55% van websitebezoekers verlaat je webpagina binnen 15 seconden

Logo cursus traing wordpress

55% van websitebezoekers verlaat je webpagina binnen 15 seconden

Volgens onderzoek en gegevens van Tony Haile van Chartbeat, heb je slechts 15 seconden om de aandacht te trekken van je websitebezoeker.

De gegevens  van deze onderzoeker en zijn team tonen aan dat mensen geen inhoud op het internet lezen zoals we dat met meer traditionele media het geval is. In plaats van het lezen van artikel, moeten je ook tijd en pagina-engagement in acht nemen.

In mijn eigen optiek lezen steeds meer mensen onder invloed van vrijwel niets meer, behalve headlines. De aandachtsspanne wordt steeds korter. Tijdens een cursus of onderhoud geef ik hier wel eens diverse voorbeelden van.

Onderzoek naar gedrag op website

Het Chartbeat-team heeft gekeken naar een willekeurige steekproef van 2 miljard paginaweergaven gegenereerd door meer dan een half miljoen artikelen op 2000 sites om te zien welke typen onderwerpen meer aandacht hebben gekregen. Gekeken is naar de hoeveelheid tijd, gemeten in seconden, dat een persoon actief met zijn browser communiceert. Terwijl een gebruiker een pagina leest, is gekeken naar de hoeveelheid tijd die hij / zij doorbrengt op de pagina in een actief browsertabje en waar de gebruiker in de laatste paar seconden met de muis heeft gescrold, getypt of genavigeerd.

Lees meer over het onderzoek naar websitegedrag

Tip om de aandacht vast te houden van de bezoeker

Je kan strategieën gebruiken om je om de bezoekers minder snel je website te laten verlaten. Je kan bijvoorbeeld plug-in gebruiken voor gerelateerde berichten om uw bezoekers meer te laten lezen over de onderwerpen die ze waarschijnlijk interesseren.

Lees meer op over gerelateerde artikelen met een WordPress Plugin

 

 


Meer weten over 55% van websitebezoekers verlaat je webpagina binnen 15 secondenof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in 55% van websitebezoekers verlaat je webpagina binnen 15 seconden bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Meer halen uit je websites

Wil je meer halen uit je WordPress sites en webshops dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven