7 Beaver Builder gevorderden Tips trucs WordPress page builder

7 Beaver Builder gevorderden Tips trucs Wordpress page builder

Logo cursus traing wordpress

7 Beaver Builder gevorderden Tips trucs WordPress page builder

De Builder is, naar mijn bescheiden mening, de beste WordPress plugin ooit op zijn vlak. Hierbij enkele tips die je tijd kunnen besparen.

7 wordpress Tips voor gevorderde beaver builder gebruikers

Door gebruik te maken van de “drag and drop” techniek kan het je ontwikkelingstijd gemakkelijk verminderen. Een tool is echter maar zo goed als de .
Om het volledige tijdbesparingspotentieel te benutten, moet je de updates bijhouden, het gebruik ervan oefenen en informatieve informatie als deze lezen.
Hier een aantal handige tips die je Beaver Building veel soepeler en sneller zullen laten verlopen:


1 Revisies

Een ander handig hulpmiddel is de “Revisie”-functie. Het is je laatste hoop als je per ongeluk een pagina weggooit in plaats van deze te publiceren. Je kunt het vinden in de “Tools” dropdown bij het bewerken van een pagina in Beaver Builder onder “Revisies”. Hiermee kunt u een pagina kiezen die eerder is opgeslagen, deze bekijken en herstellen naar de pagina die u op dat moment aan het bewerken bent.

revisies page beaver builder

Meer info over revisies:
Handleiding Revisies | terug vorige versie WordPress


2 Globale instellingen

Consistentie is essentieel voor een goed websiteontwerp; maar als je tien afzonderlijke pagina’s bouwt, die elk hun eigen unieke inhoud nodig hebben, kan het een beetje rommelig worden. Dat is tenminste wat Beaver Builder dacht, omdat ze een eenvoudige site-brede oplossing hebben gemaakt voor datzelfde probleem, genaamd “Global Settings”. Het stelt u in staat om de breedte-instellingen voor alle rijen, kolommen en op uw site te definiëren en de breekpuntinstellingen voor kleine en middelgrote apparaten in te stellen, waardoor u veel sneller veranderingen kunt doorvoeren.

Om toegang te krijgen, moet u een pagina in Beaver Builder bewerken en de naam van de pagina in de linkerbovenhoek indrukken. Dit zal een geheim uitklapmenu genaamd “Tools” onthullen met een link genaamd “Global Settings”.

globale instellingen page beaver builder
Gif dat weergeeft hoe toegang te krijgen tot de globale instellingen.

Om een van de instellingen voor een individuele module te wijzigen, bewerkt u de module in Beaver Builder en wijzigt u de breedtes in het tabblad “Geavanceerde instellingen”. Bovendien kunt u de breekpuntinstellingen voor kleine en middelgrote apparaten instellen, waardoor u veel sneller wijzigingen kunt doorvoeren. Als u de Ultimate Beaver Builder add-on heeft, zijn er “UABB- Global Settings” waarmee u nog meer instellingen kunt wijzigen.


3 Items opslaan

“Global Settings” is geweldig voor responsieve instellingen en maakt de breedtes consistent, maar het mist de overvloed aan stylingopties waar de Beaver Builder gebruikers aan gewend raken. Dus, Beaver Builder heeft een nog betere functie toegevoegd – want ze zijn geweldig!

Ze hebben een functie gemaakt waarmee elke module, , rij of pagina als sjabloon kan worden opgeslagen en ergens anders op de site kan worden hergebruikt. Om dit te doen bewerk je gewoon een pagina in Beaver Builder, bewerk je een rij, kolom of module, druk je op “Opslaan als” (in de rechterbenedenhoek van de pop-up), geef je je item een naam, klik je op “Opslaan,” en publiceer je de pagina.

revisies page beaver builder

Opmerking: U kunt het item zelfs globaal maken (houd dezelfde inhoud en stijl in de hele site)! Dit is een geweldige optie om te gebruiken als je ooit iets als een zijbalk menu hebt dat dezelfde inhoud op elke pagina zal hebben.

Om een hele pagina op te slaan als sjabloon: bewerk de pagina in Beaver Builder, druk op de naam van de pagina in de linkerbovenhoek om het dropdown menu “Extra” te openen, en klik op “Sjabloon opslaan”, noem het sjabloon, klik op “Opslaan”, en publiceer de pagina.

revisies page beaver builder

Om ze te gebruiken tijdens het bewerken van een pagina met Beaver Builder, klik op de “+” knop (in de rechterbovenhoek), klik op “Opgeslagen,” en sleep uw items naar uw pagina. Om een opgeslagen sjabloon te gebruiken, klikt u op “Sjablonen” (naast het tabblad “Opgeslagen”), klikt u op het uitklapmenu “Landingspagina’s” en klikt u op “Opgeslagen sjablonen”. Dit brengt u naar al uw opgeslagen sjablonen. Om het sjabloon op de pagina die u aan het bewerken bent te gebruiken, klikt u op de naam van uw sjabloon en bepaalt u zelf hoeveel van de pagina u wilt .

revisies page beaver builder


4 Responsive weergave

Beaver Builder maakt hun spullen automatisch responsief, maar het moet wel een beetje opgeruimd worden. Dan komt de responsieve weergave goed van pas.

Het is een nieuwe van Beaver Builder die je viewport wijzigt tijdens het bewerken van de pagina. Zo kun je in realtime zien hoe de wijzigingen die je maakt van invloed zijn op de mobiele gebruiksvriendelijkheid van de pagina.

Je krijgt toegang tot deze geweldige functie door te klikken op het kleine computermonitoricoontje links van veel instellingen in een Beaver Builder module.

responsive page beaver builder

Opmerking: Ik zeg “veel” omdat deze functie alleen te vinden is op bepaalde instellingen van de module. Als je er niet één kunt vinden, dan staat er altijd één naast de breedte-instellingen.


5 Waarden koppelen en linken

Deze bespaart u geen urenlange bewerking zoals de “Saving Module” functie, maar het bespaart u wel een paar seconden om uw hand een miljard keer tussen uw muis en uw toetsenbord te laten gaan. #eerste-wereld problemen

Deze functie wordt gebruikt door op het linkicoontje te drukken dat verschijnt naast de velden waar waarden kunnen worden ingevoerd, in Bever Builder modules. Wanneer u op deze knop drukt, zal elke waarde die u in een van de velden invoert gelijk zijn. Dus boven-rechts-onder-links.

waarden page beaver builder


6 Donker thema

Niet bepaald een “tijdbesparende”, maar het zal je er echt cool uit laten zien en je in stijl laten bewerken. Het stelt je in staat om de van de te veranderen in een donkergrijs wanneer je een pagina op Beaver Builder bewerkt. Ga naar “Tools” drop down menu te gaan en te klikken op “Change UI Brightness”.

revisies page beaver builder

7 Gebruik classes en stijlen

Je kan heel veel tijd besparen door zelf classes en stijlen te maken. Tijdens een WordPress cursus leg ik uit hoe je dit kan doen. Je vind hierover ook meer in de volgend de handleidingen:


Meer beaver builder tips voor gevorderden

Als je nog andere Beaver Building tips hebt of als er iets niet bijstaat dat ik wel in een gevorderde cursus heb laten zien, dan hoor ik het graag. Ik hoop dat deze tips je zullen helpen om een snellere, slimmere en nog stijlvollere web-designer te worden.