Verwijder afleidingen verspilling onnodige elementen website

Logo cursus traing wordpress

Verwijder afleidingen verspilling onnodige elementen website

Verwijder onnodige afleidingen op je website

Hoewel het internet ons leven zeker op veel manieren gemakkelijker maakt, veroorzaakt deze toegenomen schermtijd (en de omstandigheden eromheen) problemen voor veel mensen.

Het betekent dat u meer aandacht moet besteden aan wat u ontwerpt. Het laatste wat je wilt is dat de sites van je klanten worden geblokkeerd door apps of worden verlaten door bezoekers omdat ze te afleidend, verslavend of anderszins schadelijk zijn.

U zult zich dus moeten richten op het ontwerpen van digitale ervaringen die snel en wrijvingsloos zijn.

Hoe “gezondere” websites voor bezoekers te ontwerpen

Hier zijn enkele dingen die u kunt doen om manipulatie, afleiding en verspilling uit uw websites te weren en consumenten te helpen snel en pijnloos te krijgen wat ze nodig hebben:

Ontwerp Mobile-First UI's

Een van de redenen waarom mensen lang op een webpagina of website blijven, is de lengte van de content die ze moeten doornemen.

Als schrijver kan ik je vertellen dat er altijd manieren zijn om het “vet” van een pagina te , zelfs als je gelooft dat elk stukje tekst en elke afbeelding noodzakelijk is. Ik weet dat het moeilijk kan zijn om afscheid te nemen van de inhoud waar je zoveel tijd in gestoken hebt, maar geloof me, je bezoekers zullen veel blijer zijn als het teveel weg is.

Een van de redenen waarom ik dit weet, is de manier waarop de ogen van mensen van nature een pagina scannen. NNG heeft hier in de loop der jaren veel onderzoek naar gedaan en er is niet veel veranderd.

De eye- heat map van een Wikipedia pagina, met aandachtsaccenten in de twee horizontale balken en een verticale lijn aan de linkerkant van het scherm (zoals de letter F).

De meeste eye-tracking patronen van vandaag zijn vergelijkbaar met het F-patroon. Gebruikers concentreren zich sterk op de inhoud helemaal bovenaan de pagina, pauzeren af en toe om een in het oog springende koptekst of afbeelding in zich op te nemen, en scannen dan lichtjes de linkermarge de rest van de weg naar beneden.

Het is een zeer efficiënte manier om de essentie van een pagina te vatten, en het is iets wat we als internetgebruikers allemaal doen.

Hoe weet u nu wat de ideale lengte van een pagina is of wat u uit een bestaande pagina moet verwijderen?

Ontwerp uw websites eerst voor smartphonegebruikers.

Door de kleinere ruimte die beschikbaar is, ben je gedwongen om minimale, rommelvrije interfaces te ontwerpen en ervoor te zorgen dat de belangrijkste informatie zo dicht mogelijk bij de top staat. Wanneer je begint te ontwerpen voor mobiel, ga je automatisch voor een efficiëntere ontwerpaanpak.

Verwijder stressveroorzakende waarschuwingen en afleidingen

Je hebt een nieuwe e-mail, een match met iemand op je dating app, bent getagd op Slack, of misschien is het een sms van je UberEats chauffeur die je laat weten dat je eten is aangekomen. Alerts zijn overal en we zijn eraan gewend om onze aandacht erop te vestigen zodra ze binnenkomen.

Helaas, met de groeiende hoeveelheid negatieve en stressvolle gebeurtenissen over de hele wereld, heeft elk nieuw bericht de mogelijkheid om een onmiddellijke en paniekerige reactie te veroorzaken.

Geestelijke gezondheidsprofessionals zoals klinisch psycholoog Maria Mouratidis leggen uit hoe dit gebeurt:
“Apparaten die we de hele tijd letterlijk in onze handen hebben, houden ons in een staat van alertheid die op den duur uitputtend kan zijn. De hoeveelheid en het soort informatie wordt niet vaak gefilterd op urgentie of belang.”

Dr. Yamalis Diaz gaat dieper in op de rol die met name meldingen hierin spelen:
“[Ons dreigingsreactiesysteem] doet geen moeite om uit te schakelen als we voortdurend meldingen ontvangen of het nieuws lezen en bekijken, met pings, en dings, en emails. We kunnen een stressreactie krijgen op die meldingen of informatie en op een fysiologisch niveau kan dat allemaal ons stresssysteem activeren gedurende de dag.”

Webdesigners hebben al jaren alert-achtige elementen en andere afleiders in websites opgenomen omdat ze weten hoe effectief ze de aandacht van mensen trekken. Maar nu we weten wat we weten over de stressreacties die ze opwekken, is het tijd om ze niet meer te gebruiken.

Dit omvat alles wat lijkt op een waarschuwing of op een andere manier beweging of geluid gebruikt om de bezoeker af te leiden van de hoofdinhoud op de pagina. Bijvoorbeeld:

Pop-ups
Chatwidgets die zonder interactie van de gebruiker worden geopend (en, erger nog, een geluid afspelen)
Automatisch afspelende video's of
Afteltimers
Knipperende elementen
Horizontaal scrollende balken
Alles wat eruit ziet alsof er een bericht in de inbox wacht (als de gebruiker niet is ingelogd)

Het enige wat deze waarschuwingen doen is mensen afleiden van het hoofdaanbod. Ze zullen ofwel langer op de site moeten blijven dan ze wilden, of gefrustreerd raken door de afleidingen en vertrekken. Geen van beide is ideaal

Het enige wat deze waarschuwingen doen is mensen afleiden van het hoofdaanbod. Ze zullen ofwel langer op de site moeten blijven dan ze wilden, ofwel gefrustreerd raken door de afleiding en vertrekken. Geen van beide is een ideale uitkomst.

Zorg ervoor dat elk doel binnen 3 klikken bereikt kan worden

Elke bezoeker komt naar een website met een doel of twee in gedachten. Bijvoorbeeld, iemand die op zoek is naar een webdesigner zou naar uw site kunnen gaan en zoeken naar:

Het hangt ervan af in welke fase van het proces ze zich bevinden. Degenen die hun opties onderzoeken zullen waarschijnlijk voor je portfolio gaan, terwijl degenen die klaar zijn om de sprong te wagen meer geïnteresseerd zullen zijn in contact met jou.

Idealiter zouden alle drie deze elementen in uw staan en de meest pertinente informatie of functies bovenaan elke pagina.

Voor grotere sites is het echter niet altijd haalbaar om de belangrijkste doelen van uw bezoekers vooraan in de navigatie te plaatsen. Dat is niet erg, zolang u ze maar binnen handbereik houdt (d.w.z. binnen drie klikken vanaf het punt waar ze de site binnenkomen).

Met name bij e-commercesites kan dit lastig zijn door de enorme hoeveelheid inventaris die beschikbaar is. Maar als je naar het voorbeeld hierboven kijkt, hebben bezoekers alles wat ze nodig hebben boven de pagina:

  • Een goed georganiseerde en beknopte navigatie
  • Een zoekbalk om de lijn door te snijden en direct te gaan naar wat ze willen
  • Opties voor de klantenservice als ze persoonlijke hulp nodig hebben

De reden waarom ik de klantenservice in dit voorbeeld heb opgenomen, is dat dit te vaak iets is dat op een site wordt begraven, ondanks dat het een belangrijk onderdeel is van de activiteiten van de meeste bedrijven. Vaak staat het in de voettekst, wat even kan duren als de pagina lang is of bijna onmogelijk te bereiken is als er oneindig gescrolld moet worden.

Waar het op neerkomt: Uw websites moeten worden uitgerust met efficiënte en logische user journeys. Nu consumenten digitaal willen ontgiften, zullen websites waar ze gemakkelijk in en uit kunnen stappen veel blijere en toegewijde fans creëren dan websites die hun tijd verspillen en hun geduld op de proef stellen.

Samengevat

Te veel tijd online kan depressie verhogen, productiviteit belemmeren, en vermoeidheid verhogen. Zelfs als we het internetgebruik hierdoor niet significant zien dalen, moet je nadenken over aan wat voor soort digitale wereld je wilt bijdragen.

Wilt u dat het er een is die opgeblazen en vraatzuchtig is, waardoor consumenten zich uiteindelijk uitgeput en ongelukkig voelen over de keuzes die ze hebben gemaakt?

Of wilt u dat het er een is die hen helpt te krijgen wat ze nodig hebben, en dat doet op een onvergetelijk gemakkelijke en drukloze manier?

Als dat laatste het geval is, is het tijd om de drie ethische ontwerptechnieken in uw strategie op te nemen.


Wil je meer details over Verwijder afleidingen verspilling onnodige elementen websiteof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Verwijder afleidingen verspilling onnodige elementen website bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Meer halen uit je websites

Wil je meer halen uit je WordPress websites dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven