Revisies WordPress beperken verwijder met zonder plugin

Logo cursus traing wordpress

Revisies WordPress beperken verwijder met zonder plugin

Tip: Revisies in WordPress te beperken

Hoewel WordPress-revisies zeker een nuttige functie zijn als het gaat om het herstellen van wijzigingen in WordPress, betekent het feit dat WordPress onbeperkte revisies opslaat (standaard) dat al deze revisies de database kunnen “opzwellen” omdat elke een nieuwe rij in de database van de site is.

Ik heb veel oudere sites gezien met meer dan 10.000 rijen van revisies. In dit voorbeeld 14.522 revisies:

revisies in wordpress beperken met zonder plugin
revisies in wordpress beperken met zonder plugin

Dit betekent niet dat u de revisie-functie volledig moet , maar we raden u wel aan om een harde limiet te stellen aan het aantal revisies dat WordPress opslaat voor elk stuk van de inhoud, in plaats van het voor onbepaalde tijd te laten reviseren.

Meer over revisie handleidingen

Ik heb een aantal andere handleidingen geschreven over revisies. Mocht je het op deze pagina niet vinden, dan staat het waarschijnlijk hier:

Handleiding aantal revisies WordPress beperken zonder plugin

Wij raden een maximum van drie tot vier herzieningen aan. Dit geeft u nog steeds de kans om uw werk te herstellen als u een fout maakt, maar het zal de database niet “opblazen”.

Met deze limiet slaat WordPress alleen de meest recente drie tot vier herzieningen op voor elk afzonderlijk stuk van de inhoud. Dit betekent dat WordPress automatisch oudere revisies verwijdert zodra het de door u ingestelde limiet overschrijdt.

Zodra u de oude revisies heeft verwijderd, kunt u het aantal maximale WordPress revisies (per pagina/artikel) beperken. Dit is een goede oplossing om te voorkomen dat de revisies zich na verloop van tijd weer opstapelen. Het is mogelijk dat u de laatste 3 revisies wilt opslaan. WordPress zal dan dat aantal opslaan en alle voorgaande revisies verwijderen. U kunt ook wp-revisions clients opslaan om alle revisies op te schonen op basis van het bovenstaande nummer.

Stap 1 Open het wp-config.php bestand

Open het wp-config.php bestand. Je moet er code aan toevoegen. Normaal gesproken staat dit bestand in de hoofddirectory van uw WordPress-directory en kunt u er via FTP verbinding mee maken. Het aanbrengen van wijzigingen in de broncode van WordPress kan uw website beschadigen als u dit niet goed doet. Als u niet zeker weet of u het goed doet, vraag ons dan om hulp.

Stap 2

De onderstaande code moet boven ‘ABSPATH' worden ingevuld, anders werkt het niet. Ook hier kunt u het nummer wijzigen naar het maximale aantal revisies per pagina of artikel dat u in uw database wilt opslaan.

define('WP_POST_REVISIONS', 3);

Aantal revisies beperken met WordPress plugin

Je kan het aantal revisies het makkelijkst beperken met de WP-optimize WordPress plugin. Lees hiervoor de handleiding:

WP-optimize WordPress plugin

WP Revisies Controle WordPress plugin

Het kan ook deze specifieke WordPress plugin gebruiken:
wordpress.org/plugins/wp-revisions-control

Het eerste wat je moet doen is de WP Revisions Control plugin installeren en activeren. Voor meer details, zie onze stap voor stap gids over hoe een WordPress plugin te installeren.
Na activering moet u naar de pagina Instellingen ” Schrijven” gaan en naar beneden scrollen naar de sectie WP Revisions Control.

automatische revisies in wordpress beperken met WordPress plugin wprevisionscontrol
Automatische revisies in wordpress beperken met WordPress plugin wprevisionscontrol

Vanaf hier moet u het aantal revisies invoeren dat u wilt opslaan voor elk posttype en vervolgens op de knop ‘Wijzigingen opslaan' klikken om uw instellingen op te slaan.

WP Revisions Control zal nu de post revisies die in je WordPress database zijn opgeslagen beperken. Met de plugin kun je ook revisies voor een individuele post verwijderen. Bewerk gewoon het bericht waar je revisies wilt verwijderen en scroll naar beneden onder de editor.


Autosaven beperken

WordPress () slaat automatisch op. Standaard elke 10 seconden. Als u wilt, kunt u de Gutenberg Autosave-plugin uitschakelen om het automatische opslaginterval rechtstreeks vanuit de interface van de blokbewerker te wijzigen.


Wil je meer details over Revisies WordPress beperken verwijder met zonder pluginof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Revisies WordPress beperken verwijder met zonder plugin bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites en webshops ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Revisies WordPress beperken verwijder met zonder plugin?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Revisies WordPress beperken verwijder met zonder plugin en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven