Adobe Photoshop nadelen bezwaren punten verbetering

Logo cursus traing wordpress

Adobe Photoshop nadelen bezwaren punten verbetering

Nadelen van Adobe Photoshop

heeft ook veel nadelen die ik in de loop der jaren tegen ben gekomen. Ik heb ze op een rijtje gezet:

 • Photoshop is duur

  Ten eerste de prijs. Photoshop heeft een astronomisch prijskaartje dat betaalbaar kan zijn voor organisaties en institutionele kunstenaars. Maar kleine gebruikers die deze software gebruiken voor het retoucheren en bewerken van kleine , zouden de prijs als een grote belemmering ervaren bij het gebruik ervan. Zij zouden in plaats daarvan relatief goedkope en fundamentele software gebruiken waarmee zij met gemak nominale beeldbewerkingen kunnen uitvoeren.

 • Beginners vinden de interface soms moeilijk te hanteren

  Het onder de knie krijgen van Photoshop met al zijn fijne kneepjes kan een ontmoedigende taak blijken te zijn voor doorgewinterde gebruikers, aangezien de nieuwste updates en de migratie naar Creative Cloud een reeks moeilijk te onthouden en te gebruiken gereedschappen hebben toegevoegd. De leercurve is dan ook steiler voor groentjes. Je moet veel tijd besteden aan het leren gebruiken van alle relevante tools en deze gebruiken voor het retoucheren van afbeeldingen.

 • Ontbrekende updates of ongeteste bètaversies worden soms vrijgegeven

  De software brengt niet langer jaarlijks een nieuwere versie uit, wat een groot nadeel van Photoshop is. In plaats daarvan worden er met regelmatige tussenpozen updates uitgebracht. Hierdoor is de software kwetsbaar geworden voor bugs die vervelend kunnen zijn voor de gebruiker. Je kunt ze melden aan het Adobe support team en zij zullen ze snel oplossen. Maar als je je aan een strak projectschema moet houden en niet voorbereid bent op dergelijke ongerechtvaardigde bugs, kan het echt problemen opleveren om met de bugs om te gaan.

 • De mogelijkheid om de voortgang te volgen is niet aanwezig in minder tools

  Hoewel dit geen nadeel van de software kan worden genoemd, kan het de productiviteit van de gebruiker belemmeren, die gewend is geraakt aan de voortgangsbalken in analoge fotobewerkingssoftware voor vergelijkbare hulpmiddelen. U kunt in een moeilijke situatie zitten om uit te zoeken of alle essentiële stappen die nodig zijn om de gewenste uitvoer van een gereedschap te bereiken, al dan niet met succes zijn voltooid. Dit kan soms zijn tol eisen op de zenuwen van gebruikers.

 • Nieuwe invoerfuncties zijn misschien niet voor iedereen even aantrekkelijk

  Adobe Photoshop bestaat al heel lang. Het heeft dan ook talrijke fervente fans die deze software door de jaren heen trouw zijn gebleven. Voor hen kan het moeilijk zijn om zich aan te passen aan nieuwere invoerhulpmiddelen zoals touch en stylus. De nieuwere generatie is goed bekend met het nut van deze invoerapparaten en heeft ze wellicht gebruikt in games of voor andere doeleinden.

 • Minder ondersteuning voor vectorafbeeldingen

  Over het algemeen biedt Photoshop geen ondersteuning voor vectorafbeeldingen. Er zijn enkele versies van Photoshop die kunnen worden gebruikt om met vectoren te werken. Deze kunnen echter alleen worden gebruikt voor kleine ontwerpen.

 • De volledige functionaliteit kan niet door elke gebruiker worden benut

  Afgezien van ervaren foto-editors is het niet gunstig voor andere gebruikers, omdat zij de software niet optimaal kunnen benutten vanwege hun gebrek aan kennis bij het vinden van de geavanceerde functies.

 • Afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn moeilijk te renderen

  Het is moeilijk om grote grafische te renderen, omdat het laden en bewerken meer tijd kost. Dit leidt tot een vermindering van de werkprestaties en de efficiëntie van gebruikers.

 • U kunt Adobe Photoshop niet kopen

  De Adobe Creative Cloud is een dienst op abonnementsbasis. Professionals kunnen deze software nooit kopen, maar kunnen er in ruil voor een maandelijks bedrag gebruik van maken. Het programma wordt regelmatig bijgewerkt, dus professionals krijgen van tijd tot tijd toegang tot nieuwe apps en functies. Deze regeling werkt echter niet goed voor gebruikers die op zoek zijn naar werkende software-updates en een softwarelicentie willen kopen.

 • Het programma neemt veel ruimte in beslag

  Photoshop neemt veel ruimte in op de harde schijf van uw systeem. Zelfs gephotoshopte afbeeldingen nemen veel ruimte in op uw machine. Daarom moet je dit programma bewaren op een grote harde schijf met veel geheugenruimte.

 • De werkbalk is minder gedetailleerd.

  De basisfuncties en -gereedschappen van Photoshop zijn gemakkelijk te gebruiken omdat ze ook gemakkelijk te vinden zijn. Beginners kunnen gemakkelijk gebruik maken van de functies met betrekking tot snijden, re-dimensioneren en schilderen. Een groot deel van de functies is echter moeilijk onder de knie te krijgen, vooral omdat de werkbalk niet intuïtief of gedetailleerd is. Het wordt dus echt een tijdrovend proces om te begrijpen welke knop welke taak vervult. Je moet verschillende online tutorials gebruiken om vertrouwd te raken met de geavanceerde functies van Photoshop.

Ondanks de handvol nadelen blijft Adobe Photoshop de mainstream-markt voor grafische bewerking domineren met zijn krachtige en eigentijdse gereedschappen. De geavanceerde gereedschappen zijn misschien voorbehouden aan de verlichte enkeling, maar de basistools zijn voor iedereen met vertrouwen te gebruiken. CursusWP helpt u bij het bereiken van uw professionele of individuele fotobewerking behoeften door middel van zorgvuldige Photoshop diensten door het benutten van het potentieel van deze robuuste software.


Meer weten over de voordelen van Photoshop met een training?


Wil je meer details over Adobe Photoshop nadelen bezwaren punten verbeteringof info?

Wil je meer informatie? Veel lezers met interesse in Adobe Photoshop nadelen bezwaren punten verbetering bekeken ook de onderstaande artikelen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress site beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Adobe Photoshop nadelen bezwaren punten verbetering

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Adobe Photoshop nadelen bezwaren punten verbetering en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven