Revisies WordPress berichten introductie backup opslaan

Logo cursus traing wordpress

Revisies WordPress berichten introductie backup opslaan

WordPress post revisies: Een stap-voor-stap handleiding

Wist je dat WordPress een ingebouwde functie heeft waarmee je wijzigingen ongedaan kunt maken en terug kunt gaan naar een vorige versie van een bericht? Deze functie heet Post Revisions of kortweg Revisions.

De meesten van ons maken fouten als we schrijven. Soms zou je willen dat je niet had gewist wat je eerder had geschreven. Met revisies kunt u dit verhelpen door terug te gaan in de tijd en uw wijzigingen ongedaan te maken.

In dit artikel laten we je zien hoe je eenvoudig wijzigingen in WordPress ongedaan kunt maken met post revisies. We laten je ook zien hoe je gemakkelijk postrevisies in WordPress kunt beheren.

Ik heb een aantal diepgaandere handleidingen geschreven over revisies. Mocht je het op deze pagina niet vinden, dan staat het waarschijnlijk hier:

Revisies van berichten beheren in WordPress

Hier volgt een overzicht van de onderwerpen die we in deze handleiding zullen behandelen:

  • Wat zijn post revisies in WordPress
  • Waarom u postrevisies moet gebruiken
  • Hoe postrevisies gebruiken om wijzigingen in WordPress ongedaan te maken
  • Post revisies beperken in WordPress
  • Hoe verwijder je oude post revisies in WordPress
  • Hoe postrevisies volledig uit te schakelen in WordPress

Wat is post revisie en WordPress autosave?

Post revisies zijn een WordPress functie waarmee je wijzigingen ongedaan kunt maken en terug kunt gaan naar een vorige versie van berichten en pagina's.

De automatische opslagfunctie helpt de inhoud te herstellen als er iets misgaat voordat deze kan worden opgeslagen. Als bijvoorbeeld je browser crasht of je computer crasht terwijl je aan het schrijven bent, kun je het laatste ontwerp terugzetten vanuit de autosave.

Waarom postrevisies gebruiken

Bijna alle WordPress gebruikers kunnen profiteren van post revisies. Het schrijven van goede inhoud vereist veel en veranderingen. Post revisies stellen je in staat om je proces te bekijken en in vogelvlucht te zien hoe je post is geëvolueerd.

U kunt dan van de ene staat naar de andere gaan in het ontwerp, wijzigingen aanbrengen en het bericht perfect maken voor publicatie.

Voor WordPress sites met meerdere auteurs kunnen redacteuren met behulp van berichtbeoordelingen gemakkelijk het werk van meerdere auteurs beheren. U kunt zien wie wijzigingen in een artikel heeft aangebracht, welke wijzigingen zij hebben aangebracht, enzovoort.

Laten we eens kijken hoe je postrevisies kunt gebruiken om WordPress berichten en pagina's te verbeteren.

Waarom geen of minder revisies gebruiken

Waarom geen postrevisies gebruiken of het uitzetten. Uitzetten kan maar is vrij technisch. Je kan revisies wel beperken.

Nadeel is dat als je heel veel revisies hebt, je website langzamer wordt. Er zijn velen die zeggen dat dit niet zo is. Ik heb het getest met GTMetrix en het is wel degelijk dat revisies je website trager maken.

Met postrevisies wijzigingen in WordPress ongedaan te maken

WordPress toont het aantal revisies in het paneel ‘Document' van het bewerkingsscherm voor berichten/pagina's.

Het bevindt zich aan de rechterkant van het scherm van de post-editor. Door te klikken op “Revisies” komt u in het scherm voor postrevisies.

Van het onderstaande heb ik ook een uitgebreidere handleiding gemaakt. Deze staat hier:

Schakelen tussen post revisies

Het revisiescherm toont de laatste van het bericht met een schuifbalk bovenaan. Met de knop op de schuifbalk gaat u naar de vorige revisies van het bericht.

Automatisch opslaan en herzieningen resetten

De wijzigingen in elke herziening zijn groen en roze gemarkeerd. Bovenaan ziet u de gebruiker die de wijzigingen heeft aangebracht, de tijd en andere informatie. WordPress geeft ook aan of een revisie een automatisch opslaan of een is.

Vergelijking van twee willekeurige herzieningen

U kunt de knoppen volgende en vorige gebruiken om van de ene naar de andere revisie te gaan. U kunt ook het vakje bovenaan aanvinken dat zegt: “Vergelijk twee willekeurige revisies”. Op deze manier wordt de schuifbalkknop in tweeën gesplitst en is het mogelijk om elke knop naar een andere revisie te verplaatsen en het verschil tussen twee verre revisies te vergelijken.

  • Om een revisie te herstellen, klik je op de Herstel deze revisie of Herstel deze autosave knop.
  • WordPress zet de geselecteerde revisie terug als de huidige revisie van het bericht en je kunt het opslaan als concept.

Merk op dat het herstellen van een vorige revisie niet de laatste versie van het bericht zal verwijderen. In plaats daarvan slaat WordPress het op in de database als een andere revisie.


Wil je meer details over Revisies WordPress berichten introductie backup opslaanof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in Revisies WordPress berichten introductie backup opslaan bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress site.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Revisies WordPress berichten introductie backup opslaan?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Revisies WordPress berichten introductie backup opslaan en WordPress websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven