PHP laatste versie WordPress voor veiligheid & snelheid en WordPress sites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven