Focus, aandacht en concentratie help je bezoekers

Logo cursus traing wordpress

Focus, aandacht en concentratie help je bezoekers

Houdt rekening met focus, aandacht en concentratie voor je WordPress website. Normaal gesproken is de aandachtsspanne van een volwassene tien tot twintig minuten. Na deze korte tijd hebben mensen de neiging om hun focus en concentratie te verliezen en afgeleid te worden door hun eigen gedachten of de dingen om hen heen.

Het is de taak van een UI/UX designer om de aandacht van gebruikers te trekken en deze zo lang als nodig vast te houden. Om dit te doen, moet je afleidingen verminderen en de monotone routine doorbreken.

Wat kun je als UX-designer doen met focus, aandacht en concentratie?

Gebruik geen willekeurige pop-ups, banners of geluiden om je gebruikers niet af te leiden. Het is erg vervelend als je een website opent en wordt overvallen door meerdere pop-ups, geluiden, chatbotvensters, cookiemeldingen, kortingsbanners en flitsende aanbiedingen.

Je product moet opvallen – mensen voelen zich aangetrokken tot en zijn geïnteresseerd in iets nieuws. Zorg er daarom voor dat je UI memorabel en uniek is. Overdrijf het echter niet – denk aan Het Principe van Schoonheid.

Om ervoor te zorgen dat klanten geconcentreerd blijven, moeten ze begrijpen waar het begin en het einde is van het proces waar ze zich in begeven. Het is een goed idee om een soort tijdlijn toe te voegen, die illustreert in welke stap de gebruiker zich bevindt en hoeveel stappen er nog te gaan zijn.


Meer tips over User Experience en gedrag voor WordPress websites


Handleidingen User Experience en gebruikerservaring


Wil je meer details over Focus, aandacht en concentratie help je bezoekersof info?

Wil je meer informatie? Veel bezoekers met interesse in Focus, aandacht en concentratie help je bezoekers bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Meer halen uit je WordPress websites

Wil je meer halen uit je WordPress sites dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven